Atık pil toplamada Bornova farkı

Atık pil toplamada Bornova farkı
  • 18 Kasım 2020 20:57

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği(TAB) ile ilçe belediyeleri tarafından bu yıl 23’üncüsü düzenlenen Atık Pil Toplama kampanyasının sonuçları açıklandı. 7 ton atık pil toplayan Bornova Belediyesi İzmir’deki yerel yönetimler arasında ilk sırada yer aldı.

1998 yılından bu yana her yıl çevre haftasında düzenlenen Atık Pillerin Toplanması kampanyası sonuçlandı. Bugüne kadar toplam 407,4 tona ulaşılan kampanya kapsamında 15 Haziran 2019 – 15 Haziran 2020 tarihleri arasında 7 ton atık pil toplayan Bornova Belediyesi kendi kategorisinde birinci oldu.

Her zaman iddialı

Bornova Belediyesi’nin atık pil toplama konusunda her zaman iddialı olduğunu söyleyen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Biz her anlamda kurumsal bir belediye olmayı hedefliyor, doğru işlerin devamlılığını sağlıyoruz. Bu alanda artarak devam eden başarı da bunun bir göstergesidir. Duyarlılık göstererek kampanyaya destek vatandaşlarımıza ve bu başarıyı üzerine koyarak arttıran çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

TAB’dan teşekkür

Koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl tören yapılmazken birincilik ödülünü Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’a Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği(TAB) yetkilisi Görkem Lider Duray verdi. İduğ’u ziyaret eden Duray, pandemi nedeniyle atık pil toplama oranlarında bu yıl düşme yaşandığını ifade ederek bu konudaki kararlılığını sürdüren Bornova Belediyesi’ne teşekkür etti.

Çevre kirliliğine karşı

Kampanyada toplanan atık piller, geri dönüşüm tesislerinde türlerine göre ayrılıp kırma işlemine girdikten sonra, içinde bulunan metal-çelik parçalar ayıklanarak, demir-çelik sektörüne gönderiliyor. Geri dönüşüme uygun olmayan pil türleri de düzenli katı atık sahalarında kontrollü biçimde depolanarak TAP tarafından bertaraf ediliyor.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Saime Bucaklıoğlu ulaşım projelerini açıkladı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.