Başkan Kocaoğlu ile Stat Zirvesi

Başkan Kocaoğlu ile Stat Zirvesi
  • 8 Ocak 2016 17:22

Göztepe Başkanı Mehmet Sepil ve Karşıyaka Başkanı Fatih Diniz, iki kulübe yapılacak yeni statların ihalesinin Ankara 18’inci İdare Mahkemesi’nin kararıyla iptal edilmesi üzerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kapısını çaldı. Kocaoğlu, önce dün akşam saatlerinde Mehmet Sepil, ardından da bugün Fatih Diniz’i kabul etti. Başkanlar, Kocaoğlu’na İzmir’in stat ihtiyacını iletip, gelir, seyirci ve sponsorlar açısından yeni stadyumlara acilen kavuşmaları gerektiğini söyledi.

Sepil ve Diniz’i sıcak bir şekilde ağırlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun, statlar için kapıyı kapatmayıp, “Mahkeme sürecinde eksiklikler olduğu için bu karar çıkmış. Toplu Konut İdaresi’nin Konak ve Karşıyaka Belediyesi’ne bazı evrakları göndermesi gerekiyor. Bu evraklar tamamlanınca sorun kalmaz” dediği öğrenildi. Mahkeme, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı dava üzerine stat arazilerindeki mülkiyet sorunu çözülmediği gerekçesiyle ihaleleri iptal etmişti.

Başkan Kocaoğlu ile Stat Zirvesi

BAKAN KILIÇ’TAN GÜVENCE

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İzmir’e yapılacak Karşıyaka ve Göztepe statları ile yenilenecek Aysancak Stadı’yla ilgili güvence verdi. Antalya’daki bir organizasyonda TRT’ye röportaj veren Kılıç, “İzmir için yeterince çalışma yapılmadığıyla ilgili bir iddia var. Kentte yeni bir spor salonuyla ilgili süreci devam ettiriyoruz. Bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özel isteği ve ilgisi var. Olimpik yüzme havuzu ihtiyacını karşılamak için yer tespiti çalışması yapıyoruz” dedi. Göztepe, Karşıyaka ve Alsancak Stadı’yla ilgili de çalışmaları olduğunu söyleyen Bakan Kılıç şöyle konuştu:

“TOKİ 2 sene önce Karşıyaka ve Göztepe statları için ihale yapmıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ihaleler için dava açtı ve mahkeme durdurma kararı aldı. Hem kulüpler, hem yükleniciler hem de bakanlığımız karara itiraz edeceğiz. Kararlılığımızdan birşey kaybetmedik. İzmir’in spor altyapısını çok daha iyi yerlere getirmek için kararlılıkla yola devam edeceğiz. Bu noktada geri dönüşümüz yok. Alsancak Stadı’yla ilgili de sürekli duyum alıyoruz. Stadın hiç sevmediğimiz bir kelime olan AVM yapılacağıyla ilgili bir tartışma olmuş İzmir’de. Böyle bir niyetimiz olmadığını ilk ağızdan tekrar söylüyorum. Orası yine tarihine ve dokusuna yakışır şekilde stat olacak. Bunun projesiyle ilgili çalışma sürüyor.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  23 Nisan Karşıyaka’da coşkuyla kutlandı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.