Başkan Uyar’dan kritik ‘Balıklıova ve villa’ açıklaması!

Başkan Uyar’dan kritik ‘Balıklıova ve villa’ açıklaması!
  • 19 Nisan 2016 13:24

Urla Belediyesi Balıklıova’da kaçak yapıların ardından başlayan yargı süreci ve sonrasındaki gelişmeler nedeniyle açıklama yaptı.

Köy tüzel kişiliğinin kaldırılmasının ardından belediye mülkiyetine geçen alanlarda işgalci durumuna düşen yaklaşık 70 barakanın tahliyesi gerçekleştirilmiş, mahkeme kararı ile de yıkım yapılmıştı. Yıkım kararına tepki gösteren kişilere öncülük yapan Yusuf Altun’un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ait olduğu iddia edilen villaları gerekçe göstermesinin ardından konu farklı boyuta taşınmıştı. Birçok kez açıklama yapan Altun, Belediye Başkanı Sibel Uyar’ın Balıklıova’daki yıkım işleminde gösterdiği hassasiyeti villalar için de göstermesini istemişti.

Yıkım işlemini villalar ile bağdaştırarak değerlendirmeler yapan Altun hakkında savcılık işlem başlattı. Belediyeye yazı gönderen savcılık yıkım kararı uygulanırken olan gelişmeleri, açıklamaları ve Altun’un değerlendirmelerini istedi.

Belediye Hukuk İşleri Müdürlüğü de savcılığa olay sırasındaki televizyon kayıtları ile birlikte basın ve yayın organlarında çıkan haberleri gönderdi. Ardından, bu konuda suç unsuru olabilecek maddeleri de sıraladı. Maddeler arasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik iftira ve hareket maddesi ortalığı karıştırdı. Savcılığa çağrılan Altun çıkışta, belediyenin kendisini Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle şikayet ettiğini açıkladı.

Yeni gelişmenin ardından tartışmalara Urla’daki Maliye Bakanlığı tarafından Ensar Vakfı’na tahsis edilen Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ni ait kampın da tahsisi eklenince süreç farklı boyuta taşındı.

Urla Belediyesi savcılığa yazdığı yazı sonrası yaşanan gelişmelerle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada hiç kimsenin kamu görevlilerine yönelik iftira atma, sövme ve basın yoluyla yalan beyanda bulunma hakkına sahip olmadığının altı çizildi.

İŞTE O AÇIKLAMA
“Kamu taşınmazı Urla Balıklıova 164 parsele yönelik kamusal iş ve işlemlere ilişkin kaçak yapı yaparak kişisel çıkar elde eden Yusuf ALTUN isimli şahıs kaynak gösterilerek haber yapılmaktadır. Bir kısım kişilerce hukuka aykırı kamu malına el konularak şahsi yararlanımları için yargı kararına rağmen idarenin taşınmazının kamu yararına kullanılmasına engel olmaya çalışmışlardır. Bunu başaramayınca siyaseten, gerçekdışı beyan ve iddialarla Urla Belediye Başkanı Sibel UYAR aleyhine yayın yapılmasını sağlamak için çeşitli tarihlerde karalama kampanyası yürütülmüştür.

Kamu malı Balıklıova 164 parsele ilişkin Urla Belediye Başkanlığı’nın yıkım ve taşınmazın teslim kararını yerine getirmeyen işgalcilerin tahliyesine yönelik Urla Kaymakamlığı idari uygulama kararı almıştır. Urla kaymakamlığınca 20.01.2016 günü idari kararın yerine getirilmesi için taşınmaza gidildiğinde bir kısım şahıslar, kamu görevlilerine engel olarak, canlı yayında 2 saat boyunca, kamu görevlileri hakkında Türk Ceza Kanunu kapsamında suç unsuru taşıyan beyanlarda bulunmuştur. Urla Belediye Başkanlığı kamu kurumudur. Kamusal işlemin icrası sırasında hukuka aykırı iş ve işlemler ortaya çıktığında Hukuk İşleri Müdürlüğünce işlem yapılması yasal zorunluluktur. Urla Kaymakamlığınca olayı takiben 28.01.2016 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Türk Ceza Kanunu 279.maddeye göre kamu görevlisi görev sırasında soruşturma konusu olacak hususları yetkili soruşturma makamlarına bildirmekle yükümlüdür. Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına göre her kişi kamu görevlilerine yönelik iftira atma, sövme ve basın yoluyla yalan beyanda bulunma hakkına sahip değildir. Hukuk devletinde, hukuk kurallarını ihlal eden kişiler yasalar önünde hesap verme sorumluluğundadır.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Karşıyaka Belediyesi’nden Kütüphane Haftası’na özel söyleşi

Kamusal iş ve işlemlere yönelik Urla Kaymakamlığı, Urla Belediye Başkanlığımız ilgili Yusuf ALTUN ve diğerleri hakkında yasaların öngördüğü soruşturmanın yapılması için Urla Cumhuriyet Savcılığına bildirimde bulunmuştur. Bu sürecin bütünsellik içinde değerlendirilmesi durumunda yasal yükümlülük nedeniyle başvurunun tüm kamu görevlilerini kapsayan bir çerçeve taşıdığı açıkça anlaşılacak olup, yetkili makamlarca yasal iş ve işlemler takip edilmektedir. Basın yoluyla gündeme getirilen konuların gerçeklerle uzaktan yakından ilgilisi bulunmadığını, Urla Belediye Başkanlığımızı yıpratmaya yönelik iddialara itibar edilmemesini kamuoyu bilgisine sunarız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.