Başkan Başak’tan Ankara Dönüşü Açıklamalar

Başkan Başak’tan Ankara Dönüşü Açıklamalar
  • 28 Ocak 2016 15:18

Gizem Çetinkol-Gazete Ege/CHP 35. Olağan Kurultayı’nın ardından Ankara’ya giderek MYK’ya seçilen İzmirli partilileri makamında ziyaret eden CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, Ankara ziyaretinin ayrıntılarını Gazete Ege’ye anlattı.

Ankara’da MYK’ya giren Bornova Eski Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, CHP İzmir Eski Milletvekili Erdal Aksünger, CHP İzmir Milletvekilleri Zeynep Altıok Akatlı ve Selin Sayek Böke’yi de ziyaret etmek için Ankara’ya giden Konak  İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak,  MYK üyelerini ilk ziyaret eden kişi oldu. Başkan Başak, “Siyaset kan kazandı, değişim umut getirdi. İnşallah ülkemiz adına da iyi olur. CHP için, İzmir için yeni bir dönem başlıyor. Partimiz için daha iyi olacağını düşünüyorum.  Partimize yeni bir heyecan ve anlayış gelecektir. Bu durum beni mutlu ediyor” dedi.

“ALTIOK ATATÜRK SEVDALISI”

Son günlerde CHP’de gündemden düşmeyen konulardan biri olan CHP Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın isim vermeden dile getirdiği, “Bir kadın vekil TBMM’deki odasından Atatürk fotoğrafını indirdi” açıklamasının CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı’ya mal edilmesi ile ilgili görüşlerini belirten Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, “Böyle bir durumun söz konusu bile olduğunu düşünmüyorum. Sayın Altıok’un Cumhuriyet ilkelerine ne kadar bağlı, nasıl Atatürk sevdalısı olduğu aşikar. Bu bir karalama kampanyasıdır. Bunun konuşuluyor olması bile beni üzüyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk’le ilgili böyle bir durum olamaz. Ben inanmıyorum da zaten, böyle bir ima bile beni rahatsız ediyor ve öfkeleniyorum. Ben nasıl Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bu partide siyaset yapıyorsam, bana göre Altıok soyadından dolayı  Zeynep Hanım benden de önde. ‘Ben Cumhuriyet kızıyım’ diyerek siyaset yapan birinin bu konuyla adının anılması çok üzücü. Ama gerçek ortaya çıkacak.

“ATATÜRK’ÜN MİRASINI YİYİP ONA BİR ŞEY KATMAYANLAR OLDU”

Bana göre parti içinde farklı bir tartışmalar yaratmaya çalışan anlayışlar var, görüyoruz. Bu durumu bırakın yapmayı, dile bile getiren varsa disipline sevk edilmeli Genel Başkanımız gerekeni yapacaktır. Genel Merkezin tavrı ortada. Düşünebiliyor musunuz, bir kadın milletvekili, milletvekilliğini, o mikrofonda konuşmasını bile Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyken, onun kurduğu partide, onun kurduğu Cumhuriyet’te bu konuyu tartışması bile kabul edilemez. Tabi ki zarar gördüğümüz noktalar oldu. Mustafa Kemal Atatürk’ü putlaştıranlar, Mustafa Kemal’i maskeleştirenler, Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasını yiyip ona zerre bir şey katmayanlar oldu. Bugün bu konuları açanlar bence onlar. Biz Atatürk fotoğraflarını esnafa dağıtan partilileriz. Bu projemiz devam da edecek. Biz onun etrafında toplanacağız. Kurucu önderimiz hakkında böyle bir tuttum mümkün değil.  Hiç kimse haddini aşmamalı.

“İSTEYEN İLÇE BAŞKANI GENEL MERKEZ İLE GÖRÜŞME YAPAR”

Geçtiğimiz dönem İl Başkanı Bedri Serter’e haber vermeden Ankara’ya giden ilçe başkanları sorun yaşamış ve İl Başkanı Bedri Serter, “Bunları onların yanına bırakmayacağım. İlçe başkanlarının ifadesini alacağım. Bu konuyu sabah yarım saat Tekin Bingöl’le de tartıştım. ‘Bizi çiğneyip nasıl Ankara’ya gelirler’ dedim. O da haberi olmadığını söyledi. Ben de ‘bu süreç böyle yönetilecekse ben yokum’ dedim” açıklaması yapmıştı. Alaattin Başkan’dan böyle bir tepki almadığını söyleyen Konak İlçe Başkanı Şakir Başak, “Biz ziyarete giderken bile izine tabi tutulacak bir parti değiliz. Öyle bir durum söz konusu değil. Siyasal anlamda, örgütü ilgilendirecek bir konu olduğunda tabi ki İl göz ardı edilmemeli. Genel Merkez’i temsil ediyor. Bu noktada nezaketen de olsa söylenir ancak ‘izin alınmadan hareket edilemez’ durumu bizim partimizde söz konusu değil. Yıllardır bu partide hizmet ediyoruz. Bedri Başkan, dönemin stresiyle böyle bir şey söyledi. Ben kendisinin de sonradan farkına vardığını düşünüyorum. Alaattin Başkan bu konuda çok deneyimli biri, onu da biliyorum. İsteyen İlçe Başkanı Genel Merkez’e gider görüşmesini yapar” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  “Çocukların aydınlık zihinleri rehberimiz olacak”

“KENDİ ADIMA DEĞİL, SİYASİ ANLAMDA KIRGINIM”

Kongre sonrasında kongreyi devam ettiren biri olmadığının altını çizen Başak, “İnsanlar kin güdüyor ama ben gütmem. Geçen dönem bana oy vermeyenler bu dönemde oy verdi, birlikte çalışıyoruz şu an. Önemli olan bunu sağlayabilmek. Ben merkezli siyaset yapmam. Parti meclisi seçiminde İzmir’den 12 oy aldım. İzmir’den bana gelen oy daha yüksek olmalıydı. Çünkü ben merkezci siyaset yapmadım. Evet, biat etmeyen bir yanım var, inandığım ilkeler doğrultusunda asla taviz vermeyen bir siyaset anlayışım var. Bundan rahatsız olacaklar mutlaka vardır. Çalışma, partiye yarar adına oy vermeleri lazımdı diye düşünüyorum. Siyasi anlamda kırgınım, kendi adıma kırgın değilim. Çünkü bu mücadeleyi kendim için yapmıyorum. Bu parti, toplum, çocuklarımın geleceği için yapıyorum” ifadelerini kullandı.

“HALKTA SORUN YOK, SORUN BİZDE”

Parti meclisine niçin aday olduğunu anlatan Başak, “Parti meclisine aday olmamın yegane amacı Konak’taki anlayışı Parti Meclisi’ne de taşımaktı. Bu özlenen bir anlayış. Bu anlayışla siyaset yapan insanları çok fazla sevmezler. ‘Ben’ değil ‘biz’ anlayışını ne zaman çoğaltırsak iktidar yolu açılacaktır. Bana göre Konak, tez konusudur. Konak İlçe Örgütü’nün bu duruşu, Mustafa Kemal Atatürk’ün ta kendisi. Bükülmeden, eğilmeden, çıkar-menfaat ilişkisine girmeden, kin gütmeden… İnsan kendi yoldaşına kin güder mi?

Kendi içinde örgütsüz olan bir partinin topluma örnek olma şansı yok. Biz kendi içimizdeki hastalığı bitireceğiz önce, diyaloglar kuracağız 7 bölgeyle. Benim bununla ilgili bir projem var. Kendi engelimiz biziz. Ben halkımızda en ufak bir sorun görmüyorum, problem bizde” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.