Azad Fazla son yolculuğuna uğurlandı

Azad Fazla son yolculuğuna uğurlandı
  • 25 Nisan 2016 12:00

İzmir’de daha önce Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilciliği de yapan 2012 yılında AK Parti’ye geçen, bu ay İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü olan Azad Fazla, 23 Nisan Cumartesi günü yalnız yaşadığı evinde hayatını kaybetti. Şeker hastası olan, kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği belirtilen Fazla için ilk tören görev yaptığı Büyükşehir Belediyesi önünde gerçekleşti.

Törene, Fazla’nın çocukları Furkan ve Elvan Fazla, babası Cemil Fazla, kardeşleri ve diğer aile fertlerinin yanısıra AK Parti İzmir milletvekilleri Kerem Ali Sürekli, Necip Kalkan, CHP İzmir milletvekili Ali Yiğit, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP ve AK Partili ilçe belediye başkanları AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, meclis üyeleri DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da katıldı.

Azad Fazla son yolculuğuna uğurlandı

Fazla için okunan duadan sonra AK Parti İl Başkanı Bülent Delican yaptığı konuşmada İzmir’in önemli bir değerini kaybettiğini söyledi. Delican, “Azad Ağabey İzmir sevdalısı, dik duran, aldığı görevi fazlasıyla yapan, saygısı ve çalışkanlığıyla bilenen bir insandı. Ailesine büyük bir onur bıraktı” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise uzun yıllar birlikte çalıştığı Fazlı’yı genç yaşta yitirmenin acısını yaşadığını söyledi. İzmir’de kendisi için ‘Dürüst başkan’ imajı düşüncesinin de Fazla’ya ait olduğunu belirten Kocaoğlu, “Bir sabah yola çıktığında ‘Dürüst başkan- İzmir Sivil Toplum Platformu’ yazılı afişlerle karşılaştım. Bunu yapanın Fazla olduğunu öğrendik. Ben de böyle bir emeği var. İşçi mücadelesinde, siyasette emeği var. Genç yaşta kaybettik. Ailesine başsağlığı diliyorum. Acımız büyük. Aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.

Delican’dan sonra ise İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, kısa bir konuşma yaptı. Azad Fazla ile ilgili anısını paylaşan Kocaoğlu, “Maalesef Azad Fazla arkadaşımızı kaybettik. Hem İzmir’in hem de ülkemizin çok fazla istifade edebileceği bir yaşta maalesef kaybettik ve ebediyete uğurluyoruz. Bunun derin üzüntüsü içerisindeyiz. Azad Fazla ile uzun yıllardan bu yana birlikte çalıştık. Eğer bugün İzmir’de Aziz Kocaoğlu’na dürüst başkan imajını yakıştırdılarsa bunun düşüncesi de mimarisi de Azad Fazla’ya aittir. Birgün sabah evden gelirken yolda İzmir Sivil Toplum Platformu imzasıyla ‘dürüst başkan’ yazılı pankart gördüm. Bütün İzmir’i donatmış. Dedim ‘kim bu arkadaş?’  Bir müddet sonra Azad kardeşimi olduğunu öğrendim. Bizde de öyle bir emeği var. İşçi mücadelesinde, siyasi partimizde, bugün AKP’de önemli hizmetler yaptı. Genç yaşta kaybettik. Son derece üzgün olduğumu ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Karşıyaka Belediyesi’nden Kütüphane Haftası’na özel söyleşi

Konuşmaların ardından Fazla’nın cenazesi omuzlara alınarak cenaze aracına yerleştirildi. Daha sonra Karabağlar Belediyesi önünde bir tören düzenlendi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.