Arslan’dan sert sözler…

Arslan’dan sert sözler…
  • 6 Mart 2019 13:19

Ak Parti Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan , katıldığı Radyo Romantik Türk’teki Abdullah Polat ile Manşet programında daha önce açıklamadığı Buca ile ilgili birçok konuya açıklık getirerek, iddiasını ortaya koydu. Buca’da projelerini açıklayan tek aday olduğunu vurgulayan Arslan, 10 yıldır proje üzerine çalıştığını dile getirdi. Buca’da geride olduğuna dair yayınlanan anketin düzmece olduğunu söyleyen Arslan,  Aziz Kocaoğlu’nun “Buca metrosu onay bekliyor” sözlerini de yalanladı. Radyo Romantik Türk’e özel sohbetin tamamını sizlerle paylaşıyoruz.

“Ağzımızdan çıkan söz senettir”
Ak Parti Buca Belediye Başkan adayı Mustafa Arslan, Buca Cezaevi’nin kaldırılması noktasında verdiği sözü Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmek amacıyla vermediğini dile getirerek, siyasette laf olsun diye söz vermediğini vurguladı. Arslan: “Ağzımızdan çıkan söz senettir’in çok önemi var. Kirayı 3 ay üst üste ödemeyince bile evden çıkıyoruz. Biz söz veriyoruz. Vatandaş bize orayı söz verdiğimiz için oy verip emanet ediyor. Ben şimdiden diyorum sözümü yerine getiremezsem zaten o koltuğu işgal etmem. 500 bin nüfusun hayatını kaderini çalıyorsun. Cezaevi çok önemli. Bunu kaldırınca gerçekten birçok sorunu çözüyoruz. Bu trafiğin açılması demek, kongre, tiyatro,yemek salonu gibi birçok şeyi yapmak demek Buca’nın bir çok sorununu çözmek demek. Buca Belediyesi Buca’nın en çok borçlu belediyesi. Ben bu sözü Bucalılara veriyorum. Bu tarihte bunları yapacağım diyorum. Karşılıklı birbirimizi koruyoruz burada. Gelir ve giderlerini ben size tek tek kalem kalem yayınlayacağım. Aynı şekilde ben kendimi de koruyorum. Herhangi bir şaibe üzerimde olsun istemiyorum. Niye olsun ki. Hem cezaevinin kaldırılmasına söz verdim. Kasım 2022’ye kadar kalkmış olacak cezaevi. Olmazsa bir gün sonra hemen istifa edeceğim. Şeffaf Belediyecilik aslında çok daha önemli. Bunu da yapamazsam ertesi gün istifa edeceğim” diye konuştu.

Amacım Buca’nın trafiğini 5 yılda yüzde 90 oranında rahatlatmak.

Arslan, konuşmalarını şu sözlerle sürdürdü: “Ben kaldıracağım vaadi olarak gözükse de bende Bucalı olarak onu orada istemiyorum. Yetki bana gelirse istemediğim bir şey olursa ben zaten bunu istemiyorum. Yarın seçildiğimde de ilk yapacağım iş bu olacak. Buradan yola çıkarak bir Bucalı olarak trafik ilçemde sorunlu. Vatandaşın sorunu trafik işsizliği bile geçmiş. Ortak akılla herkese sorun birinci sıraya trafiği koyuyor. Arkadaki yol açılacak. Trafik kaldırılacak derken bizim trafiğimiz cezaevinin yerinde bir alışveriş merkezini kaldıracak durumda değil. Nufüs Buca’da artmaya devam ediyor. İzmir’de 900 bine yakın müteahhit Buca’da var. Biz bir tane alt geçit yapmamışız, 10 yıldır bir tane alternatif yol yapmamışız. Böyle bir şehirde oraya AVM yapmak doğru bir şey değil. Şehir dışında bir forum olması lazım. Ama Buca Cezaevi’ne Şehir Parkı yapacağız. Yürüyüş yolları ve parkurlarının olduğu yaşlımızın, gencimizin oturduğu süs havuzlarının olduğu, kapalı alanın korunup, yer altının otopark olduğu, çeşitli atölyelerin olduğu bir şehir parkı,kültür sanat kongre merkezi olacak. Arkadaki yol trafiğe açılacak. Tren yoluna bir tane nostaljik tramvay koyacağız. 3(üncü) bir alternatif Menderes Caddesi olacak. 26 kavşakta yeniden düzenleme yapılacak. Alternatif yollar yapılacak. Burada trafik neden sıkışıyor hemen tespit edip, kavşakları düzenleme yapmak lazım,köprü gerekiyor yada ışık koyarak kurtarabileceğin yerler varsa sana bu raporu hazırlıyorlar. Buca’nın trafiği 5 yılda yüzde 90 oranında rahatlatmak.  Yetkim var yaparım. Büyükşehir zorluk çıkarırsa ben o zaman yerin dibine giremem. Batırıp daldırıp çıkarmam 400 metre.  Büyükşehirin bunu yapması lazım net. Büyükşehir bana desin yap, ya da siyasete kurban edecek bu işi. O yüzden İZSU yapmazsa engel çıkarırsa ben o zaman oraya tabelayı dikerim. Kaçak battı çıktı yapan ilk belediye başkanı olabilirim. Bu şehirde bunların yapılması lazım. 50 bin araç geziyor Buca’da biz 5 bin tanesine 30 dakika kazandırırsak yakıttan tasarruf sağlanacak. İnsanın parayla pulla geri getiremeyeceği tek şey zaman. 10 dakikalık yola 50 dakikada gidiyoruz. Bunları yapamayacaksan sen ne yapacaksın? Belediye başkanı dediğimizi adam İsrail ile Amerika ile bunu çözecek adam değildir. Hemşehrilerinin hayatını kolaylaştırmaya çalışan adamdır belediye başkanı. Gençlere spor salonları yapmayacaksan, çöpünü almayacaksan, vatandaşın olmazlarını hayal etmeyeceksen belediye başkanı olmanın anlamı yok. Git milletvekili ol ya da başka bir şey ol.

Benim kavgam hükümetle olacak 

Arslan, Buca için düşündüğü projeleri ve gerçekleştireceğinin taahhüdünü bu sözlerle ifade etti: “Buca’da mini bir mitingimiz vardı. İç İşleri Bakanımız Süleyman Soylu vardı. Elimi havaya kaldırdı. ‘Ben Mustafa Başkan’ın emrindeyim’ dedi. Bunu 3 sefer bunu söyledi. Genel Başkan Yardımcımız Hamza Dağ , ‘Arslan’ın verdiği sözler hükümetimizin, cumhurbaşkanımızın sözüdür’ diye meydanlarda haykırdı. Benim hiçbir parti ile kavgam olmadı. Benim kimseyle kavgam yok. Yarında olmayacak. Benim kavgam hükümetle olacak. Buca’nın sorunlarına yönelik projeler ortaya koyduk. Burada bir ironi var. Aynı projeler güncel. Sorunların hiçbiri çözülmemiş. