Başbakan Yıldırım’dan Başkan Kocaoğlu’na Teşekkür

Başbakan Yıldırım’dan Başkan Kocaoğlu’na Teşekkür
  • 31 Mayıs 2016 19:03
Gizem Çetinkol – Gazete Ege/ İzmir’i ziyaret eden Başbakan Binali Yıldırım, İzmir Valisi Mustafa Toprak ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu İzmir Başbakanlık Ofisi’nde kabul etti.

Başbakan Binali Yıldırım, Başbakanlık görevine gelmesinin ardından ilk kez İzmir’i ziyaret etti. Sabah saatlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Efes-2016 tatbikatına katılan Yıldırım, daha sonra Erdoğan’ın Adnan Menderes Havalimanı’ndaki basın toplantısına katılım gösterdi. Yıldırım, daha sonra Başbakanlık Ofisi’ne gelerek İzmir Valisi Mustafa Toprak ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu kabul etti. Başbakan Yıldırım, İzmir’deki medya temsilcileri ile toplantısının ardından sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte yemeğe katıldı.

Başbakan Yıldırım'dan Başkan Kocaoğlu'na Teşekkür

Başbakan Yıldırım'dan Başkan Kocaoğlu'na Teşekkür

Görüşme sonrası ilk detaylı açıklama medya temsilcileriyle yaptığı toplantıda yapan Başbakan Yıldırım  “Proje yaparken karşılaştığı sorunları bizimle paylaştı. Kamulaştırma gibi birçok konuda bazı destekler istedi. Biz ‘Yerel yönetim ile merkezi hükümetin tartışmalarını kenara bırakacağız’ demiştik. O gün söylediğimizin gereğini yapıyoruz. Gündemimizde Körfez’e ÇED, İZBAN, katı atık projesi ve kıyı planı gibi konular var” dedi.

Başbakan ayrıca siyasi nezaketi nedeniyle Kocaoğlu’na teşekkür ettiğini de açıkladı. Yıldırım, “Yıllarca tecrübelerini notlar halinde benimle paylaştı. Ben de kendisine hakkımdaki söylediği sözler ve verdiği destek nedeniyle teşekkür ettim. Çünkü tavrı yakın siyasi tarihimizde görülmüş bir şey değildi… Bunu kendisine söyledim ve özel olarak teşekkür ettim” ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım'dan Başkan Kocaoğlu'na Teşekkür

“İZMİRLİLERE TEŞEKKÜR”

Sitemle karışık İzmirlilere de teşekkür eden Başbakan Binali Yıldırım, “İzmirliler öngörü sahibi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığında beni tercih etmediler bugünü görmüşler artık sorumluluğum daha fazla” dedi.

“YENİ PROJELER KAPIDA”

İzmir için yeni projelerinde olduğunun müjdesini veren Başbakan Yıldırım, erken konuşmanın doğru olmadığını, erkenden projelerin içeriğini anlatmanın, zarar vereceğini düşündüğünü kaydetti.

“KARARLIYIZ”
Toplantıda terör sorununa da değinen Başbakan Binali Yıldırım, “‘Eğer bir terör örgütü ülkeyi böleceğim, ayrı bir devlet kuracağım diyorsa bu uğurda masum insanları öldürüyorsa ne yapmamızı bekler bu millet? Tabi ki kararlı davranmamızı, bizde sonuna kadar gideceğiz” diye konuştu.

“İTAAT ET RAHAT ET”

Başbakan olması sonrası ailesinin bu durumu nasıl karşıladığı ve nasıl etkilendiği sorusuna yanıt veren Yıldırım, ‘ev konusunda’ uyguladığı kuralı da esprili bir şekilde dile getirdi. Yıldırım şunları söyledi: Eşim sıfatlara ve pozisyonlara itibar eden birisi değildir. Yeni statüsüne alışacak gibi görünmüyor. Sade, sıradan vatandaş gibi yaşamayı seviyor. Bakan eşiyken kısıtlamaları vardı, şimdi daha arttı… Güzel duygular ama alışık değil… Benim prensibim belli… İtaat et, rahat et! Ne olursan fark etmiyor. Torunlarımın durumu da ayrı… Gittiğimiz yere getirecekler. Fırsat bulursak görüyoruz. Enerji kaynağımız… Bize yeniden hayat veriyorlar.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bayram oyuncaklarla başladı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.