Bakanlıktan Başkan Kocaoğlu’na Yanıt Geldi

Bakanlıktan Başkan Kocaoğlu’na Yanıt Geldi
  • 18 Mart 2016 15:04

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Mart ayı ikinci meclis oturumunda Kuş Cenneti içine yapılan Flamingo Adası’nın Orman Bölge Müdürlüğü sitesinde yatırım olarak gösterilmesine sert tepki vermişti.

Başkan Kocaoğlu, “Orman Bölge Müdürlüğü’nün bu adada, bu alanda bir kuruşu varsa ben bu görevi bırakıp gideceğim” demişti.

Kocaoğlu’nun restine bakanlıktan yanıt geldi. Açıklamada, “Burada yapılan yatırımlar ne Aziz Kocaoğlu ne de İzmir Büyükşehir Belediye’si tarafından yapılmıştır. Bu yatırımlar İzmir Kuş Cenneti Koruma ve Geliştirme Birliği’ne üye kurum ve kuruluşlar tarafından yapılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

İŞTE O AÇIKLAMA
Bugünlerde bazı basın yayın organlarında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun İzmir Kuş Cenneti ile alakalı Bakanlığımızı hedef alan bir takım değerlendirmeleri kaynak gösterilerek bazı haberler yer almıştır.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu İzmir Kuş Cenneti’nde yatırımların kendileri tarafından yapıldığını, Bakanlığımızın bir delikli kuruş harcamadığı şeklinde gerçeği yansıtmayan bazı sözler sarf etmiştir.

İzmir Kuş Cenneti’nin bulunduğu Gediz Deltası Sulak Alanı’nda yapılan tüm çalışmalar Bakanlığımızca yapılan ve 13.06.2007 tarihinde Ulusal Sulak Alan Komisyonu’nun 2007 yılı

I. Olağan Toplantısında görüşülerek 5 yıl süre ile uygulanması onaylanan ”Gediz Deltası Yönetim Planı kapsamında yapılmıştır.

Hazırlanan ve uygulamaya konulan bu yönetim planında alanda yapılacak tüm faaliyetler ve yapacak kurumlar belirlenmiş olup, söz konusu planda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığının yatırımına dair faaliyeti bulunmamaktadır. Burada Bakanlığımızdan müsaade alınmadan herhangi bir faaliyetin yürütülmesi de mümkün değildir.

Yine İzmir Valiliği’nce Gediz Deltası Sulak alanındaki faaliyetleri yönetebilmek için 27.12.2002 Bakanlar Kurulu Kararıyla İzmir Kuş Cenneti Koruma ve Geliştirme Birliği kurulmuş ve faaliyetine başlamıştır.

Kurucu üyeleri İl Özel İdaresi ve havzadaki belediyelerden oluşturulmuş olup başkanı İzmir Valisi iken 2009 yılında yapılan seçim ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı İZKUŞ başkanı olarak seçilmiştir.

Burada yapılan yatırımlar ne Aziz Kocaoğlu ne de İzmir Büyükşehir Belediye’si tarafından yapılmıştır. Bu yatırımlar İzmir Kuş Cenneti Koruma ve Geliştirme Birliği’ne üye kurum ve kuruluşlar tarafından yapılmıştır. Yani Aziz Kocaoğlu burada belediye başkanı sıfatıyla değil birlik başkanı sıfatıyla bulunmaktadır.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bayram oyuncaklarla başladı

Ayrıca Kuş Cennetini Koruma ve Geliştirme Birliği ile Bakanlığımız arasında Eşgüdüm Protokolü 05.08.2008 tarihinde imzalanmıştır ve halen yürürlüktedir. Bu protokol 31.12.2016 tarihinde bitecektir. Bu protokol kapsamında, yönetim planı kapsamında yapılması gereken çalışmalar Bakanlığımız ile iş birliği içerisinde birlikte yapılmaktadır.

Netice itibariyle Aziz Kocaoğlu bu alana belediye başkanı sıfatıyla yatırım yapmamıştır, yapılan yatırımlar yönetim planı kapsamında Aziz Kocaoğlu’nun başkanı olduğu birlik tarafından ilgili kurumlarca ve Bakanlığımızca yapılmıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.