Bakanlık yayınladığı genelgeyle belediye başkanlarının yetkilerini aldı

Bakanlık yayınladığı genelgeyle belediye başkanlarının yetkilerini aldı
  • 26 Haziran 2019 10:32

Daha önce belediye şirketlerinde atamaları belediye başkanları yaparken, Ticaret Bakanlığı’nın yeni yayınladığı genelge ile bu yetki belediye meclislerine verildi.

Yerel seçimlerde Ankara ve İstanbul gibi büyükşehir belediye başkanlıklarını CHP’ye karşı kaybeden AKP, belediye meclislerini elllerinde bulundurması ile belediye başkanlıklarına yetli sınırlandırması getirildi. 5393 sayılı Belediyeler Kanunu’nun 37. maddesinde belirtilen “Belediye başkanı, belediye idaresinin başı ve belediye tüzel kişiliğinin temsilcisidir” hükmüne göre belediye şirketlerinde atamaları, belediye başkanları tarafından yapılırken, Ticaret Bakanlığı’nın 20 Mayıs 2019’da yayımladığı genelge ile bu yetki belediye meclislerine verildi.

GENELGE MÜDÜRLÜKLERE GÖNDERİLDİ, YAVAŞ’IN ATAMASI KABUL GÖRMEDİ

Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan gelen “Belediye şirketlerine yönetici atama yetkisi belediye meclisindedir” şeklindeki mütaalayı tüm ticaret sicili müdürlüklerine gönderdi.

Ticaret Sicili Müdürlüklerine yazının gönderilmesinin ardından ilk olay Ankara’da yaşandı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Halk Ekmek Yönetim Kurulu’na atadığı isimler, Ticaret Bakanlığı’nın yayımladığı genelgeye dayanarak Ticaret Sicili Müdürlüğü tarafından onaylanmadı.

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Tugay Kiraz'ın köylerinde: Kentimizi birlikte kalkındıracağız
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.