Başkan’dan İddialara Sert Yanıt

Başkan’dan İddialara Sert Yanıt
  • 20 Ocak 2016 12:00

Son günlerde bazı basın yayın organlarında yer alan; Kemalpaşa Belediyesi’nde işçi kıyımının yapıldığı ve Atatürkçü olduğu gerekçesiyle bazı personelin görevlerine son verildiği iddialarına sert yanıt Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu’dan geldi.

Katıldığı canlı yayında konuyla ilgili soruları yanıtlayan Başkan Uğurlu, “Ülkemizde görevini tarafsız olarak yapan gazeteler olduğu kadar; bu milletin milli ve manevi değerlerine küfretmeyi kendine yayın politikası edinmiş paçavra bir gazete de var. Bu gazete, bir haber yaptı ‘Atatürkçü insanlar işten çıkarılıyor’ diye. Bu iddiaları dayandırdıkları personel ise işe gelmediği 4 kez tutanakla tespit edilmiş bir kişi. Devletten maaşını alacaksın ama işini yerine getirmeyeceksin. Sonra da ‘Atatürkçü olduğum için işten çıkartıldım’ diyeceksin. Kusura bakma, milletimiz buna prim vermiyor. Hak etmedikleri parayı kazanma dönemi kapandı” dedi. Göreve gelir gelmez, ilçe belediyeleri arasındaki en büyük Atatürk resimlerinden birisini Türk Bayrağı ile birlikte duvara astırdıklarını hatırlatan Başkan Uğurlu, “Biz, binalarımızın başköşelerine şanlı bayrağımızı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün resmini asıyoruz. Bunu da birileri mutlu olsun diye yapmıyoruz çünkü Atatürk, bu ülkenin ortak değeri. Bir partinin zimmetinde de değil” diye konuştu.

İFTİRA ATIYORLAR
Belediye’den 350 işçi çıkartılması iddialarına ilişkin olarak Başkan Uğurlu, “Belediyemizde zaten 270 tane taşeron işçimiz var. Bir iftira atıyorsun, bari bunu edebiyle yap. Her yönüyle bir karalama kampanyası yürütülmeye çalışılıyor. Bu belediyede, babamın oğlu dahi olsa hak etmeden maaş alıyorsa, bunun gereğini yaparım. Kemalpaşa halkı bizi, hizmet edelim diye görevlendirdi; 50-60 kişi mutlu olsun diye değil. Biz mevcut personelimizle de görevimizi yerine getiriyoruz. Belediyeden maaş alıp ortalıkta gezinen bankamatik personelinin olmasını müsaade etmeyeceğim” ifadesinde bulundu.

BİRİM MÜDÜRÜ BİLİR
Personelin görevine son verme yetkisinin de birim müdürlerinde olduğunu aktaran Başkan Uğurlu, “Yaklaşık 500 kişinin çalıştığı bir belediyede, belediye başkanı ‘sen şöylesin sen böylesin’ diye bilebilir mi? Biz baştan söyledik ‘Bir işçinin devam edip etmeyeceğine Arif Uğurlu karar vermez, birim müdürü karar verir’ diye. Şu andaki bütün birim müdürlerimiz CHP döneminden kalan arkadaşlarımız. Bakın işten çıkan arkadaşlarımızdan bir tanesi de bizzat benim işe aldığım bir kişi. İstediği verimi alamayınca birim müdürü çıkışını verdiklerini söyledi. Biz de ‘hakkında hayırlısı olsun’ dedik. Siyasi karar vermiş olsaydık böyle olur muydu?” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  EFES SELÇUK’TA ÇALIŞMALAR BÜYÜKŞEHİR İŞ BİRLİĞİ İLE HIZ KAZANDI

Başkan Uğurlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz kimsenin ekmeğiyle oynamayız ancak şunu da unutmayalım ki; 2009 yılında CHP belediye seçimlerini kazandığı gün, işçileri belediye otobüslerinden indirilerek hepsinin işine son verdi. Bunlar konuşuldu mu? Hayır.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.