Başkan Karabağ, 7 yılını değerlendirdi:

Başkan Karabağ, 7 yılını değerlendirdi:
  • 29 Mart 2016 13:15

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, geride bıraktığı 7 yıllık görev süresini değerlendirdi. Bayraklı’ya milyonlarca liralık yatırım yaptıklarını ve bu yatırımları sürdürdüklerini belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Sosyal demokrat belediyecilik örneklerini ilçemizde sergiliyoruz. Fiziki anlamda ilçemizde önemli değişiklikler oldu. Vatandaşın hayatına kolaylaştıran, onlara dokunan yüzlerce projeyi 7 yılda hayata geçirdik. Bayraklı, İzmir’in yükselen değeri oldu. Bu dönem kentsel dönüşümün kendiliğinden gerçekleşmesi için imar plan revizyonları yapıyoruz. Bu tamamlandığında ilçemizde dönüşüm başlayacak” dedi.

Bayraklı’da 2009 yerel seçimlerde kazandığı başarıyı, 2014’te daha da yukarıya taşıyan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, başkanlık koltuğunda 7. yılı doldurdu. Göreve geldiğinde oturacak koltuk bulmakta zorluk çektiğini hatırlatan Başkan Karabağ, “Bölünmenin her türlü sıkıntısını yaşadık. Başkan seçildik, tebrik için gelenleri ağırlayacak yerimiz yoktu. Her şeyi baştan oluşturduk. Burada ne çektiğimizi bir Allah bir de biz biliriz. Geriye baktığımda önemli bir yol kat ettiğimizi görüyorum. Yeni kurulan bir belediye olarak önemli hizmetlerin, projelerin altına imza attık. 30-40 yıllık belediyelerin zorlanarak yaptığı işleri kolayca başardık. Bu süreçte yaptıkları ile İzmir’in konuştuğu bir ilçe, belediye olduk ” dedi.

Başkan Karabağ, 7 yılını değerlendirdi:

HEP HALKIN İÇİNDEYİM

Başkan Karabağ, seçildiği günden bu yana halkın arasında olduğunu belirterek, sözlerine şöyle devam etti: “Benim yapımda makamımda oturayım bana gelsinler’ diye bir şey yok. Hep halkın içindeyim. Bir bakmışsınız bir kahvede çay içiyorum bir bakmışsınız bir ev ziyaretindeyim. Sürekli geziyorum. Temizlik konusunda ün yapmış bir belediyeyiz. Bu konuda oldukça hasasız. Sokakları kadınlara emanet ettik. Belediye olarak günlük görevlerimizi eksiksiz yaptığımıza inanıyorum” dedi.

DAR GELİRLİ VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ

Bayraklı’nın gecekondulaşmanın yoğun olarak yaşandığı bir bölge olduğunun altını çizen Başkan Karabağ, belediye olarak dar gelirli vatandaşlara her türlü desteği sağladıklarını kaydetti. Karabağ, “Her yıl binlerce aileye destek veriyoruz. Sadece ailelere değil bu ailelerin başarılı çocuklarına burs sağlıyoruz. Halkımızın derdiyle dertleniyor, onların sorunlarını nasıl çözeriz diye kafa yoruyoruz. Bu anlamda da başarılı olduk” diye konuştu.

SAĞLIK HİZMETLERİNDE ÖRNEK ALINAN BELEDİYE

Vatandaşlara sağladıkları ücretsiz sağlık hizmetleriyle birçok belediyeye örnek olduklarını ifade eden Başkan Karabağ, “Doktorlarımız evden çıkmakta zorlanan hastalarımızın ayağına giderek hizmet veriyor. 7 diş polikliniğinde binlerce vatandaşı tedavi ettik. Ambulanslarımızla hastalarımızı hastaneye götürüp tekrar evlerine bırakıyoruz. Bu ücretsiz hizmetlerimiz vatandaşlar tarafından beğeni topluyor” dedi.

VATANDAŞIN İSTEKLERİ HER ZAMAN ÖNCELİĞİMİZ

Başkan Karabağ, vatandaşların günlük hayatlarını kolaylaştıran, onlara dokunan projeleri hayata geçirdiklerini söyledi. Karabağ, sözlerine şöyle devam etti: “Vatandaşın istekleri her zaman önceliğimiz oldu.  Halkımız istedi, biz de yaptık. Özellikle kadınlarımız, çocuklarımız için çok sayıda proje geliştirdik. Çocuklarımız, kötü alışkanlıklardan uzak dursun diye spor alt yapısına önem verdik. Salonlar açtık. Kurslar düzenledik. 23 mahallemizde 27 semt merkezi açtık. Kadınlarımız buradaki kurslara katılıyor. İlçemize kültür merkezleri kazandırdık. Kısaca fiziki ve sosyal alanda yaptığımız yatırımlarla bugünlere geldik” dedi.

Başkan Karabağ, 7 yılını değerlendirdi:

YEŞİL BAYRAKLI!

