Başkan Pekdaş Kadınlarla Buluştu

Başkan Pekdaş Kadınlarla Buluştu
  • 5 Aralık 2015 12:35
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, 5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı verilmesinin yıl dönümünde kadınlar buluştu. Konak Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleriyle bir araya gelen Başkan Pekdaş, kadınlarla bol bol sohbet etti. Günün anısına düzenlenen kahvaltılı buluşmada konuşan Başkan Pekdaş, siyaseti kadınların değiştireceğini vurguladı. Kadınların özgür bireyler olarak siyasetin içinde yer almasının önemine dikkat çeken Başkan Pekdaş, “Kadının özgür birey olarak, kendi kimliğiyle siyaset sahnesinde yer alması gerekiyor. Bunu sağlamak için kadının toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlanmasına ihtiyaç var.Biz kadınlar bunun için mücadele veriyoruz. Bu mücadele içerisinde çok şey öğrendik, çok yol aldık ve kendimizi geliştirdik. Kadın erkek eşitliğinin yetersiz olduğunu gördük; toplumsal cinsiyet eşitliği dedik, pozitif ayrımcılık dedik. Biz dayanışmaya, kol kola girmeye, sokaklara çıkmaya mecburuz” dedi.
Siyasetin sadece mecliste yapılmadığını dile getiren Başkan Pekdaş, “Siyaset hayatın tam da içinde, her yerde. Siyaseti hayatın her alanına yaymak , sözümüzü söylemek için siyaset yapmaya ihtiyacımız var. Kent konseyleri de bunun için var. Kent konseyleri belediyeye eklenen değil, kenti örgütleyen, katılımcılığı sağlayan mekanizmalar olmak zorunda. Kent konseyinin ne olduğunu biz Konak Kent Konseyi ile göstermeyi diliyoruz” diye konuştu.

MÜCADELE SOKAKLARDA DEVAM EDECEK
Konak Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Aydan Ersezen de, kadın mücadelesini sokaklarda devam ettirmek istediklerini dile getirerek, “Kadının daha güçlü olabilmesi için kadına seçme ve seçilme hakkı tanınmıştır. Bu hak kadına gerçekten bir güç vermiş ve bugüne kadar kadın mücadelesinde çok önemli olmuştur. Bunun sonucu olarak gördüğümüz gibi belediye başkanımız bir kadın; kadın muhtarlarımız, milletvekillerimiz var. Ama tabii ki yeterli değil. Türkiye’de kadınlar yeteri kadar temsil edilmiyor. Bunun için de hep birlikte mücadele etmek zorundayız. Bu mücadelenin salonlarda değil sahada yapılması gerektiğine inanıyoruz, çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz” dedi. Forum havasında geçen kahvaltıya katılan kadınlarda, tek tek söz alarak kadının toplumdaki ve siyasetteki yerini değerlendirdi. Kadınların birlikte mücadele etmesi ve bu mücadeleyi de sokaklarda, hayatın içinde sürdürmesi gerektiği sonucuna varılan toplantı sonrasında Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve Konak Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, Türk Kadınının seçme ve seçilme hakkını kazanmasının yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene katıldı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  İZSU Genel Müdürlüğü’nde bayrak değişimi

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.