Başkan Yetişkin Birleşmiş Milletler ve Yerel Yönetimler Aracı Şehirler 3. İstişare toplantısına katıldı 

Başkan Yetişkin Birleşmiş Milletler ve Yerel Yönetimler Aracı Şehirler 3. İstişare toplantısına katıldı 
  • 20 Mayıs 2021 11:56
Kütahya Belediyesi ev sahipliğinde 4-8 Ekim 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 2. Aracı Şehirler Dünya Forumu için istişare toplantılarının üçücü ayağı olan “Yerel Demokrasiyi Yeniden İnşa Etmek” temasıyla çevrimiçi olarak gerçekleşti.
Toplantıda ICLEI Genel Sekreter Yardımcısı ve Biyoçeşitliliğe Sahip Kentler Merkezi Küresel Direktörü ve ICLEI Afrika Bölge Direktörü Koble Brand, Küresel Başkanlar Sözleşmesi Strateji Direktörü Andy Deacon, UCLG Kültür Komitesi Koordinatörü Jordan Pascual, UCLG Genel Sekreter Danışmanı Firdaous Oussidhoum, UCLG Politika Koordinatörü Jean-Baptiste Buffet, OECD Kalkınma Merkezi Ekonomisti Vicente Ruiz, UCLG Bölge Koordinatörü Antonia Sabartes ve UCLG-MEWA Türkiye Genel Sekreteri Mehmet Duman’ın yanı sıra İtalya, Endonezya, İngiltere, Morokko, Uruguay, Mozambik, Kanada ve Kosta Rika ülkelerinin kent belediye başkanları da konuşmacı olarak yer aldı.
Türkiye’den katılan tek Belediye Başkanı İsmail Yetişkin 
95 ülkeden ve 1000’den fazla şehrin üyesi olduğu UCLG (Birleşmiş Milletler Ve Yerel Yönetimler) teşkilatında “Ekolojik Geçiş” odaklı, Çevresel ve Kültürel Alanda Dirençli Kentler” temalı istişare toplantısında Türkiye’den sadece Seferihisar Belediyesi Belediye Başkanı İsmail Yetişkin davet edilerek katılım gösterdi.
Fas Chefchaouen Belediye Başkanı Mohammed Sefiani’nin açılış konuşmasıyla başlayan toplantının gündeminde aracı şehirlerin küresel alanda ekolojik ve doğayla uyumlu kentler olarak öncülük etmeleri husunda bilgi paylaşımı sağlandı. Gerçekleşen bu buluşmalar sayesinde küresel alanda kentlerin mevcut ilişkilerinin güçlenmesi, tek ses olması ve böylelikle doğayla bağlantının daha sağlıklı kurulması, dirençliliğin arttırılması önemi vurgulandı. Başkan Yetişkin Birleşmiş Milletler ve Yerel Yönetimler Aracı Şehirler 3. İstişare toplantısına katıldı 
Küresel iklim krizi karşısında ise bakış açısının küresel perspektiften bakılması hususuyla kentsel planlama eylemleri ortaya koyulması gerektiği bilgisi verildi. Bu hususta küresel boyutta kentlerin yerel kalkınma olarak gerçekleştirmiş oldukları çalışmalar paylaşıldı.
Farklı ülkelerden belediye başkanlarının konuşmalarının yapıldığı istişare toplantısı devam ederken söz alan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, 2009 yılında kent kimliğine kazandırılan Cittaslow felsefesinin yerelde önemi ve Seferihisar’da günümüze kadar hayata geçirilen çalışmalardan bahsederken; “ Yerel kalkınma modeli olan Cittaslow hikayemizi ulusal ve uluslararası çapta sürdürülebilir kılmak için Cittaslow felsefesini kentimizde sürdürülebilir hale getirmek, Seferihisar’dan başlayan bir kelebek etkisi yaratma düşüncesindeyiz. İlçemizde yaşayan vatandaşlarımız ve tüm ekip arkadaşlarımızla felsefeyi sürdürüyor ve daha yaşanabilir bir kent modeli çizmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz.” Dedi.
9-11 Eylül 2021 tarihinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşecek UCLG Kültür Zirvesi ve 4-8 Ekim 2021 tarihinde Kütahya’da gerçekleşecek olan 2. Aracı Şehirler Dünya Forumu için taslak plan görüşmelerinin ardından toplantı sona erdi.​
Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Tugay Kiraz'ın köylerinde: Kentimizi birlikte kalkındıracağız
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.