Başkan Kocaoğlu G.Afrika’ya Gidiyor

Başkan Kocaoğlu G.Afrika’ya Gidiyor
  • 7 Nisan 2016 08:13

İzmir ile işbirliği anlaşması imzalayan G.Afrika’nın başkenti Cape Town’ı ziyarete hazırlanan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bu önemli program öncesinde aynı ülkenin Ankara Büyükelçisi Pule Isaac Malefane’i ağırladı. Konuk Büyükelçi, “Belediye Başkanımız Patricia De Lille ve Cape Town halkı sizi dört gözle bekliyor” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Güney Afrika’nın üç başkentinden biri olan, en büyük şehri Cape Town’ı ziyaret edecek. 10-14 Nisan tarihleri arasındaki ziyaret, 2014 sonunda İzmir’e gelerek iki kent arasındaki işbirliği protokolüne imza atan Cape Town Belediye Başkanı Patricia De Lille’nin özel daveti üzerine gerçekleşecek.

Başkan Kocaoğlu, G.Afrika Cumhuriyeti’nin büyük önem verdiği bu ziyaret öncesinde, aynı ülkeden önemli bir konuğu ağırladı.  Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçiliği görevine atanan Pule Isaac Malefane, İzmir’e ilk resmi ziyaretini gerçekleştirerek Büyükşehir Belediye Başkanı ile bir araya geldi.

“Başarınızdan ilham almaya geldim”

Cape Town ile “kardeş kent” olan İzmir’in kendileri adına önemli bir şehir olduğunu dile getiren konuk Büyükelçi, “Gelmeden önce bilgi aldığım kişilerden, İzmir’in 160 yıllık belediyecilik tarihinde üç dönem üst üste seçilmeyi başaran ilk belediye başkanı olduğunuzu öğrendim. Eğer başarılı olmak istiyorsanız, başarıya ulaşmış kişilerle tanışmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki 4 yıl Türkiye’de kalacağım ve şahsınızdan alacağım ilhamla bu süreyi çok iyi geçireceğime inanıyorum” dedi.

Başkan Aziz Kocaoğlu’nun Güney Afrika’ya gerçekleştireceği ziyaretin iki ülke ticari ve kültürel ilişkileri açısından büyük önem taşıdığına dikkat çeken Büyükelçi Malefane, “Belediye Başkanımız Patricia De Lille ve Cape Town halkı sizi dört gözle bekliyor” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise Büyükelçi Pule Isaac Malefane’ye yeni görevinden başarılar dileyerek, “Ülkemize ve kentimize hoş geldiniz” dedi.

Ziyarette Büyükelçiye, Güney Afrika Fahri Konsolosu Tamer Taşkın da eşlik etti.

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Cemil Tugay’dan İZDOĞA’ya kritik atama
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.