Bayraklı Kent Konseyi başkanını seçti Başkan Sandal: “Çok renk, çok ses, çok nefes”

Bayraklı Kent Konseyi başkanını seçti  Başkan Sandal: “Çok renk, çok ses, çok nefes”
  • 18 Ağustos 2021 15:55

Bayraklı Kent Konseyi başkanlığına oy birliği ile Ali Nuri Köse seçildi.

Bayraklı Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen Kent Konseyi toplantısına Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, İzmir Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık, siyasi parti ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar ve sendika yöneticileri katıldı.

Genel kurulda konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Ne mutlu ki bize bundan sonra Bayraklı’yı yönetmekle ilgili bir araya geleceğiz. Fikirlerimizi tartışacak, sonra bunların projelere dönüşümüyle ilgili çaba sarf edeceğiz. Sonra da bunların uygulaması için üzerimize düşeni yapacağız. Bunu da sizler kontrol edeceksiniz. Bu tam da bizim yönetim anlayışımız. Çünkü biz bu ülkenin bireyiz. Biz Cumhuriyetin öğretmeniyiz. Cumhuriyetin memurlarıyız. Cumhuriyetin işçisiyiz ve biz Cumhuriyetiz” dedi. Yeni Kent Konseyi Başkanı Köse ise, “Katılımcılık bizim anlayışımız gereği olmazsa olmazımızdır” ifadelerini kullandı.Bayraklı Kent Konseyi başkanını seçti  Başkan Sandal: “Çok renk, çok ses, çok nefes”

YENİ YÖNETİM NİTELİKLİ KİŞİLERDEN OLUŞTU

Kent Konseyinde, Sivil toplum kuruluşlarından, farklı meslek gruplarından alanlarında uzman, nitelikli kişilerin, ortak akıl ortak payda da buluştuğu yeni yönetim kurulu oluştu.

HER TÜRLÜ FİKRE AÇIĞIZ!

Bayraklı Kent Konseyi Genel Kurulu’nun açılış konuşması yapan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Göreve gelmeden önce şunu söyledik. Çok ses, çok renk, çok nefes’ dedik. Aslında çok ses derken fikirlerin tartışılabileceği özgür bir ortamdan bahsettik. Her Fikre açık olabileceğimizi beyan ettik. Çok renk derken ayrımsız bir yönetim anlayışı belirleyebileceğimizi söyledik. Toplumun tamamını kucaklayacağımız, onlarla birlikte yol yürüyeceğimizi söyledik. Çok nefes dedik; doğaya canlılara, çevreye duyarlı olacağımızı söyledik. Bu bizim genel yönetim anlayışımızdı. Kent Konseyi bileşenleri ve vizyonu içerisinden, kent yaşamı, kent vizyonu, kent bilinci sürdürülebilir bir çevre aslında bizim ilk söylediğimizden bağımsız bir işlem değil” dedi.

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ

Başkan Sandal, sözlerine şöyle devam etti:

Kent Konseyinin asıl işlevi bu fikirlerin, bu projelerin, bu uygulamaların hayata geçebileceği işin mutfağını teşkil etmesidir. Bugün bu toplantıdan olağanüstü bir mutluluk duydum. Ne mutlu ki bize bundan sonra Bayraklıyı yönetmekle ilgili bir araya geleceğiz. Fikirlerimizi tartışacak, sonra bunların projelere dönüşümüyle ilgili çaba sarf edeceğiz, sonra biz bunların uygulaması için üzerimize düşeni yapacağız. Bunu da sizler kontrol edeceksiniz. Bu tam da bizim yönetim anlayışımız. Çünkü biz bu ülkenin bireyiz. Biz Cumhuriyetin öğretmeniyiz. Cumhuriyetin memurlarıyız, Cumhuriyetin işçisiyiz ve biz Cumhuriyetiz. Ulu Önderimizin de dediği gibi, ‘Devrimi anlamış olanların onu korumaya her zaman gücü yeter’ diyor”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Filiz Ceritoğlu Sengel: Benim Hedefim Efes Selçuk!

Bayraklı Kent Konseyi başkanını seçti  Başkan Sandal: “Çok renk, çok ses, çok nefes”

Yeni seçilen yönetime başarı dileyen Başkan Sandal, “ Kent Konseyini doğru çalıştırabilirsek kentimize güzel hizmetler kavuştururuz diye düşünüyorum. Yeni bir başlangıç yeni bir adım olur. Bayraklımıza hayırlı olsun” dedi.

KATILIMCILIK OLMAZSA OLMAZIMIZ

Oy birliği ile başkanlığa seçilen Ali Nuri Köse ise, “Tüm Kent Konseyi Genel kurul üyelerine teşekkür ederken, ortak akıl, ortak proje her zaman bir kentin ileri adım atmasında önemli bir rol oynamaktadır. Katılımcılık bizim anlayışımız gereği olmazsa olmazımızdır. Alandaki bütün çalışmalarımız bu çerçevede olacaktır. Bu kongreyi çok önceden yapacaktık ama pandemi ve deprem sebebiyle gerçekleştiremedik. Kent Konseyi bileşenlerine özgür ve katılımcı yönetim anlayışı ile projelerimizi gerçekleştireceğiz’’ dedi.

Bayraklı Kent Konseyi Genel Kurul üyeleri, Kent Konseyi başkanı ve yönetimi toplantı sonunda Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bayraklı Kent Konseyi yürütme kuruluna… ‘’Ali Nuri Köse(Bayraklı Kent Konseyi Başkanı-Spor kulübü yöneticisi), Fatma Ceylan(Manavkuyu Mahalle Muhtarı), Dinçer Dikmen(İzmir Barosu Temsilcisi) Cem Ayhan (Spor kulübü yöneticisi), Hale Gökalpsezer (Tiyatro,Opera, Bale, Vakfı Başkanı), Esra Altıntaş(İnşaat Mühendisleri Odası Temsilcisi), Abdülhamit Laçinoğlu ( Sendika Temsilcisi), Nihal Bulmamış(Türkiye Kadınlar Birliği Başkanı),

yedek üyeler ise: Erol Özmen(Sigortacı),İzettin Akıncı (Osmangazi Spor Kulübü Başkanı), Meltem Nur işleten(İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yöneticisi),Sezai Çelik (Çiçek Mahalle Muhtarı),Metin Koyuncu, (İzmir Pazarcılar Dernek Başkanı) Mehmet Bozkurt (İzmir Alevi Kültür Dernek Başkanı),, Kenan Örük (Emekli Astsubaylar Dernek Başkanı)’’ seçildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.