BAŞKAN CERİTOĞLU SENGEL’DEN MECLİSTE ESNAF VURGUSU

BAŞKAN CERİTOĞLU SENGEL’DEN MECLİSTE ESNAF VURGUSU
  • 6 Nisan 2021 10:08

 

Efes Selçuk Belediye Meclisi Nisan Ayı Meclis Toplantısı’nın ilk oturumu yapıldı. Gündemde yer alan ve önerge ile oluşan maddelerin görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildiği toplantıda Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel pandemi ile başlayan süreçte esnafın ve halkın ciddi mali sıkıntılar yaşadığını belirterek, “ Gündem mali kriz, halkın tenceresi tıkırdıyor, esnafımız kan ağlıyor, belediyeler ciddi zorluk çekiyor. Biz bu durum içerisinde belediye kiracılarının iki kez 3’er aylık olmak üzere toplam 6 aylık kiralarını (08/07/2020 ve 04/01/2021 tarihli Belediye Meclis kararları ile) erteledik, erteleme süresince kira sözleşme sürelerini de uzattık. Katı atık bedelinden (08/07/2020 tarihli Belediye Meclis kararı ile) 3 ay süre ile vazgeçti ki bu konuda destek sağlayan tek belediyeyiz. Ecrimisilleri bir yılı aşkın süredir tahakkuk ettirmedik” dedi.

Efes Selçuk Belediyesi’nin de pandemi sebebiyle ciddi bir gelir kaybına uğradığının altını çizen Başkan Ceritoğlu Sengel; “Biz bu süreçte devlete olan tüm kira borçlarımızı eksiksiz ödedik. İlgili bakanlıklardan kira sözleşmesine dayanarak gelirimiz olmaması sebebiyle yükümlü olduğumuz kira bedellerinin ötelenmesini talep ettik. Bu talep karşısında olumsuz yanıt aldık. Sonuç olarak devlete ödemekle yükümlü olduğumuz tüm borçları ödedik” dedi.BAŞKAN CERİTOĞLU SENGEL’DEN MECLİSTE ESNAF VURGUSU

KENT İÇERİSİNDE EKONOMİK DÖNGÜYE KATKI SAĞLADIK

Efeslim Kart Projesi ve belediye çalışanı personelin maaşlarının yatırılmasıyla da esnafa destek olunduğunun altını çizen Başkan Ceritoğlu Sengel; “Kent içerisinde bir para döngüsünün sağlanması için belediye personelinin maaşlarının yatırılması konusunda çok hassas davrandık. Pandemi döneminde kısmi çalışma ödeneğinden yararlanmadık. Çünkü belediye personeli maaş aldığı sürece kentteki ekonomik döngü devam edebilir. Yine Efeslim Kart ile kartlarına para yatırılan vatandaşlarımız da bu kentin esnafından harcama yaparak, ekonomik döngüye katkı sundu” dedi.

Belediye tarafından alınan adımların sorunun çözümü için yeterli olmadığını belirten Başkan Ceritoğlu Sengel yapılması gerekenleri şu şekilde sıraladı; “ Tüm bu şartlarda esnafımız için gerekirse tekrar elimizi taşın altına koyarız ama en büyük görev HÜKÜMETTE… Esnafın kısa vadeli değil, geçici veya cüzi değil topyekûn büyük yardımlara ihtiyacı var. Esnafların, elektrik, doğalgaz, sigorta borçlarını sıfırlanmalıdır. Her esnafın kira giderleri pandemi tamamen bitene kadar gerçek bedelleriyle ödenmelidir. Esnafımızın kullandığı krediler, faizsiz ve ödeme gücüne göre taksitlendirilmelidir. Kiralarda stopaj kaldırılmalıdır.  Esnafın

Bu haber ilgini çekebilir ->  Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

sosyal güvenlik primleri, işyerlerinin kapalı olduğu dönemde Hazine tarafından karşılanmalıdır. Pandemi boyunca zarara uğrayan esnafa kira desteği sağlanmalıdır.” dedi.

 

 

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.