BAŞKAN ORAN’DAN 23 NİSAN ÇIKIŞI

BAŞKAN ORAN’DAN 23 NİSAN ÇIKIŞI
  • 19 Nisan 2016 12:22

Bu yıl gerçekleşecek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerinin fazla şehit verilmesi gerekçesiyle iptali kamuoyunda çok tepki aldı. Bu tepkilerden  bir tanesi de CHP Çeşme ilçe başkanı Ekrem Oran’dan geldi. Başkan Oran hükümetin şehitler için “timsah gözyaşı” döktüklerini söyledi. Öte yandan CHP Çeşme ilçe başkanı Oran 23 Nisan akşamı Çeşme’de egemenlik yürüyüşü düzenleyeceklerini de kaydetti.

“KUTLAMAK İÇİN KİMSEDEN MÜSAADE BEKLEMİYORUZ”

Her türlü milliyetçiliği ayaklar altına alacaklarını ilan edenlerden milli bayramlara sahip çıkmalarını beklemediklerini belirten CHP Çeşme İlçe Başkanı M. Ekrem Oran: “Açılım safsatasıyla valilere ve güvenlik güçlerimize teröristleri ‘görmezden gelin’ talimatı vererek ülkemizin güneydoğusunun silah deposu haline getirilmesine göz yumdular. Dün Barzani’yi şeref konuğu olarak ağırlayanlar, bugün gencecik fidanlarımız vatan savunmasında şehit düşerken (timsah) gözyaşları döküyorlar. Kurtuluş Savaşı Destanımızı, Kemalist Devrimlerle gerçekleştirdiğimiz, bağımsızlık ve aydınlanma yürüyüşümüzü içlerine sindiremeyenlerin, doksan yıllık kalkınma sürecini ‘enkaz’ olarak tanımlayanların, her fırsatta, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Laik demokrasinin kendilerine sağladığı imkanlarla sahip oldukları makamlardan ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’e ve milli değerlerimize hakaret edenlerin milli bayramlarımıza sahip çıkmalarını zaten beklemiyoruz. Bizler Cumhuriyetimize, ulusal değerlerimize, milli bayramlarımıza sahip çıkmayı, memleketin dört bir yanı işgal altındayken, bomba sesleri arasında egemenliğini tüm dünyaya ilan etmiş bir ecdadın torunlarıyız. Cumhuriyet Bizim, Bayram Bizim, Kutlamak için kimseden müsaade beklemiyoruz” dedi.

“EGEMENLİK YÜRÜYÜŞÜ”

23 Nisan akşamı büyük bir egemenlik yürüyüşü düzenleyeceklerini belirten Oran; “14 yıldır çeşitli şekillerde cumhuriyet değerlerine sistemli olarak saldırıyorlar. Aynı  makamın bir önceki sahibi, ne hikmetse, her milli bayramda hastalanır rapor alırdı. Şimdiki ise direk bayramları iptal etmeye çalışıyor.Tamamen kendi çıkarları peşine düşenlerden, siyasi ikballeri uğruna, parlamenter sistemi bekleme odasına aldıklarını iddia edenlerden milli bir duruş bekleyecek değiliz. Onların ifadesiyle söylüyorum; “Birlikte yola çıktıkları herkes onları aldatmış” kusura bakmasınlar Türkiye Cumhuriyeti’nin çağdaş, aydınlık zihinlerini aldatamazlar. Kimde kaç okka yürek var, kim ne kadar vatan sevdalısı biz biliyoruz. Hain saldırılarda evlatlarımız şehit düşerken nişan yapmaktan geri durmayanlar, şov yapma derdiyle stad açılışı düzenleyip top sektirenlerin ne hikmetse yasaklar milli bayramlarda akıllarına geliyor. Bizim bu masallara karnımız tok. Çanakkale’de, Afyon’da Sakarya’da olduğu gibi her kökten, her inançtan, her yaştan, kadın erkek hepimiz, tüm yurttaşlar, tam bağımsız ve demokratik  cumhuriyet şemsiyesi altında toplanacağız.Tüm yasaklara inat 23 Nisan’da elimizde meşalelerimiz ve bayraklarımızla, Ulusal Egemenliğimizin 96. Yılını kutlayacağımız büyük yürüyüşümüze, tüm sivil toplum kuruluşlarımızı, ulusalcıları, milliyetçileri, muhafazakarları, liberalleri, sağcıları, solcuları, her yaştan, her inançtan cumhuriyete ve devrimlerine inanmış tüm yurttaşlarımızı bekliyoruz” diyerek 23 Nisan’da düzenleyecekleri büyük yürüyüşe cumhuriyet sevdalısı herkesi davet etti.

Bu haber ilgini çekebilir ->  “Konak Belediyesi’nin borç pankartını asın”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.