Başkonsolos da Koşacak

Başkonsolos da Koşacak
  • 9 Mart 2016 10:25

8 Mayıs’ta İzmir’le birlikte 6 ayrı kıtadan 33 ülkenin ev sahipliği yapacağı “Wings For Life World Run” organizasyonuna bir destek de İsviçre’nin İstanbul Başkonsolosu’ndan geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret eden Başkonsolos Monica Schmutz Kırgöz, bu sosyal projede yer alarak İzmirlilerle birlikte koşacağını açıkladı.

İsviçre’nin İstanbul Başkonsolosu Monica Schmutz Kırgöz ve İzmir Fahri Konsolosu Celal Hasan Umur, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret etti. İzmir’in son dönemde birçok büyük organizasyona ev sahipliğini yaptığını ve artık dünya gündeminde yer tutmaya başladığını ifade eden İsviçre Başkonsolosu, kendisinin de İzmir Caz Festivali’ni izlemek üzere kente geldiğini söyledi.

Başkonsolos da Koşacak

8 Mayıs’ta buradayım

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise Başkonsolos Kırgöz’e 8 Mayıs’ta yapılacak  “Wings For Life World Run” organizasyonu için davette bulundu. Omurilik felcine dikkat çekmek için dünya genelinde 33 farklı ülkede aynı anda koşulan ve Türkiye ayağı İzmir’de düzenlenecek organizasyona katılmaktan büyük mutluluk duyacağını belirten Monica Schmutz Kırgöz, “8 Mayıs’ta İzmirlilerle birlikte koşmaktan mutluluk duyacağım” dedi.

Başkonsolos da Koşacak

33 ülke, 34 kent

Dünyanın dört bir yanında omurilik araştırmalarını desteklemek amacıyla 33 ülke, 34 ayrı kentte koşulacak Wings For Life World Run’ın Türkiye ayağı, 8 Mayıs’ta İzmir’de düzenlenecek. 6 kıtada aynı anda başlayacak koşunun tüm dünyada 150 binden fazla katılımcıya ulaşması bekleniyor.  İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’nin desteklediği koşunun gelirinin tamamı omurilik felcinin kalıcı tedavisine yönelik araştırmalarda kullanılıyor. Koşunun startı saat 14.00’te Gündoğdu Meydanı’ndan verilecek. İsteyen herkesin katılabildiği yarışta, 5 bin koşucuyla İzmir’in aynı zamanda “Wings for Life World Run” yarışındaki en kalabalık koşulardan birine ev sahipliği yapması hedefleniyor. Yarışa katılım ücreti olarak toplanan 50’şer TL’ler, omurilik felci hastalığının tedavisine yönelik araştırmalarda kullanılıyor.

 

İEF’ye de bekliyoruz

Başkan Aziz Kocaoğlu’nun ziyarette gündeme getirdiği bir diğer konu ise bu yılki temasını “inovasyon” olarak belirledikleri İzmir Enternasyonal Fuarı’na İsviçre firmalarının katılımı konusundaki destek talebi oldu. İZFAŞ Genel Müdürlüğü nezdinde gerekli görüşmeleri  yapacaklarını belirten Monica Schmutz Kırgöz, İsviçre’nin inovasyonda dünyanın öncü  ülkelerinden biri olduğunu dile getirdi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Tugay: “Bölgesel kalkınmaya önem vereceğiz”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.