Batur’dan amatör spora büyük katkı

Batur’dan amatör spora  büyük katkı
  • 11 Aralık 2021 08:05

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, amatör spor kulüplerine verdiği desteği ilçedeki 22 kulübe toplam 330 bin TL ile sürdürdü. Geçtiğimiz yıla oranla yüzde 50 artışla enflasyonun üzerine çıkan desteği müjdeleyen Başkan Batur, “Hem eski bir sporcu olarak hem de Konak Belediye Başkanı olarak ilçemiz sınırları içerisindeki 22 kulübün sıkıntılarını yakından takip ediyoruz. Bundan sonraki süreçte de bir kardeşiniz, bir ağabeyiniz olarak kulüplerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Konak’ta, amatör sporun kalkınmasında başından beri kararlılıkla hareket ediyoruz. Bu kararlılıkla hizmetlerimize devam edeceğiz” dedi.

Konak Belediyesi’nin amatör spor kulüplerine nakdi destek geleneği, Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle bu yıl da devam etti. Törene kendisi de hem oyuncu hem de yönetici olarak spor kökenli olan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un yanı sıra CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından, İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Efkan Muhtar, Türkiye Futbol Adamları Derneği Başkanı Bahri Vreskala, Konak Amatör Futbol Kulüpleri Birliği Başkanı ve Konak Belediye Meclisi üyesi Mehmet Şerif Demir, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜRFAD) Yönetim Kurulu Üyeleri, amatör spor kulüplerinin başkan ve yöneticileri, Konak Belediyesi Meclis Üyeleri, muhtarlar ve sporcular katıldı. “Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirmek ve geleceğe hazırlamak görevimiz” diyen Başkan Batur, kulüplerden gelen destek artış talebini kırmadıklarını, hatta yüzde 50 artırarak enflasyonu geçtiklerini dile getirdi.

Batur’dan amatör spora  büyük katkı

Batur: Yüzde 50 artışla enflasyonun üzerine çıktık

 

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, amatör spor kulüpleri, yöneticileri, sporcuları; dernek, birlik ve federasyon başkanlarıyla bir araya geldiği törende amatör sporun önemini vurguladı. İlçedeki amatör spor kulüplerini yakından takip ettiklerini ve yanlarında olmaya devam edeceklerini dile getiren Başkan Batur şöyle konuştu:

“Amatör spor, yöneticisiyle de sporcusuyla da emek verilmesi gereken, maddi manevi çalışılan bir alan. Özellikle de futbol branşı, geldiğimiz noktada daha profesyonelce üzerine düşülen bir hal alıyor. Bizim oynadığımız dönemde daha amatördü. Biz futbolun sadece başarı kısmıyla ilgileniyorduk, o gün galip gelmek bizim için önemliydi. Zaman içerisinde amatör spor kulüplerimizin, ülkenin de şartlarının değişmesiyle, daha çok desteğe ihtiyacı oldu. Biz de hem eski bir sporcu olarak hem de Konak Belediye Başkanı olarak ilçemiz sınırları içerisindeki 22 kulübün sıkıntılarını yakından takip ediyoruz. Desteğimizi, karınca kararınca ama zamanında yapmaya çalıştık, çalışıyoruz. Pandemi sürecinde müsabakalara da ara verildi. Bu süreç içerisinde kulüplerimizin elektriği, suyu, ödenmesi gereken faturaları için 4’er bin TL destek verdik. Spor malzemeleri desteğimizde düzenli olarak sürüyor. Bu kez Mehmet Şerif kardeşimiz ve kulüp başkanları, desteği geçtiğimiz yıla göre artırabilir miyiz, dediler. Biz de coştuk ve yüzde 50 artış yaparak enflasyonun da üzerine çıktık. Bugün söz verdiğimiz rakamı sizlere iletmek için buradayız.”

