Balbay, Vikipedi’ye erişim yasağını Meclis gündemine taşıdı

Balbay, Vikipedi’ye erişim yasağını Meclis gündemine taşıdı
  • 3 Mayıs 2017 14:03

CHP İzmir Milletvekili Milli Eğitim Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi Mustafa Ali Balbay uluslararası internet ansiklopedisi Vikipedi’ye erişim yasağını Meclis gündemine taşıdı. Balbay Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM başkanlığına vermiş olduğu soru önergesinde, ifade özgürlüğüne müdahale edilerek, vatandaşların haber alma ve bilgi edinme hakkının engellendiğini söyledi.

 

Balbay dünyanın en büyük internet ansiklopedisi Vikipedi’nin Türkiye’de erişime kapatılmasının kabul edilemez bir yaklaşım olduğunu belirterek şöyle dedi:

 

“ Bilgiye erişim temel insan hakkıdır. Türkiye halkının bu hakkı gasp edilmiştir.  Türkiye halkının bu hakkının gasp edilmesinin sorumlusu kimdir?  Hukuka aykırı olarak alınan bu karar vatandaşların haber alma ve bilgi edinme hakkını çiğnemektedir. Derhal bu yasağa son verilmelidir”

 

Balbay son olarak İstanbul’da düzenlenecek World Cities Expo Etkinliği davetlileri arasında yer alan Wikipedia kurucusu Jimmy Wales ’in, davetliler listesinden çıkartılmasını da eleştirerek, “dünyaya kapanmak demokrasiyi çürütür ”dedi.  

 

Balbay’ın Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın yanıtlaması istemiyle vermiş olduğu soru önergesi şöyle:

 

  1. Dünyanın en büyük internet ansiklopedisi olan Wikipedia’nın Türkiye’de erişime kapatılmasının sebebi nedir?
  2. Bilgiye erişim temel insan hakkı olmasına rağmen Türkiye halkının bu hakkının gasp edilmesinin sorumlusu kimdir?
  3. İfade özgürlüğüne müdahale edilerek, vatandaşların haber alma ve bilgi edinme hakkının engellenmesi hukuka aykırı olmasına rağmen böyle bir karar alınmasının sonuçları ne olacaktır?
  4. İstanbul’da düzenlenecek World Cities Expo Etkinliği davetlileri arasında yer alan Wikipedia kurucusu Jimmy Wales, davetliler listesinden çıkartılmasını nasıl karşılıyorsunuz?
Bu haber ilgini çekebilir ->  Soyer: “Yaptığımız her şey en çok gençler için”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.