Başkan Oran’dan ‘Kanal Çeşme Projes’ine ilişkin açıklama

Başkan Oran’dan ‘Kanal Çeşme Projes’ine ilişkin açıklama
  • 31 Ocak 2020 12:37

13 Eylül 2019 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan 1532 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile İzmir’in Çeşme ilçesinde bulunan 178 parsel SİT arazisinin statüsü değiştirildi. 25 Ocak 2020 tarihinde yayınlanan Resmi Gazete’de ise 2054 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Çeşme’de 178 parsel arazi ‘acele’ kamulaştırıldı.

 

Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, Suudi Arabistan merkezli Albassam Group’un ‘Çeşme Yeni Turizm Alanı Yatırım Projesi’ adı altında hazırladığı projeye ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“Çeşmeli’nin malını ham yaptırmam!”

 

“Çeşme halkının seçilmiş başkanı (Şehr-i Emin’i) olarak Çeşmemizi ileriye taşıyacak her türlü turizm yatırımının takipçisi ve destekçisi olmak görevimdir. 

 

Ancak; Çeşme’nin ve Çeşmelinin haklarını kimsenin (özellikle de yabancıların) ham yapmasına veya bu konuda spekülasyon yapılmasına göz yummam, yumamam. Buna müsaade etmem.

 

Bu çerçevede Turizm Bakanlığımızca gündeme getirilen, Turizm Yatırım Alanı Projesi’ne ilişkin düşüncemizi; partimin yetkili kurullarının bu konudaki değerlendirmelerini,bakanlığımız yetkililerimizce tarafımıza yapılacak bilgilendirmenin ardından kamuoyumuzla paylaşacağımı saygıyla bildiririm.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Köy Enstitüleri'nin 84. Kuruluş Yıldönümü Bornova’da kutlandı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.