 

“Kararlılıkla hizmetlerimize devam edeceğiz”

 

Spora destekte her zaman kararlılıkla hareket ettiklerini ve aynı kararlılığı sürdüreceklerini belirten Başkan Batur, “Güle güle harcayın, kulüplerinize yararlı olarak harcayın” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sizlerle beraber olan bir spor insanı olarak, özellikle de İzmir’deki derneklerle ve bu amaç doğrultusunda mücadele eden arkadaşlarımızla, kulüp başkanlarımızla, muhtarlarımızla, akil ağabeylerimizle, hep birlikte Konak’ta sporun kalkınması için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Amacımız Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği değerleri gelecek nesillere taşımak. Sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirmek ve geleceğe hazırlamak görevimiz. Spor sadece şampiyonluk demek, üstün başarı demek değil.  Önemli olan spor yapmak, takıma katkı sunmak. Bundan sonraki süreçte de bir kardeşiniz, bir ağabeyiniz olarak kulüplerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Konak’ta, amatör sporun kalkınmasında başından beri kararlılıkla hareket ediyoruz. Bu kararlılıkla hizmetlerimize devam edeceğiz. Güle güle harcayın, kulüplerinize yararlı olarak harcayın.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Basmane’de temizlik ve bakım seferberliği

 

Amatör kulüplerden Başkan Batur’a teşekkür

 

Konak Amatör Futbol Kulüpleri Birliği Başkanı ve Konak Belediye Meclisi üyesi Mehmet Şerif Demir, törende yaptığı konuşmada Konak Belediyesi’nin amatör spora verdiği desteği kalem kalem sayarak açıkladı. Demir, “Bizi hiçbir zaman unutmayan ağabeyime, beraber çalışmaktan onur duyduğum, sporcu babası, eski sporcu Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a hepinizin önünde teşekkür ediyorum” diyerek tüm amatör kulüpler adına Başkan Batur’a teşekkürlerini iletti.

 

Muhtar: Amatöre destekte, Abdül Batur İzmir’de bir numara.

 

İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Efkan Muhtar da Başkan Batur’un amatör spora verdiği desteğin örnek olması gerektiğini ifade ederek, “Sporun içerisinden gelen, neye ihtiyacımız oluğunu ve nasıl mücadele verdiğimizi bilen bir insan olan Başkanımız, değerli büyüğümüz Abdül Batur’a teşekkür ediyoruz.  Amatör camiaya hizmet eden, en ufacık bir yardım, katkı koyan herkese teşekkür edeceğiz. Ama bugün Başkanımız Abdül Batur’a teşekkür etmemizin bir nedeni de şu anda İzmir’de, bu konuda bir numara olması. Umuyoruz ki Konak Belediye Başkanımız diğer belediye başkanlarına örnek olur, onu örnek alırlar” diye konuştu.

 

Amatör spora tam destek

 

Konak Belediyesi 2019 yılından bu yana amatör spora verdiği destekle fark yarattı. 2019’da 20 amatör spor kulübüne, sezon öncesi, toplam 210 bin TL nakdi yardım yapılırken, 1. Amatör Lig’de şampiyon olup da Süper Amatör Lig’e yükselen 4 takıma 12 bin 500 TL, 16 kulübe ise 10’ar bin TL maddi destek sağlandı. Amatör liglerde mücadele eden 20 kulübe, krampondan futbol topuna, eşofmandan spor ayakkabısına kadar, takımların ihtiyaç duyduğu her türlü spor malzemesi verildi. Pandeminin etkin olduğu ve maçların durduğu 2020 yılına gelindiğinde ise Bölgesel Amatör Lig’e çıkan Torosgücü Spor 10 bin liralık şampiyonluk primiyle desteklendi. Yine pandemi etkileriyle geçen 2021’de amatör spor kulüplerine fatura gibi temel giderlerinin karşılanabilmesi amacıyla 4 biner TL’lik maddi destek sağlandı. 1000’e yakın gıda kolisi amatör sporculara ulaştırıldı. Bölgesel Amatör Lig, Süper Amatör Lig, 1.Amatör Lig’de mücadele edecek 22 amatör kulübe 8 bin 250’şer TL ederinde spor malzemesi desteği verildi. Son olarak da ilçedeki 22 kulübe 15’er bin TL’den toplam 330 bin TL destek verildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.