Başkan Şahin’in Ailesiyle Gurur Günü

Başkan Şahin’in Ailesiyle Gurur Günü
  • 21 Mayıs 2016 08:15

“Menemen’i marka kent yapmak” hayaliyle, 4. döneminde de örnek projeler ortaya koyan Belediye Başkanı Tahir Şahin, İzmir’in en büyük doğal gölet ve rekreasyon alanını Menemen’e kazandıran Belediye Ailesiyle mangal keyfi yaptı.

 Bugün 160 bini bulan nüfusu hızla büyüyen Menemen’in ilçe merkezine çok yakın bir noktada yer alan ve Karayollarının yol yapımı için malzeme çekmesiyle oluşan 27 dönümlük doğal göleti değerlendiren Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; 9 ay gibi kısa bir sürede İzmir’in en büyük doğal göletinin de içinde bulunduğu 140 dönümlük bir rekreasyon alanını tamamlayarak büyük bir başarı hikayesi yazan Belediye Ailesiyle mangal keyfi yaptı. Başkan Şahin’in eşi Nurdan Şahin ile birlikte katıldığı pikniğe, Belediye Meclis Üyeleri’nin yanı sıra, CHP Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak da katıldı.

Başkan Şahin’in Ailesiyle Gurur Günü

Bu başarı Menemen Belediye Ailesi’nindir”

Yaklaşık 9 aydır süren çalışmaların sonunda bir başarı hikayesi yazıldığını ifade eden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; “Bu alanda 8-9 aydan bu tarafa çok hızlı bir çalışmayla, gerçekten başarı hikayesi denilecekse, bunu yazan Menemen Belediye Ailesi’dir. Ne İzmir’de, ne Ege’de var. Amfi tiyatrosundan kır düğün salonuna, kapalı fuar alanına, lunaparkına, spor kompleksine, hayvanat bahçesine, kafeteryalarına varana kadar komplike bir tesis yaratmanın hep birlikte mutluluğunu, hazzını, şerefini, onurunu yaşıyoruz. Bugün itibariyle işin %98’i bitmiş durumda. %2’lik kısmı da inşallah önümüzdeki hafta bitirdikten sonra, işi tamamen bitirmiş olacağız” dedi.

Manisa, Bergama, Bornova’dan vatandaşların da ziyarete geleceği bu tesisin Menemen’in vizyonunu değiştireceğini açıklayan Başkan Şahin, “Menemen’in vizyonu burada değişiyor arkadaşlar. Bütün bilgi birikimimiz, çalışmamız, hep birlikte konuşmamızın başarı hikayesi burada. Burada bütün çalışan arkadaşlarıma, 3 gün gelmiş yada 6 aydır buradan çıkmayan hiçbirini birbirinden ayırmadan, geçmişte ve bugün görev yapan tüm Belediye Meclis Üyelerimize ve bizi yürekten destekledikleri için tüm hemşerilerime gerçekten çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Tahir Şahin tarzı..!

Muhalefetin eleştiri konusu olan “Tahir Şahin Tarzı”nın bu projede de ortaya konulduğunu ifade eden Başkan Tahir Şahin; “60 bin m2 alanı 8 günde çimledik. Bu çok önemli bir başarıdır. Eğer bir başka belediye olsaydı, ihale yapılmış olsaydı, rulo çim buraya serilmiş olsaydı, 1 milyon TL’ye mal etmiş olacaktık. Biz buraya siz değerli kardeşlerimle birlikte tohum atarak, gübreyi ve toprağı eleyerek, kapak atarak, yine sulamasını da, çimin patlamasını, çıkmasını, biçimini de hepsini dahil ettiğimiz zaman 100 bin TL’ye mal ettik. Bu maliyeti sağlayan değerli arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Çok emekler verdik” diye konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Herkes Bornova’da yaşamak isteyecek

Projede, uygulama sırasında büyük değişiklikler yapıldığını söyleyen Başkan Şahin; “Burada hem proje hem de uygulama aşamasında projede o kadar çok değişiklikler oldu ki; ben 21 diyeyim siz 41 kez değiştiğini söyleyin. İhale olduğunda, her değiştiğinde bire dört yazan fiyatlar çıkar. Eğer burası ihale ile yapılmış olsa, burası zaten bitmezdi. 2015’de 66 milyon bütçe yapan bir Belediyeyiz. Burası 1 TL’ye çıkıyorsa, ihalede en az 6-7 TL çıkacaktı. Bizim de burayı yapmamız olanaksız hale gelecekti” dedi.

Başkan Şahin’den müjdeler…

140 dönümlük rekreasyon alanının Ramazan Bayramı’ndan sonra hizmet açılacağını müjdeleyen Başkan Tahir Şahin, bir müjde de personeline verdi. Başkan Şahin; önümüzdeki hafta başında tüm personele ikramiyelerini ödeyeceğini, Ramazan Bayramı öncesi de izin paralarının yarısını ödeyerek bitirme noktasına geleceğini açıkladı. Menemen Belediye Ailesi’nin amfi tiyatrodaki mangal keyfi, hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi. Belediye çalışanlarının rekreasyon alanını gezmesi ile piknik sona erdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.