Başkan Selvitopu müjdeyi muhtar toplantısında verdi!

Başkan Selvitopu müjdeyi muhtar toplantısında verdi!
  • 12 Mayıs 2016 11:33

Karabağlar ilçesindeki sorunları yerinde belirlemek, vatandaşlara daha iyi hizmet vermek amacıyla belirli periyotlarda düzenlenen muhtar toplantılarının üçüncüsü Karabağlar Belediyesi meclis salonunda başladı. Yaklaşan Ramazan Ayı nedeniyle bu seferki toplantılar bir sefere mahsus 2 toplantı halinde yapılacak ve önümüzdeki muhtar buluşmalarının ise yine bölgesel olarak düzenlenecek.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK
Toplantıda söz alan muhtarların çalışma anlamında belediye birimlerinin vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ettikleri konuşmalarda, en çok kentsel dönüşüm üzerinde duruldu. Muhtarlar kentsel dönüşüm konusunda mevcut yasada sıkıntılar olduğunu, Bakanlığın bu konuda belediyelere yetki devri yapılmasını isterken, Başkan Selvitopu da insanları yerinden eden projelere her zaman karşı olduklarını,doğru proje olduğunda olaylara siyasi bakmayıp yanlarında olacağını söyledi. Selvitopu ayrıca,  İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağı Uzundere kentsel dönüşüm projesinin Türkiye’ye örnek olacağını belirtti.

BU AY SONUNDA TAMAMLANIYOR!
Muhtarların dileklerinin yanı sıra teleplerini de notlar alarak birimlere yönlendiren Başkan Selvitopu bu arada Karabağlar’ın en önemli projelerinden biri olan Uzundere Rekreasyon Alanı’nın bu ay sonunda tamamlanacağını söyledi. Alanın içindeki peyzaj çalışmalarının 5-10 güne kadar bitirileceğini belirten Selvitopu, “Alanın içindeki kütük ve gemi binalar ile yüzme havuzu da bitirildi. Nasrettin Hoca’nın içi şimdilik kalacak. Orasını müze yapacağız. Ayrıca amfi tiyatronun üzerindeki koltuklar söküldü,  üzerleri kaplandıktan sonra yeniden takılacak. Buranın ses düzeni de tamamlandı.” diye konuştu.

Başkan Selvitopu müjdeyi muhtar toplantısında verdi!

KARABAĞLAR’I YENİDEN PLANLIYORUZ
Muhtarların aktardığı bir çok sorunun planlamadan kaynaklandığını da belirten Başkan Selvitopu, Karabağlar’ın planlarını yeniden yapmaya başladıklarını ve bunun çok önemli bir adım olduğunu söyledi. Planlamaları yaparken zamana ihtiyacı olduklarını da söyleyen Selvitopu, “Bu planları yaparken,  sivil toplum kuruluşları  ve muhtarların da çalışmalarıyla, insanların huzurunu bozmadan yapmaya çalıştıklarının altını çizdi.

BAŞKAN SELVİTOPU’NA TEŞEKKÜR ÇİÇEĞİ
Toplantıya başkan yardımcıları ve birim müdürleri de katılırken, toplantının sonunda Muhtarlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Uğur Mumcu Mahalle Muhtarı Tekin Derdiyok, Başkan Selvitopu’na yapmış oldukları çalışmalardan dolayı derneği ve kendi adına teşekkür çiçeği takdim etti.

HANGİ MUHTARLAR KATILDI?
Karabağlar Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’nün organize ettiği ilk toplantıya 4, 5 ve 6’ncı bölgede bulunan Osman Aksüner, Aşık Veysel, Karabağlar, General Asım Gündüz, Cnnetoğlu, Sarıyer, Uğur Mumcu, Çalıkuşu, Abdi İpekçi, İhsan Alyanak, Peker, Aydın, Yunus Emre, Selvili, Günaltay, Kibar, Barış, Cennetçeşme, Yurtoğlu, Limontepe, Ali Fuat Erden, Devrim, Özgür, Umut, Uzundere, Yüzbaşı Şerafettin, Salih Omurtak, Bahriye Üçok, Gazi ve Yaşar Kemal Mahallesi muhtarları katıldı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  “Konak Belediyesi’nin borç pankartını asın”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.