Başkan Arda girişimci kadınlarla buluştu

Başkan Arda girişimci kadınlarla buluştu
  • 20 Kasım 2021 08:27

Dünya Kadın Girişimciler Günü’nde ilçedeki girişimci kadınlarla ve kadın kooperatiflerinin yöneticileriyle bir araya gelen Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Ekonomik ve toplumsal kalkınma için kadın girişimcilerimize özel önem veriyoruz” dedi.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, 19 Kasım Dünya Kadın Girişimciler Günü’nde ilçedeki girişimci kadınlar ve kentte yaşayan kadınların üretime katılmasını sağlayan Gaziemir Üretici Kadınlar Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin yöneticileriyle bir araya geldi. Porta Gaziemir’de düzenlenen etkinlikte Belediye Başkanı Halil Arda, kadınlar için yaptıkları çalışmaları anlatırken girişimci kadınlar da deneyimlerini paylaştılar.xBaşkan Arda girişimci kadınlarla buluştu

Kadınların sosyal ve ekonomik hayatta daha aktif olmaları için onlara özel çalışmalar yaşama geçirdiklerinin altını çizen Başkan Arda, “Porta Gaziemir’de kadınlarımızın üretmelerine, ürettiklerini satarak gelir elde etmelerine katkı koyuyoruz. Porta Gaziemir’in mutfağında, Gaziemir Üretici Kadınlar Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’ne ortak kadınlar, üretim yapıyor. Kadınlar tarafından üretilen ürünler, Porta Gaziemir’de servis ediliyor. Raf ömrü uzun ürünler de tesisin bahçesinde yer alan Zeytin Evi’nde satılıyor. Bu sayede kadınlar, kooperatifçilik yoluyla kazanç elde ediyor” diye konuştu.

Başkan Arda girişimci kadınlarla buluştu

Hayatın her aşamasında olduğu gibi iş hayatında da kadın ve erkeğin eşit şartlara ve eşit fırsatlara sahip olmasının önemine değinen Başkan Arda, şunları söyledi: “Büyük zorluklara göğüs gerip, tüm zorlukları aşarak ekonomik alanda önemli başarılara imza atan girişimci kadınlarımızın başarı hikâyelerinin, tüm kadınlara örnek olmasını diliyorum. Kadınların çalışma hayatında daha çok yer aldığı, ürettiği, girişimleriyle geleceğimize yön verdiği bir Türkiye için dayanışma ile mücadeleye devam edeceğiz.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  “Öz’e Dönüş” konseptiyle 13. Alaçatı Ot Festivali büyük bir coşkuyla başladı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.