Babacan’ın partisi ve İzmir Sınavı

  • 20 Eylül 2019 12:49

Babacan’ın partisi ve İzmir Sınavı Babacan’ın partisi ve İzmir Sınavı

2020 girmeden Ali Babacan’ın partisini resmen kuracağını açıkladı.

Vitrin için hummalı bir çalışma içinde olduğu zaten kulislerde en çok konuşulan konuların başında geliyor.

CHP ağır isimlerinden Zülfü Livaneli’ye parti kuruluşunda yer alması için teklif gittiği ama Livaneli’nin sıcak bakmadığı yansıyan haberler arasında.

 

Asıl sınav bence İzmir…

 

Zira İzmir tam bir Türkiye mozaiği ve İzmir’de can bulan, hayat bulan bir hareket hem siyasal anlamda hem de toplumsal anlamda karşılığını bulacaktır.

 

Ali Babacan’ın kuracağı parti için; İzmir’in patronu olma hevesi ile hareket eden özellikle Ak Parti içerisinde artık kendilerine makam bulma konusunda sıkıntı yaşayacak isimler, kendilerine teklif gelmişcesine “Asla Düşünmüyorum” mesajını kamuoyu ile paylaşarak bir taraftan Babacan’ın ekibine “biz buradayız değerlendirin mesajı verirken”, diğer taraftan da Erdoğan’ın kurmay ekibine “Bizi isteyenler var gideriz. Bizi görün” mesajını vermeye çalışıyorlar.

 

 

Babacan ve ekibi İzmir gibi bir yerde partinin vitrine daha evvel Ak Partide siyaset yapmış kişileri alarak intihar edeceğini, İzmir’de yine en baştan kendilerini anlatmak zorunda kalacakları bir hamleyi yapmayacak kadar zeki olduklarını düşünüyorum…

 

Zülfü Livaneli’ye parti kuruluşunda yer alması için teklif götüren Babacan ve ekibi İzmir’de Ak Parti karşıtlığı üzerine kurulmuş bir siyasal algıyı, kendi lehlerine ancak ve ancak yine CHP içerisinde siyaset yapmış, yıpranmamış kişiler ile yapacağını düşünenlerdenim.

 

Kendi tabanına da şirin görünecek muhafazakar, Atatürk ve Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan, CHP içerisinde siyaset yapmış eski vekil, belediye başkanları ve partinin ileri gelenlerine teklifler götürüp ikna etmeye çalışacağı aşikardır.

 

Babacan’ının ekibinin İzmir’de yapacağı bu hamle uzun yıllardır Ak Parti karşıtlığı düşüncesi ile istemeyerekte olsa CHP oy veren kitlenin dikkatini çekecek ve bir çekim noktası haline gelecektir.

 

Meral Akşenir’in İyi Partiyi kurarken MHP kökenli yol arkadaşlarına ağırlık vermesi, aslı varken kopyasına ne gerek var tepkisi ile vatandaş ile bütünleşememiş ve beklenen sonuç alınamamıştır. Aynı hataya hele ki İzmir vitrininde Babacan’ın düşeceğini düşünmüyorum.

 

Babacan’ın yeni kuracağı partinin nasıl bir umut vaat edeceği İzmir’deki yapılanması ile daha net analiz edilecektir.

 

Bakalım görelim İzmir vitrinine Ak Partide siyaset yapmış, yüzleri eskimiş, yıpranmış kişileri mi koyacak, yoksa İzmirliler için olmazsa olmaz olan Atatürk ve Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan, yaşam tarzına bu güne kadar en ufak söz etmemiş, CHP içerisinde siyaset yapmış kişilerden mi olacak göreceğiz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.