Başbakan Davutoğlu’na İlk Cevap Aksünger’den Geldi

Başbakan Davutoğlu’na İlk Cevap Aksünger’den Geldi
  • 12 Nisan 2016 10:55

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Habertürk TV’de kimlik bilgilerinin sızdırılması hakkında yapmış olduğu açıklamalara ilk cevap CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger’den geldi.

Davutoğlu, programda bilgilerin CHP İzmir üzerinden ele geçirildiğini açıkladı. Davutoğlu konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “2009 yılında ana muhalefet partisinin bir vilayetteki temsilcilerinin bu bilgilere ulaştığı ortaya çıkıyor. Genel merkeze veriliyor onlar da teşkilata aktarıyor. Eski bir milletvekili ile ilgili de yargı süreci işliyor. Bu veriler başka şekilde dışarı da çıkıyor. Devletin herhangi bir mekanizmasından çıkmış değil. Kendi aralarında çalışırken yayılması… Devletin güvenlik sıkıntısı yok. Ama maalesef YSK’nın yasal olarak zorunlu olduğu için CHP Genel Merkezi’ne, genel merkezden İzmir il teşkilatına gönderilmesiyle bilgiler sızıyor.”

Davutoğlu’nun açıklamalarına CHP cephesinden ilk yanıt Bilişim Uzmanı, CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger’den geldi.

Aksünger, Davutoğlu’nun sözlerini ‘manipülasyon’ olarak değerlendirdi. Aksünger, “Bu bir manipülasyondur… Sebebi şu… Emniyet 27 Temmuz 2010’da 7 ilde operasyon düzenleyerek onlarca kişiyi gözaltına aldı. Açılan davada 12 kişi bu sebepten hüküm giydi… Yani yargı bunu kimin yaptığıyla ilgili kararı vermiş… Seçimleri denetimden uzaklaştırmak için CHP’yi adres gösteriyorlar. Çünkü şuan seçimi denetleyebilecek en iyi sistem CHP’de var. Mesnetsiz bir iddia” dedi.

Aksünger, Davutoğlu’nun ‘eski bir milletvekili’ ifadesiyle CHP Eski Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı’yı kastetmiş olabileceğini de belirterek, “Kurulan bir sorgu sistemi vardı. Vatandaş sisteme girerek sadece nerede oy kullanacağını görüyordu. Ayrıca bu sistem de 2013 yılında devreye alındı ve kapatıldı. Yargı kararıyla arasında 3 yıl var” diye konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Önal, haftanın ilk mesaisine şantiyelerden başladı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.