Yeşil büyük önem verdiklerini belirten Başkan Karabağ, “Görev geldikten sonra 45 yeni parkımızı hizmete soktuk. Mevcut parları elden geçirdik, geçiriyoruz. Çocuklarımıza yeşil bir Bayraklı bırakmak için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Boş bulduğumuz ve uygun olan yerlere parklar yapıyoruz. İlçemizde kişi başı düşen yeşil alan miktarı 5 metrekareye kadar yükseltmeyi başardık. Yeni park projelerimiz var” diye konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Saime Bucaklıoğlu ulaşım projelerini açıkladı

BAYRAKLI ATATÜRK’ÜN, CUMHURİYET’İN KALESİ OLDU

Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere bıraktığı değerlere sahip çıktıklarını hatırlatan Başkan Karabağ, “29 Ekim’de, 23 Nisan’da, 19 Mayıs’ta yaptığımız etkinliklerle ses getirdik. Bayraklı Cumhuriyetin, Atatürk’ün kalesi oldu” dedi.

KENDİLİĞİNDEN DÖNÜŞÜM OLACAK

Bayraklı’da kentsel dönüşümün kendiliğinden olması için çalıştıklarını belirten Başkan Karabağ, “Tepekule ve Çay Mahalleri’nde dönüşümün kendiliğinden olması için çalışma başlattık. Burada parselleri birleştirip zemine yayılan inşaat alanını dikeye vereceğiz. Yaptığımız plan değişiklikleri ile vatandaşlarımız müteahhitlerle oturup anlaşacak. Bayraklı’da dönüşüm bu yolla olacak. Bu değişiklikle hem vatandaşımız hem işe alan memnun olacak. Plan değişikliklerini diğer mahallerimizde de yapacağız. Arkadaşlarımız çalışıyor” dedi.

YENİ PROJELER GELİYOR

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, birçok projenin temelini attıklarını ve bunların yapımının sürdüğünü, yeni projelerin de yakında temelini atacaklarını belirterek, “Hizmet binamızın inşaatı yakında bitecek. Çay ve Osmangazi Mahallerimizde pazar yeri inşaatları sürüyor. Bu dönem,  Manavkuyu Mahallemizde 13 bin metrekarelik alana kültür ve spor tesisinin temelini atmak istiyoruz. Postacılar Mahallemize bir kültür merkezi, Nafiz Gürman’a ise cem evi yapacağız. İlk tiyatro müzesini yine Bayraklı’da yapacağız” dedi.

BAYRAKLI BELEDİYESİ’NİN 7 YILDA YAPTIĞI BAZI FİZİKİ YATIRIMLAR

Ümitboz Spor tesisi, Gümüşpala çok amaçlı sosyal tesisi, Mansuroğlu Mahallesi’ne kız yurdu, Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu, Doğançay Spor tesis, 75. Yıl kültür merkezi, Sevgi Yolu’nda Kadının Emek Dünyası Ressamlar Sokağı, muhtarlık binaları, yüz binlerce metrekare kilit parke ve alt yapı çalışması, yeni yollar, yeni yeşil alanlar ve parklar, Körfeze hakim noktada Teras Park, Nafiz Gürman Taziye evi, Nafiz Gürman, Alparslan, Gümüşpala pazar yerleri, kadın sığınma evi, Deprem Etüd Merkezi, halı sahalar, Kafeler açıldı (Mürdüm, Naz, Değirmen, Teras, Körfezevleri, Bölge), Havuz Düğün Salonu, Refik Şefket Cemevi, 13 mahallede kütüphane, şantiyeler, araç filosu yenilendi, yeni otoparklar hizmete açıldı.

7 YILDA HAYATA GEÇİRİLEN BAZI SOSYAL PROJELER

7 yılda 60 bin dar gelirli vatandaşa yardım edildi, binlerce öğrenciye karşılıksız burs verildi, BAYGEM sayesinde binlerce öğrenci üniversiteli oldu, 27 semt merkezi açıldı ve burada kurs gören kadınlar iş sahibi oldu, kadınların ürettiklerini satabilmesi için Kadın Kooperatifi kuruldu,  iki sosyal market açıldı, engelliler merkezi hizmete girdi, engelliler için akülü araçlarını şarj edebilmeleri için şarj istasyonu kuruldu, Ramazan aylarında binlerce kişiye belediyenin çadırlarında da misafir edildi, engelli vatandaşlar istedikleri kitaplar evlerine teslim ediliyor, hoş geldin bebek, binlerce çocuk ücretsiz sünnet edildi, tüm ibadethaneler belli periyotlarla temizleniyor, evlilik öncesi danışmanlık hizmeti, İŞ-KUR aracılığı ile 12 bin kişi iş sahibi oldu, alo moloz hattı, Engellilere ve yaşlılara evde bakım hizmeti, Gençlik, siteler, dernekler ve engelliler masası oluşturuldu, engelliler için araç sayısı 3’e çıkarıldı, ilçeye 45 yeni park kazandırıldı.

SAĞLIK ALANINDA YAPILAN HİZMETLER

Poliklinik hizmeti, 7. diş polikliniğini hizmete açıldı, Evde sağlık hizmeti (genel muayene, enjeksiyon, pansiyon vs ), ücretsiz ambulans, cenaze hizmeti.

YAPIMI DEVAM EDENLER VE YAPILACAKLAR PROJELER

Osmangazi ve Çay Mahalleri Pazar yeri (devam ediyor)

Hizmet binası (devam ediyor)

Taziye Evi (devam ediyor)

Manavkuyu’da 13 bin metrekarelik alana kültür ve spor tesisi

Nafiz Gürman Cem evi

İlk Tiyatro müzesi

Postacılar Mahallesi’ne kültür merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.