Başkan’dan Turuncu Bayram’a davet

Başkan’dan Turuncu Bayram’a davet
  • 18 Ekim 2019 14:47

Radyo Romantik Türk’te Abdullah Polat ile Manşet programının konuğu olan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, bu yıl 20.’si düzenlenen eski adıyla Mandalina Şenliği, yeni adıyla Turuncu Bayramı’nın 17 Kasım’da gerçekleştirileceğini söyledi.

 

Mandalina konusunda özel çalışmalar yaptıklarını belirten Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, coğrafi işaret aldıklarını ifade etti. Geçtiğimiz yıl 19. kez düzenlenen Mandalina Şenliği’nin bu yılki programı hakkında bilgi veren Yetişkin, “Mandalina Şenliği, yeni adıyla Turuncu Bayramımızı bu yıl 17 Kasım’da yapacağız. Gün boyu çeşitli etkinliklerimiz olacak. Herkesi Turuncu Bayramı’na bekleriz” dedi.

 

Göreve geldiği süreçten itibaren yaptıkları çalışmaları da anlatan Başkan Yetişkin, şeffaf Belediyecilik anlayışını sürdürdüklerini söyledi. Tunç Soyer döneminde Seferihisar Belediyesi’nin aldığı şeffaf belediyecilik ödülünü tekrar alabilmek için tüm şeffaflığı gösterdiklerini belirten Yetişkin, “Meclis toplantılarımızın bazılarını halkın önünde, meydanlarda yapmaya başladık. Bu kısa görev süremiz içinde bölgemizin tanıtımı için de çalışmalar yaptık. Öncelikle Selçuk Belediyesi ile kardeş belediye olarak bir destinasyon anlaşması imzaladık. İki belediye de bastırdığı broşürler diğer bölgenin tanıtımını yapacak. Bu sayede bölgeye gelen turist hem Seferihisar’ı hem de Selçuk’u tanıyacak. Bu çalışmanın benzerinde, yurt dışı ayağı için Samos Adası ile temastayız” diye konuştu. Trafik ve otopark sorunuyla ilgili de bazı gelişmeler olduğuna dikkat çeken Yetişkin, “Otopark sorunuyla ilgili büyükşehir belediyesiyle konuştuk. Seferihisar Pazaryeri’nin arkasına 850 araçlık bir otopark yapıldı. Ayrıca beş katlı kapalı otopark yapma sözü de aldık. Şimdilik açık otoparkla başladık, umarım kapalı otoparkı da en kısa sürede faaliyete geçireceğiz. Bunun dışında Seferihisar’daki trafiği rahatlatmak için çevreyolu projemiz için planlarımızı yaptık, bu yaza kadar açacağımızı düşünüyoruz. Bu sayede Seferihisar’daki trafik sorununuz halletmiş olacağız” dedi.

 

Halk Market’e yeni şubeler

Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı olmasının ardından kamu kurumlarının boykot kararı ile patlak veren Hamidiye Su kriziyle ilgili su alım sözleşmesi imzaladıklarını vurgulayan Başkan Yetişkin, “Hamidiye Su’yu kamu kurumları boykot ediyorsa bizim buna sahip çıkmamız gerektiğini düşündük. Hemen bir anlaşma yaparak Halk Market’te Hamidiye Su çeşitlerini satmaya başladık. Şu anda su yetiştiremiyoruz, büyük bir talep var. Hatta evlere servis isteniyor. Maalesef evlere satış yapmıyoruz, çünkü bölgemizde su satan esnaflarımız var” diye konuştu. Halk Market’in yeni şubelerinin açılacağını da müjdeleyen Yetişkin, “Halk Market’i sadece bir market niteliğinde görmemek gerekiyor. Market mantığıyla çalışıyor ama örneğin içindeki manav reyonunu Kavakdere Kooperatifi’ne verdik. Seferihisar’da fırıncıları bir araya getirerek Halk Ekmek desteği istedik. Onlar da bizi kırmadı, her gün 1000-1500 ekmek toplanıyor ve 1 TL’den bütün ekmekler satılıyor. Et Balık Kurumu’ndan et kısmını hallediyoruz. Özetle insanlar ne yediğini biliyor ve ürünlerimiz hep taze olarak geliyor” diye konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  ‘Heyecanla çalışıyoruz’

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.