Balbay Şehir Hastanesi’nin Peşinde

Balbay Şehir Hastanesi’nin Peşinde
  • 9 Şubat 2016 12:35

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay 29 Eylül 2015 tarihinde bin bir güçlükle, dere, tepe yol alarak bulduğu Bayraklı Şehir Hastanesi Kampüsüne ait temelin akıbetini TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesi ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na sordu. Balbay o tarihte gerçekleştirdiği incelemeden sonra Başbakan Davutoğlu’na “önce bu sahte temellerin hesabını verin” diye seslenmiş ve İzmir’in devlet yatırımlarından hak ettiği payı alamadığını vurgulamıştı.

İki yılda iki kez Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından temeli atılan ve 2060 yataklı olması planlanan Bayraklı Şehir Hastanesi’nin 12 Mart 2013 tarihinde Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım (Dönemin AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak), AKP milletvekilleri ve İzmir Valisi ile birlikte firma yetkililerinin hazır bulunduğu görkemli bir törenle 36 ay içinde tamamlanarak hizmete açılacağını hatırlatan Balbay, “bununla da yetinilmedi 12 Mart 2014 te bir kez daha ve son olarak 7 Haziran’dan önce 9 Mayıs 2015 tarihinde Cumhurbaşkanı tarafından hastanenin temeli bir kez daha atıldı. Bu İzmir ve İzmirlilerle alay etmekten başka ne olabilir?” diye konuştu.

Balbay Şehir Hastanesi'nin Peşinde

Balbay AKP hükümetlerinin İzmir’e verdiği sözlerin takipçisi olduklarını ifade ederek, Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’ndan şu sorularına yanıt istedi.

1.​ Bayraklı Şehir Hastanesi Kampüsü Projesi için yüklenici firma ile yapılan sözleşme hangi koşul ve hükümleri içermektedir?

1.​ Yüklenici firmaya bugüne kadar bir ödeme yapılmış mıdır? Bu ödemeler ne kadardır ve hangi yapım işleri ve hizmet için ödenmiştir?

1.​ Bayraklı Şehir Hastanesi Kampüsü projesine ait inşaat hangi aşamadadır?

1.​ Projede yer alan birimlere ait hastane ve diğer yapılardan bitirilen bölümler var mıdır? Nelerdir?

1.​ Proje kapsamında yer alan ve bitirilerek halkımıza hizmet veren hastane var mıdır? Hangisidir?

1.​ Bayraklı Şehir Hastanesi Kampüsüne vatandaşlarımızın en kolay ulaşımı nasıl sağlanacaktır/sağlanmaktadır?

1.​ Temel atma töreninde projenin 36 ay içinde bitirileceği ilan edilmiştir. Temel atma töreninden günümüze 34 ay geçmiştir. Bu durumda Bayraklı Şehir Hastanesi Kampüsü 2 ay sonra tam teşekküllü olarak hizmete açılacak mıdır?

1.​ Açılmayacaksa sebebi nedir? Ne zaman açılacaktır?

Bu haber ilgini çekebilir ->  Dr  Kasapoğlu; ‘’2024 seçimleri; Türkiye yüzyılı şehirleri’’
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.