Bornova’da  Sivil Moloz Ekibi  başarısı

Bornova’da  Sivil Moloz Ekibi  başarısı
  • 4 Ocak 2021 10:09

Bornova Belediyesi’nin çevre ve görüntü kirliliğine neden olan kaçak moloz dökümlerini engellemek amacıyla hayata geçirdiği Sivil Moloz Ekibi, geçtiğimiz yıl 89 gerçek ya da tüzel kişiyi suçüstü yakaladı.  Başarılı çalışmalara imza atan zabıta ekibine Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, hediye vererek teşekkür etti.

Molozların atıklarının yoğun biçimde döküldüğü yer ve saatlerde 7/24 esasına göre çalışan yapan ekipler, güvenlik kameralarının detaylı bir şekilde izlenmesi, muhtarlar ve duyarlı vatandaşların desteğiyle  moloz dökenleri tespit ederek 755 bin TL para cezası kesildi.

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Sivil Moloz Ekibi’ni ceza kesmek için değil, caydırıcı olmak için kurduk. Bunun için cezaları yasanın ön gördüğü tavan ücret üzerinden kesiyoruz. Bornova, İzmir’in yeşil alanı ve köyleri olan gelişme bölgelerinden biri, bu nedenle –maalesef- İzmir’in her yerinden kaçak moloz getiriliyor. Hafta sonu bazı yayın organlarında habere konu olan alan için de aynı durum söz konusu. Ne yazık ki Pınarbaşı’nda yerleşimin olmadığı ormanlık alana döküm yapılmış” dedi.

Bornova’da  Sivil Moloz Ekibi  başarısı

“Bize ihbar edin”

Bornova’nın 224 kilometre kare alanı bulunduğunu hatırlatan Başkan İduğ, “Elbette her noktada, her köşede bir ekip bulundurmamız mümkün değil. Bize bilgi gelir gelmez temizlik ve molozları kaldırma çalışmalarına başladık. Ancak ilgili mevzuat gereği suçüstü yakalayamadığımız için ceza kesmemiz mümkün olmuyor. Bu noktada vatandaşlarımıza büyük görev düşüyor. Bornovalılardan ricamız; yasak döküm yapıldığını gördükleri anda hemen 0505 312 94 39 numaralı ihbar hattımıza bildirmeleri ya da aracın plakasını da çekecek biçimde görüntü alarak 0530 214 50 35 numaralı WhatsApp hattımıza yollayabilirler. İhbar geldiğinde ekiplerimiz gerekli müdahaleyi yapacaktır.

Hedefimiz daha temiz ve yaşanabilir bir kent yaratmak. 2021’de de kaçak moloz dökümlerine izin vermeyeceğiz.  ”dedi.

Randevu ile moloz toplama

Diğer yandan evlerde yapılan tadilat sonrasında ortaya çıkan molozunun alınmasını isteyenler ise Randevulu Moloz Toplama Sistemi’ni kullanabiliyor. Bornova Belediyesi’ni arayarak numarasını arayarak özel konteyner talep ediliyor. Çuvallara doldurulan molozlar bu konteynera atıldıktan sonra vinçli sistemle taşınarak moloz döküm alanlarına Bornova Belediyesi tarafından götürülüyor.

Bu haber ilgini çekebilir ->  MALİ HİZMET KALİTESİNDE YÜKSELİŞ: FİLİZ BAŞKAN MALİ TABLOYU AÇIKLADI

 

Bornova’da  Sivil Moloz Ekibi  başarısı

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.