“Atık İlaç Toplama Yarışması” sonuçlandı

“Atık İlaç Toplama Yarışması” sonuçlandı
  • 7 Temmuz 2016 09:15

Bornova Belediyesi, İzmir 3. Bölge Eczacılar Odası, Çevreci Eczacılar Kooperatifi (Çekoop) ve Bahçeşehir Koleji işbirliğinde düzenlenen atık ilaç toplama yarışması sonuçlandı. “İlacınla dünyayı hasta etme” sloganıyla Bornova sınırları içinde bulunan ortaokullar arasında düzenlenen yarışmada dereceye girenler ödüllerini Bahçeşehir Koleji Konferans Salonunda düzenlenen törenle aldı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın da katıldığı ödül töreninde birinci Yavuz Selim Ortaokulu olurken, ikinci Dr. Cavit Özyeğin Ortaokulu, üçüncü ise Bahçeşehir Koleji oldu.

“İlacınla dünyayı hasta etme” sloganıyla düzenlenen “Atık İlaç Toplama Yarışması” sonuçlandı. Bornova Belediyesi, İzmir 3. Bölge Eczacılar Odası, Çevreci Eczacılar Kooperatifi (Çekoop) ve Bahçeşehir Koleji işbirliğinde gerçekleşen yarışmanın ödül töreni Bahçeşehir Koleji Konferans Salonu’nda yapıldı. Proje kapsamında Bornova’da okuyan öğrenciler, çevrelerinden topladıkları atık ilaçları, Çekoop üyesi eczanelere götürdü. Eczacılardan alınan imzalı tutanaklarla en çok atık ilaç toplayan öğrenci ve okul belirlendi. Yarışma kapsamında 150 kilo atık ilaç toplandı.

Bornova sınırları içinde bulunan ortaokullar arasında gerçekleşen yarışmada okul bazında birinci olan ve 541 kutu ilaç toplayan Yavuz Selim Ortaokulu’na Bornova gezisi, 488 kutu ilaç toplayarak ikinci olan Dr. Cavit Özyeğin Ortaokulu’na tiyatro bileti ve 452 kutu ilaçla üçüncü olan Bahçeşehir Koleji’ne yazıcı hediye edildi. Yarışmada öğrenci bazında ise; 350 kutu ilaç toplayan Simge Demir birinci olarak tablet kazandı. 300 kutu ilaçla Sema Aslan ikinci olarak fotoğraf makinası alırken, yarışmanın üçüncüsü 126 kutu ilaç toplayan Fatmanur Kara’ya da  müzik çalar hediye edildi.

"Atık İlaç Toplama Yarışması" sonuçlandı

Ortak akıl projesi

Düzenlenen törene katılan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, çevreye duyarlı bir toplum olabilmek için farkındalık yaratmak gerektiğini belirterek, projeye destek verenlere teşekkür etti. Başkan Atila,  ” Bu proje ortak akıl ile hareket ettiğimizin bir göstergesi. Çünkü bu proje Bahçeşehir Koleji’nde okuyan gençlerimizden bize geldi. Onları burada tebrik etmek istiyorum” dedi. Bornova Belediyesi’nin çevre duyarlılığına önem verdiğini hatırlatan Başkan Olgun Atila, “Bornova Belediyesi olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği atık pil toplama yarışmasında birinci olduk. Geçtiğimiz yıl ikinci olduğumuzda 2016 yılında birinci olmayı hedeflemiştik. Bunu da başardık. Belediye olarak, çevreye duyarlı bir nesil yetiştirmek istiyoruz” dedi.  Bu tarz projelerin sürdürülebilir olduğuna da vurgu yapan Başkan Atila, önümüzdeki yıl daha fazla çocuğun katılımıyla yarışmayı düzenlemek istediklerini belirtti.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Herkes Bornova’da yaşamak isteyecek

Düzenlenen ödül törenine dereceye giren okulların yetkilileri ile birlikte , Çekoop Yönetim Kurulu Üyesi Eczacı Demet Toker, İzmir Bahçeşehir Koleji Müdürü Zeynep Hülagü, İzmir 3.Bölge Eczacılar Odası Genel Sekreteri Tamer Yeşildere ve Bornova Belediye Başkan Yardımcıları Bergüzar Başer Köpüklü ile Fatih Zor’da katıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.