Başkan Kocaoğlu Yeni Stat’ın Yerini Açıkladı

Başkan Kocaoğlu Yeni Stat’ın Yerini Açıkladı
  • 6 Mart 2016 13:16

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Azik Kocaoğlu Tahtalı Barajı koruma Havzası içinde 130 dönümlük alanın 86 dönümlük bölümüne yeşil alan ve antreman sahaları yapılabileceğini, Havza sınırları dışındaki 44 dönümlük alanı ise UEFA standartlarında en az 25 bin kişilik staf yapabileceklerini söyledi.

 

Profesyonel klüplerin maç yapacağı futbol stadı sıkıntısı çeken İzmir’in dört yeni stada kavuşması olanağı ortaya çıktı. Yıkılan Alsancak Stadı’nın yeniden yapılmak üzere zemin etüdü çalışmaları başladı. TOKİ mülkiyet sorunları da çözülen stat alanında kısa süre sonra inşaata başlayacak. İhaleleri yapılan ancak mahkeme kararıyla yapımı duran Göztepe Gürsel Aksel ve Karşıyaka Yalı statlarının inşaatına ise eksiklikler ortadan kaldırılırsa başlanabilecek.

Öte yandan dördüncü bir statla ilgili süpriz bir gelişme yaşandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu geçen hafta, 25-30 bin kişilik bir stat için uygun yer buldukları açıkladı. Kocaoğlu hafta sonu da stat yerinin Menderes ilçesinin kırsal Tekili Mahallesi sınırlarında olduğunu söyledi.

Kocaoğlu, Menderes’teki stat yerinin Göztepe Kulubü Başkanı Mehmet Sepil’in girişimleriyle bulunduğunu söyledi. Sepil’in mevcut Göztepe Gürsel Aksel Stadı’nın yerine stat yapılacak olunca altyapı tesisleri kurmak düşüncesiyle yer bulmak için tüm belediyeleri gezdiğini beilrten Kocaoğlu, “Menderes Tekeli’de bir arazi var. Menderes Belediyesi ile görüşmüşler. 130 dönüm bir arazi bu. Bunun yaklaşık 44 dönümü Tahtalı Havzası dışında kalıyor. Bu 44 dönüme de iyi bir planlamayla en az 25 bin kişilik UEFA standartlarında stat sığıyor. Geri kalan 86 dönümünde de Tahtalı Havzası’nda kalıyor. Havza Koruma Yönetmeliği 86 dönümlük alana yeşil sahalar, antrenman sahaları yapımına izin veriyor” dedi.

Tekeli’de 130 dönüm araziyi Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ve Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil ile birlikte incelediklerini belirten Başkan Kocaoğlu, “Bizim karar vermemiz önemli ama Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bu işe nasıl bakacağı da önemli. Menderes Belediye Başkanımızla da mutabık kaldık. Bunu Menderes Belediyesi ile beraber yapacağız. Ondan sonra da bir formülle Göztepe Kulübü’nün hizmetine sunulacak bir proje olacak. Bizim de zaten bir stat sözümüz var. Eğer aksilik olmazsa yapacağız” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Ödemiş’te 23 Nisan coşkusu

Başkan Kocaolu, Tekeli’nin taraftarların, seyircinin ulaşımı açısından da uygun bir yer olduğunu çünkü stat alanının İZBAN banliyö hattının Tekeli’deki iki durağının arasında kaldığını söyledi. İZBAN’la stada ve altyapı tesislerine rahatlıkla gidelebileceğini belirten Kocaoğlu, “Bugün Aliağa’dan, Torbalı’dan, yarın Bergama’dan, Selçuk’tan ulaşma şansımız var. Böyle bir yerde spor vadisinin yapılması yararlı olur. Engel çıkmazsa yapacağız. Mehmet Sepil, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile görüşecek. Biz Menderes Belediye Başkanı ile görüşüyoruz. Oturup masaya, değerlendirmemiz gerekiyor. İnşallah olur, biz de olmasından yanayız” dedi.

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.