Barış İçin Hizmet Yok!

Barış İçin Hizmet Yok!
  • 28 Aralık 2015 09:57

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yaşanan çatışmalar nedeniyle ‘Savaşa Karşı Barış için’ sloganıyla  eylem yapacak olan DİSK, KESK ve TMMOB’a bağlı çalışanlar, hizmet üretmeyecek.

DİSK, KESK ve TMMOB Genel Merkezleri’nin çağrısı üzerine Türkiye genelinde yarın “Savaşa karşı barış için” sloganıyla uyarı eylemi yapılacak. KESK Dönem Sözcüsü Bahri Akkan, savaşa karşı barış isteğiyle hizmet üretiminden gelen güçlerini kullanacaklarını ve savaş politikalarından vazgeçilmesi için uyarı eylemi yapacaklarını söyledi. Akkan, hastanelerde DİSK üyesi sağlık çalışanlarının hizmet üretmeyeceğini ancak acil servislerin çalışacağını söyledi. Öğretmenlerin de iş bırakacaklarını belirten Akkan, ancak özellikle ilkokullardaki küçük öğrencilerin velilerinin eylem yapılacağı, öğretmenlerin okula gelmeyecebileceği konusunda uyardıklarını söyledi. Akkan, DİSK, KESK ve TMMOB üyelerinin saat 12.00’da Konak eski Sümerbank binası önünde basın açıklamasına katılacaklarını belirtti.

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise yaptığı açıklamada vatandaşı mağdur etmeden, ancak mağdur olan. evlerinde barındırılmayan, göçe zorlanan, çatışma ortamanda kalan insanların ölmemesi için kitlesel basın açıklamasına katılacaklarını söyledi. Barış sesini yükseltmek, kimsenin ölmemesi için, adın konulmamış savaşın bir önce bitirilmesi ve çözüm sürecine dönülmesi için hizmet üretiminden gelen güçlerini de kullanacaklarını söyledi. Sabah işyerlerinde bu yönde basın açıklamalarının okunacağını, saat 11.00’de işyerlerinden çıkılarak 12.00’de Konak’ta eski Sümerbank binası önünde kitlesel basın açıklamasına katılacaklarını belirten Sarı, daha sonra acil işlerin aksamaması için işyerlerine geri dönüleceğini söyledi. Sarı, toplu ulaşımda sıkıntı yaşanmayacağını dile getirdi. TMMOB dönem Sözcüsü Melih Yalçın da basın açıklamasına ve iş bırakma eylemine katılacaklarını söyledi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  NARLIDERE’DE MİNİK ALİ KOLTUĞU BAŞKAN ERMAN UZUN’DAN DEVRALDI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.