Baykal’ın Sözleri Toplantıya Damga Vurdu

Baykal’ın Sözleri Toplantıya Damga Vurdu
  • 25 Şubat 2016 11:48

CHP’nin, Grup Başkanvekili Levent Gök’ün başkanlığında toplandığı toplantıda, Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın CNN Türk’te katıldığı programdaki sözleri tartışıldı.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Baykal’ı eleştirerek, “Sayın Deniz Baykal CNN Türk’e çıktı, ‘Halep-Azez hattının açık tutulması için yapılan bombalamalar doğrudur’ diyerek ülkemizi dış politikada bu hale getiren AKP iktidarını dış politikada meşrulaştırdı” ifadelerini kullandı.

“PARTİYE OLUMSUZ ETKİ YAPTI”

Murat Bakan, sözlerine şöyle devam etti: “Sayın Baykal, bu sözlerle AKP’nin mezhepçi politikalarını destekler bir tutum sergiledi. Bu konuşma partimizi yersiz yere kamuoyunda tartıştırmıştır. Şu an Aylin Nazlıaka arkadaşımızın konusu kadar partiye kamuoyunda olumsuz bir etki yaratmıştır. Halen sosyal medyada bu konuda partimiz Baykal üzerinden eleştiri konusu yapılıyor.”

“AKP GELİP GEÇİCİ, ÖNEMLİ OLAN TÜRKİYE”

Murat Bakan’a yanıt veren Deniz Baykal, Türkiye’nin çıkarlarını savunduğunu belirterek, “Konuşmamın AKP’nin politikası ile uzaktan yakından ilgisi yoktur. Bugün Türkiye’nin dış politikada yaşadığı sorunları siyasi çekişmenin ötesinde değerlendirmek gerekiyor.  Sonuçta AKP gelip geçicidir, burada önemli olan Türkiye’dir; Türkiye’nin çıkarlarıdır. Geldiğimiz noktada zaman beni haklı çıkardı. Türkiye’nin top atışlarının meşru müdafaa olduğunu, bunun savaş ilanı anlamına gelmediğini ifade etmiştim. Savaş çıktı mı? Çıkmadı. Top ateşleri sayesinde Halep-Azez hattındaki çember kapanmadı. Halep’in demografik yapısı değişmedi. Bu sayede Türkiye büyük bir göç dalgasından kurtuldu. Şimdi ben yanlış mı yaptım?” dedi.

 

 

 

 

 

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  23 Nisan Coşkusu Menderes’i Sardı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.