Başkan Sengel: “Efes Selçuk’un Cevherleri Tüm Dünyanın Değeridir”

Başkan Sengel: “Efes Selçuk’un Cevherleri Tüm Dünyanın Değeridir”
  • 4 Aralık 2021 10:29

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel 15. Travel Turkey Fuarı’nda Efes Selçuk’u anlattı.

Turizm paydaşlarını bir araya getiren fuarda yer alan Efes Selçuk Belediyesi katılımcıların yoğun ilgisi ile karşılandı. Fuarın ikinci gününde Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, İzmir Sokakları Sahnesi’nde Efes Selçuk’u anlattı.

Efes Selçuk’u tarih, kültür, doğa, gastronomi ve tarım açısından bir bütün olarak değerlendirdiklerini belirten Başkan Sengel; “Efes Selçuk’un sadece Efes Antik Kent’ten, Saint Jean’dan ya da Meryem Ana’dan ibaret olmadığını anlatabilmek gibi bir derdimiz var. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na girdiğinizde sizi Celsus Kütüphanesi karşılar, yine fuardan içeri girersiniz sizi Artemis karşılar, herhangi bir turizm dergisinde sizi 25 bin kişilik Efes Antik Tiyatro karşılar. Bu şu demektir: Efes Selçuk sadece Efes Selçuklular’ın değil; Efes Selçuk İzmir’in değeri, Efes Selçuk Türkiye’nin değeri, Efes Selçuk tüm dünyanın değeridir. Biz tüm ekip arkadaşlarımda birlikte dünyanın değerine sahip çıkmaya çalışıyoruz” dedi.

Başkan Sengel: "Efes Selçuk'un Cevherleri Tüm Dünyanın Değeridir"

RUHU OLAN, İLHAM VEREN BİR KENT

Efes Selçuk’un evrenin kalbi, İlham Veren Kent olarak tanımlanmasına değinen Başkan Sengel; “ Efes Selçuk’u anlatmak için şuradan başlamak lazım. İZBAN ile Efes Selçuk’a geldiğinizde adım adım aslında bütün tarihe şahit oluyorsunuz. Her adımda sizi su kemerleri karşılıyor. Su kemerleri sizi içeriye davet ediyor. Biraz daha ilerlediğinizde sizi İzmir’in ikinci tarihi oteli olan, bugün Carpouza Cafe dediğimiz alan karşılıyor. Biraz daha ilerlediğinizde Selçuk Efes Kent Belleği, biraz daha ilerlediğinizde Saint Jean Kilisesi, Ayasuluk Kalesi, İsabey Camii biraz daha ilerlediğinizde Artemis Tapınağı ve sonrasında Efes Antik Kenti’ni görüyorsunuz. İşte bizim anlatmaya çalıştığımız mevzu biraz buradan başlıyor. O yüzden Efes’i anlamak istiyorsanız kentin her bir karesini aşındırmanız gerekiyor. Ruhu olan bir kentten bahsediyoruz. Çünkü Herakleitos gibi bir filozofun, Kallinos gibi bir şairin yaşadığı bir kentten bahsediyoruz. O yüzden ilham veren kent diyoruz” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Soyer: “Yaptığımız her şey en çok gençler için”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.