Başbakan’dan İzmir’de çiftçiye ‘mazot’ müjdesi

Başbakan’dan İzmir’de çiftçiye ‘mazot’ müjdesi
  • 14 Ekim 2016 15:08

Başbakan Binali Yıldırım, Başbakanlık Ofisi’nde Göztepe’ye yapılacak 20 bin kişi kapasiteli statla ilgili toplantı yaptı. Programa, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, AK Parti İzmir Milletvekilleri Kerem Ali Sürekli, Mahmut Atilla Kaya, Hamza Dağ, Necip Kalkan, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu, Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil ve yönetimi, İZVAK Başkanı Ali Erten de katıldı. Öte yandan Başbakan Yıldırım, Başbakanlık Ofisi’ne girmeden önce ofisin önünde kendisini bekleyen Göztepe Spor Kulübü taraftarlarının yanına giderek sohbet etti. Başbakan, Başbakanlık Ofisi önünde vatandaşların tezahüratları ile karşılandı.

Başbakan'dan İzmir'de çiftçiye 'mazot' müjdesi
“Tartışmaya son noktayı koyan proje”
Başbakan Yıldırım, Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil’in statla ilgili verdiği bilginin ardından şunları söyledi: “Hayırlı olsun. Güzel bir proje, değişik bir konsept. Sadece haftadan haftaya maç yapılan değil, sürekli bir yaşam merkezi olarak planlanmış. Spor alanları, vakit geçirilecek bir alan. Çevreye yük getiren değil çevrenin yükünü alan bir anlayışla planlanmış. ‘Şehir içi stat olur mu olmaz mı’ tartışmasına da noktayı koyan bir proje.”
“İşin kendisinden çok kim yapacak diye konuşuluyor”
Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından stadın yapım ihalesinin iptali için açılan davayı kast ederek, “İzmir’de maalesef bu tip tartışmalar gündemi öyle işgal ediyor ki, yapılması gereken işler de erteleniyor. Sonunda kaybeden İzmir oluyor. Bu projeler şimdiye kadar çoktan hizmete girebilirdi ancak maalesef hukuki nedenlerden dolayı gecikmeler oluyor. Zaman ekonomisi diye bir şey var. İnşallah bununla ilgili de engel kalmadı. Güzel bir kimlik kazandıracak Göztepe’ye ve Göztepe’nin tarihi başarılara imza atmış gözde takımı Göztepe’nin de büyük ihtiyacını gidermiş olacak. Gürsel Aksel’in de hatırası en iyi şekilde yaşatılacak. Biz her zaman başından beri İzmir’e statların kazandırılması için gayret ediyoruz. Maalesef kötü bir alışkanlık azalsa da devam ediyor. İşin kendisinden çok kim yapacak diye konuşuluyor. Artık bunlara son verilmesi lazım” diye konuştu.
“Fedakarlığı herkes yapacak”
İzmir’in bir saniye bile kaybetmeye tahammülü olmadığını belirten Yıldırım, şöyle konuştu: “Hedefimiz İzmir’i plakasına uygun olarak 34’ten sonra İstanbul’la birlikte yolculuğuna devam eden marka şehir yapmak. Bu noktada hiç ama hiç siyasi görüş ayrılığı düşünmüyoruz. Hizmeti insana yapıyoruz. İnsana dokunmayan siyasetin ne anlamı var. Bu ve buna benzer birçok eseri Türkiyemize, İzmirimize kazandıracağız.” AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın statla ilgili Başkan Kocaoğlu ile görüşeceklerini belirtmesi üzerine Yıldırım, “Benden selam söyleyin, Aziz Bey çeksin davayı. Çok zaman kaybı. İzmir için her türlü fedakarlığı herkes yapacak. Başka çaresi yok” dedi. Kocaoğlu, daha önce yaptığı açıklamada “Karşıyaka Yalı ve Göztepe’de yapılacak statlarla ilgili stat yapma ısrarını anlayabilmiş değilim. Buralara stat yapmak şehircilik açısından da yanlıştır. Bizim üst mahkemeye açtığımız bir dava yok. Bizim çekilecek davamız yok ama eğer varsa çekmeye hazırız. Madem ısrar ediyorsunuz, alın yapın” demişti.
“365 gün yaşayacak”
Toplantıda konuşan Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil ise şunları söyledi: “Dünyada yapılan statların önemli bir bölümünün şehir içi stadı olması çok doğru yaklaşım. Yapmaya çalıştığımız; burayı 365 gün yaşayan bir yer olarak tasarladık. Bu kadar büyük yatırımın yapılıp 15 günde maç oynanması çok da doğru olmuyor. Bu alanı 365 gün yaşayacak, gençliğe, halka açık olan yaşam merkezi haline getireceğiz. Sizi Ankara’da ziyaret ettikten sonra mimarımızla hızla çalışma yürüttük. İnşallah yıl sonunda bu işin ihalesini yapıp 2018-2019 sezonuna yetiştireceğiz. Stadın üstünde spor yapılacak ve halka açık deniz manzaralı olacak. Destekleriniz için teşekkür ediyoruz.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  “Çocukların aydınlık zihinleri rehberimiz olacak”

