Balonlarla dileklerini uçurdurlar

Balonlarla dileklerini uçurdurlar
  • 10 Temmuz 2016 11:15

Bornova Belediyesi, Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi ve İzmir Fenilketonuri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Fenilketonürili (PKU) çocuklar için özel bir şenlik düzenledi. Şenliğe katılan çocuklar, kendilerine özel hazırlanan yiyecekler ve çeşitli aktivitelerle eğlenceli bir gün geçirdi. Çocuklar ayrıca uçan balonlara yazdıkları dileklerini gökyüzüne saldılar.

Bornova Belediyesi, Ege Ünversitesi Hemşirelik Fakültesi ile İzmir Fenilketonuri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, genetik bir hastalık olan PKU (Fenilketonüri) konusunda farkındalık yaratmak amacıyla PKU rahatsızlığı çocuklar için özel bir şenlik düzenledi. Bornova Belediyesi’nin geçtiğimiz günlerde hizmete sunduğu Çamdibi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, hayatı boyunca protein tüketemeyen ve diyet yapmak zorunda olan çocuklar, protein içermeyen malzemelerden yapılan pastayı Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ile birlikte kesti. Palyaço eşliğinde çeşitli aktivitelerle keyifli zaman geçiren çocuklar ayrıca nasıl bir dünya istediklerini yazarak uçan balonlarla gökyüzüne gönderdiler.

Balonlarla dileklerini uçurdurlar

Etkinliğe katılan PKU hastası çocuklar ve aileleri, duyarlılığı için Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila olmak üzere etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür etti.

Atila “Çocuklarımızın yüzlerindeki gülümseme en büyük mutluluğumuz”

Etkinlikle katılan Başkan Olgun Atila, Bornova Belediyesi olarak hayata geçirilen projelerde çocuklara güzel bir gelecek bırakmak için çalıştıklarını ifade etti. Özel durumlara sahip çocukları ön planda tuttuklarını ifade eden Atila “Özel durumları olan çocuklarımızı sosyal hayata dahil etmek ve onların durumlarıyla ilgili vatandaşlarımızda farkındalık yaratmak için çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Böylece hem herkesin bilmediği ama hayatın içinde olan konulara vatandaşlarımızın dikkatini çekiyor hem de çocuklarımızın keyifli vakit geçirmelerine vesile oluyoruz. En önemlisi bu etkinlikler sayesinde çocuklarımızın yüzlerinde bir gülümseme görmek bizim en büyük mutluluğumuz” dedi.

 

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Mutlu’dan Mert Fırat’la Konak turu
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.