Başkan İduğ’dan sabah müjdesi

Başkan İduğ’dan sabah müjdesi
  • 18 Şubat 2020 14:35

 

Gün ağarmadan mesaiye başlayan  işçilerin yanındaydı

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, sabah mesaisine Temizlik İşleri ve Fen İşleri Şantiyesi’nde başladı. Boyoz ve yumurta götürdüğü çalışanlarla kahvaltı yapan  İduğ, Temizlik İşleri’ne bağlı işçilerin 2015 – 2017 yılları arasındaki toplu sözleşmelerinden doğan farklarının Mart ayı maaşlarına ekleneceği müjdesini verdi.

Mesaiye sabah saat 06.30’da Bornova Belediyesi Temizlik İşleri Şantiyesi’nde başlayan Başkan İduğ, uzunca bir süredir çıkmaza giren toplu sözleşme farkları konusunu, sendika ve hukukçular arasında yürütülen titiz bir müzakereyle çözdüklerini söyledi. Emekçinin hakkını vermek için büyük gayret gösterdiklerini ifade eden Başkan İduğ, “Sizlerin alın terini savunuyoruz. O dönemde alt yüklenicilerle olan yetki karmaşasından kaynaklı sorunlar ortaya çıkmış. Biz mahkeme sürecini beklemeyeceğiz, sözleşmeden doğan farkı bu ay başı maaşlarınızla birlikte yatıracağız. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Başkan İduğ’dan sabah müjdesi

Bornova çok şanslı

Başkan İduğ’un müjdesi büyük coşkuyla karşılanırken, kahvaltıya katılan DİSK Genel İş Genel Sekreteri Şükret Sevgener, “Uzun süredir çözümsüzlüğe itilen sorunu, Başkan İduğ’un emekten yana aldığı tavır  ve işbirliği başarısı çözdü. Bornova ve İzmir böyle bir belediye başkanına sahip olduğu çok şanslı” diye konuştu.

Sorunlar çözülüyor

Şantiyede devam eden genişleme ve yenilenme çalışmalarını da yerinde inceleyen Başkan İduğ, “Temizlik ve asfalt başta olmak üzere altyapı noktasında çok sayıda şikayet alıyorduk. Önemli adımlar attık, yatırımlar yaptık. Şikayetlerde gözle görülen bir azalma var fakat halen bizim arzu ettiğimiz noktada değiliz. Yeni araçlarımız çalışmalarımıza ivme kattı, şimdi de yapısal sorunları ve ekipman ihtiyacını çözüyoruz. Sizlere güveniyor, önümüzdeki aylarda şikayetleri sıfıra indireceğimize inanıyorum. Yaşayanların mutlu olduğu çok güzel ve tertemiz bir Bornova’yı birlikte oluşturacağız” dedi.

Yeni 10 araç geliyor

Temizlik işleri çalışanlarını yeni araçları ile çıktıkları görevlerine uğurlayan Başkan İduğ, Fen İşleri Şantiyesi’ne de sürpriz bir ziyaret gerçekleştirerek, günlük iş dağıtımının yapıldığı toplantıya katıldı. İşçilerlerle tek tek sohbet eden İduğ, eksikleri ve ihtiyaçları yerinde tespit etti. Fen İşleri Müdürlüğü’nün imkan ve kabiliyetlerinin de arttığını işaret eden Başkan İduğ, “Fen İşleri Müdürlüğümüze iş makinası, kamyon ve sokaklarda anında tamirat yapan ‘Mıntıka Ekipleri’nin kullanacağı 10 yeni araç alıyoruz. Stok takibi ve ihtiyaç analizi yaparak verimliliğimizi arttırdık, kaynaklarımızı daha etkin kullanmaya başladık. Bornovalılar hem daha uygun maliyetlerle hem de çok daha hızlı biçimde sorunlara müdahale edildiğini görecekler” diye konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  “Konak Belediyesi’nin borç pankartını asın”

Başkan İduğ’dan sabah müjdesi

Başkan İduğ’dan sabah müjdesi

Başkan İduğ’dan sabah müjdesi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.