Başkan Pekdaş’tan Yardım Çağrısı

Başkan Pekdaş’tan Yardım Çağrısı
  • 14 Aralık 2015 09:43

Geçtiğimiz günlerde çıkan yangında, Konak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün depo olarak kullandığı dört katlı bina neredeyse kullanılamaz hale geldi. Binada incelemelerde bulunan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, yardım çağrısında bulundu.

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince temizlik çalışmalarının sürdüğü yanan binaya giderek incelemelerde bulundu. Yetkililerinden bilgi alan Pekdaş, büyük emekler harcanarak yeniden işlevsel hale getirilen binada yaşanan felaketin izlerinin kısa zamanda silineceğini dile getirdi.

Başkan Pekdaş'tan Yardım Çağrısı

YARALAR KISA SÜREDE SARILACAK

Yangında sadece binanın değil, vatandaşların bağışladığı ve sosyal yardımlarda kullanılan eşyaların da büyük zarar gördüğünü belirten Başkan Pekdaş, “Uzun yıllardır kullanılmayan bu binanın tadilatını yaparak Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’müzün deposu olarak kullanmayı hedeflemiştik. Fen İşleri Müdürlüğü’müz binanın daha işlevsel hale gelmesi için hummalı bir çalışma yürütüyordu. Daha kaliteli bir hizmet vermek için elektrik ve su tesisatını yeniliyorduk ki, elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen bir kıvılcım yangına sebep oldu. Kısa sürede büyüyen alevler nedeniyle bina büyük hasar gördü. Sosyal yardım amaçlı depolanan eşyalar da kullanılamaz hale geldi. Tek sevincimiz herhangi bir can kaybının yaşanmamış olmasıdır. Binayı tekrardan toparlıyoruz. Kısa sürede yaralarımızı saracağız. Fen İşleri Müdürlüğü’müz yoğun şekilde çalışıyor. 15 gün içinde binayı kullanılır hale getirecekler” dedi.

DAHA ÇOK YARDIM GELECEK

Konak Belediyesi’nin Bizim Ev ve Bizim Mağaza hizmetlerinde kullanılan sosyal yardımların da yangında zarar gördüğünü dile getiren Başkan pekdaş, “Yangında sosyal yardımlar için topladığımız eşyalar da maalesef kullanılamaz hale geldi. Bu eşyalar İzmirlinin bizler aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığı yardımlardı. Konak Belediyesi olarak sosyal dayanışma en iyi yaptığımız işlerin bir tanesiydi. Vatandaşlarımızdan ciddi destekler görüyor ve bunların ihtiyaç sahiplerine ulaşmasında aracılık yapıyorduk. Belki şimdi kısa bir ara verdik ama en kısa zamanda daha etkili, daha işlevsel, daha işe yarar şekilde bu hizmetlerimizi yerine getireceğiz. Hemşerilerimize desteklerinizi bizden esirgemeyin diyoruz. Yardım ellerini uzatsınlar, hep birlikte yardım etmeye devam edelim. Çalışmalar bittiğinde burası dayanışma için daha iyi bir haline gelecek. Daha çok yardım alacağız buna inanıyoruz. Bu tür kötü olaylar belki dayanışmanın artmasına da vesile olur” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.