Başkanlar Zirvesi’nde ne konuşuldu?

Başkanlar Zirvesi’nde ne konuşuldu?
  • 3 Temmuz 2019 17:42

GAZETE EGE / SELCAN ŞERİFAKİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, önderliğinde ilçe belediye başkanlarıyla gerçekleşen koordinasyon toplantısına 1’i İYİ Partili toplam 25 ilçe belediye başkanı katıldı.

Toplantıda CHP Genel Merkezi’nin Temmuz ayının sonunda gerçekleştireceği belediye başkanları kampı için hazırlıkları ve büyükşehir belediyesinin gerçekleştireceği ortak projeler masaya yatırıldı.

Millet İttifakı’nın başkanlarıyla bir araya gelen Soyer’in, Cumhur İttifakı’nın temsilcisi 5 ilçe belediye başkanını ile önümüzdeki günlerde bir araya geleceği öğrenildi.

Soyer’den açıklama 
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer,   “Yaklaşık 4 saatlik güzel bir toplantı oldu. Özeti; ilçelerin çalışmalarını koordinasyonla İzmir’de nasıl ortaklaştırabiliriz ve Türkiye’ye yönelik yeni bir İzmir algısı nasıl yaratabiliriz? Bunları konuştuk. Birçok başlık var. Strateji planı konuştuk. İzmir Vakfı’nı konuştuk. İmar ruhsatı İzmir’in her yerinde aynı prosedürlere tabi olmalı. Sosyal hizmetler aynı koordinasyon içinde yürümeli. Sokak hayvanlarıyla ilgili yapılan çalışmalar kontrol edilmeli, tek bir koordinasyon içinde yürütülmeli. Çok başlık altında neleri ortaklaştırabiliriz bunları konuştuk. Gelir artırımı üzerine konuşmalar yaptık” dedi.

Cumhur ittifakı sorusuna ne dedi?
Millet İttifakı’nın iktidarda olduğu 25 ilçenin belediye başkanın toplantıya katılmasını değerlendiren ve ‘Cumhur İttifakı’yla yönetilen ilçelere davet mi gitmedi, katılım mı göstermediler?’ şeklinde gelen soruyu yanıtlayan Soyer, “Bu toplantının tüm belediye başkanlarıyla yapılacak ayağı da olacak. Yarından sonra da metropoldeki 11 ilçeyle yapacağımız bir toplantı var. Toplantının gündemine göre değişiyor. 30 ilçeyle de konuşacaklarımız var. Toplantının gündemine göre değişiyor” açıklamasında bulundu.

ONLARA SORMAK LAZIM
Bazı ilçe belediyelerinde yaşanan işten çıkarmalarla ilgili konuşan Soyer, “Büyükşehir olarak müdahil olmamız çok yakışık almaz. İlçe belediye başkanlarının gerekçeleri vardır, onların takdiridir. Onlara sormak lazım” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  NARLIDERE’DE MİNİK ALİ KOLTUĞU BAŞKAN ERMAN UZUN’DAN DEVRALDI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.