Başbakan’dan “Milli Tarım Projesi”

İzmir’de Başbakanlık ofisin de Göztepe stadı ile ilgi toplantının ardından Ödemişe geçen Başbakan Binali Yıldırım İzmir Ödemiş’te gerçekleştirdiği Milli Tarım mitinginde önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, ‘Milli Tarım Projesi’ni açıkladı. Tarıma yönelik desteklerin artacağını belirten Başbakan Yıldırım, TMO’nun da etkin bir şekilde kullanılacağını belirtti. Başbakan Yıldırım, çiftçiye kullandıkları mazotun yarısını devletin ödeyeceğini açıkladı.

Yıldırım; Tarımda havza bazlı üretime destek verilecek. Şimdiye kadar destekler veriliyordu ama şimdiki destekler daha bilinçli hale geliyor. Havza bazlı. Bu ne demek? Türkiye’deki bütün ilçeler, iller tarım yapılan her yer tek tek masaya yatırıldı. Böylece 941 tane havza ortaya çıktı. Bu 941 havzada hangi ürünler yetişir. Pamuk, zeytin, arpa, yulaf, yonca, yem bitkileri nerede daha iyi yetişir? Hangi ürün daha çok su ister, hangisi daha az su ister? Bunları belirleyince iş kolaylaşıyor. 50 tane ürün var ama bizim için önemli sonuç alacak stratejik ürün hangileri? 19 tane ürün belirledi Tarım Bakanlığı. Bu ürünler hangi havzalarda daha iyi yetişiyor, daha az maliyetle yetişiyor bunları dağıttı, onlara göre havza destekleri meydana geldi.” dedi.

Yıldırım, “Gübre tarımda maliyeti en fazla arttıran bir unsur. İkinci ne, mazot. Gübreyle ilgili söyledim yüzde 23 indirim sağlandı. Mazotta da şimdi bir karar verdik. Çiftçinin kullandığı mazotunun yarısı kendinden yarısı bizden. Bol bol ekin, Allah bin bereket versin. Hayırlı uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

Başbakan Binali Yıldırım, “184 ovamız SİT ilan edilecek. Arazi toplulaştırması bir bakanlıkta, sulama başka bakanlıkta. Dolayısıyla burada istediğimiz gibi ilerleyemiyoruz. Araziler bölünüyor, bölünüyor. 10 parçaya, 20 parçaya bölündü kimseye faydası yok. Şimdi 7 milyon hektar araziyi 2023’e kadar toplulaştıracağız. Bu sefer ne olacak? Ektiğiniz, biçtiğiniz alan bize karşılığını verecek. Emeğimizin karşılığını alabileceğiz. Toplulaştırma ve sulama işini tek bakanlıkta toplayacağız. O bakanlığın adı da Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı.” dedi.

“Damızlık amacıyla ithalat yapacağız”
Yıldırım, “Damızlık amacıyla ithalat yapacağız. ‘Eti ucuzlatacağım, et ihtiyacını karşılayacağım’ diye bu kadar zengin toprakları olan, bu kadar imkanı olan bir ülkenin, sürekli ithalat yapması akıllı bir iş değil. Onun için 25 ilimizde mera hayvancılığı yetiştirici bölgeleri oluşturuyoruz. Bu illerimiz toplam mera varlığımızın yüzde 52’sini büyükbaş hayvan varlığımızın yüzde 32’sini oluşturuyor. Bu meralar, teröristlerin dolandığı yerler, onlar gidecek mal, davar yayılacak. Meralarda hayvancılık yapmak isteyenlere ıslah yapma şartıyla cüzi paralarla kiraya vereceğiz.” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.