AVM milyon dolarlık ama güvenliği sıfır

AVM milyon dolarlık ama güvenliği sıfır
  • 16 Mart 2016 18:27

İzmir’de 2015 yılının son günlerinde açılan ve çok sayıda vatandaşın ilgi merkezi olan Karşıyaka Mavişehir’de bulunan Mavibahçe Alışveriş Merkezi güvenlik konusunda ciddi zaafiyeti ile dikkat çekiyor.

Ankara’da ardı ardına patlayan bombalar sonrası tüm yurtta güvenlik ile ilgili ek önlemler alınırken İzmir’de 2015 yılının son günlerinde açılan ve kentin en kalabalık alışveriş merkezlerinden olan Mavibahçe Alışveriş Merkezi’nde otoparklardan binaya girişlerden bırakın dedektörü güvenlik görevlisi dahi olmaması dikkat çekiyor. Yaşanan patlamalarda çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybetmesinin ardından emniyet ve istihbarat birimleri tarafından özellikle alışveriş merkezlerine yönelik olarak sık sık uyarı yapmasına rağmen Mavibahçe Alışveriş Merkezi’ndeki bu eksiklik pes dedirtiyor.

AVM milyon dolarlık ama güvenliği sıfır

AVM milyon dolarlık ama güvenliği sıfır

Alışveriş merkezine gelen vatandaşların şikayeti üzerine görüntülediğimiz olaya ziyaretçilerden de tepki var. AVM’ye gelen vatandaşlar tepkilerini “AVM milyon dolarlık ama güvenliği sıfır” diyerek dile getiriyorlar.

(Kaynak : Medya Ege & Gerçek Haberci)

Bu haber ilgini çekebilir ->  Dr  Kasapoğlu; ‘’2024 seçimleri; Türkiye yüzyılı şehirleri’’
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 5 YORUM
  1. Alp dedi ki:

    Niye mavibahçe , forum ,Karşıyaka çarşı veya çok kalabalık olan semt Pazarları ile Bospa çok mu güvenlikli .Tekrar soruyorum NIYE o kadar Örnekleri ile belirttiğim yerler değil de Özellikle Mavibahçe diye Haber yapıyorsunuz Altın’da garip bir durum var

  2. Kadir dedi ki:

    İzmiri ve insanlarını çok da iyi tanımayan biri tarafından yapılmış bence bu haber. İzmirliler rahattır, çevresine ve diğer insanlara karşı tedirginlik hissetmez. Kaldı ki bu bahsedilen AVM İzmirin nezih bir semtinde, nezih insanların uğradığı bir yerdir. Gereksiz güvenlik önlemleriyle insanlara rahatsızlık verilmesinin de bir anlamı yoktur zaten. Bu tarz korku ve paniği artırmaya yönelik haberlerin de genel olarak Türk halkına yararı olmadığını düşünüyorum.

  3. Fahri dedi ki:

    Forum bornova yillardir guvenlik kontrolu olmayan bir yer. Guvenlik olan yerlerin de ne kadar yalan oldugunu hepimiz biliyoruz. Teror amacini guvenlik gorevlileri degil devlet gorevlileri onler. Guvenlik gorevlileri de her yerde fazlasiyla var bu yerde. Umarim amaciniz oldugu gibi kesenizi doldurursunuz.

  4. Erhan akar dedi ki:

    Siz önce kendi gazeteniiz koruyun sonra başkent Ankarayı forum bornava da yıllardır açık konsept hem o dedektör bomba algılaması imkansız sadece silah algılar metalin yoğunluğunu siz hangi kafayla millete korku veriyo nuz terör örgütlerinin isteği de bu korku ve panik havası karşıya çarşı dedektör mu var yada kemeralti dedektör mu var yada bornava küçük park dedektör mu var pardon derdiniz yada amacınız neee ee

  5. Abdülkerim dedi ki:

    Karalamaya yönelik haber bu.Mavi bahçe güvensiz de sanki diğerleri güvenli mi?Bu ülkede okul olarak eğitimi yetersiz her genç neredeyse güvenlikçi oluyor.Yanlış anlamayın kimseyi küçümsemiyorum ama kendimizi de kandırmayalım.Bu iş dedektörle,kıyafetle,copla, ya da şapkada security yazınca olmuş olmuyor.Onlara da güvenlikle ilgili mesleki (hatta davranış biçimleri,psikoloji vs) eğitimleri verecek uzman profesyoneller gerekli.Yoksa ha orada kimse yok,ha maket dikmişsin ha da eğitimsiz güvenlikçi…

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.