Balıklıova’da Yıkım Başladı

Balıklıova’da Yıkım Başladı
  • 21 Ocak 2016 15:18

İzmir’in Urla ilçesinde Balıklıova’da özel idarenin kapatılması üzerine belediyeye devredilen 74 ev için Kıyı Kanunu’na uygun olmadığı kararı çıkmasıyla başlayan süreçte ev sahipleri yıkım kararına karşı dava açmıştı. Davanın ev sahiplerinin aleyhine sonuçlanması ve belediye ekiplerinin yıkım kararının uygulamak istemesiyle gerginlik yaşanmıştı.

Kanal 35’in canlı yayınına katılan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, yaşananları görünce gözyaşlarını tutamadığını ancak kanun gereği bu yapıların gecekondu statüsünde olduğunu belirterek, “Ben bir yıkım yapmıyorum. Sadece kanunu uyguluyorum. Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana köylünün malı köylüde kalsın diyoruz. Burada yapılmak istenen budur. Yanlış bir uygulama yapsaydık, mülki idare amirimiz tüm birimleriyle burada olabilir miydi?” demişti.

Dün gerçekleşemeyen yıkım işlemine ise bugün başlandı. Aralarında Balıklıova Mağdurları Sözcüsü Yusuf Altun’un da bulunduğu 3 kişinin ise jandarma tarafından gözaltında tutulduğu öğrenildi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Tugay: “Bölgesel kalkınmaya önem vereceğiz”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.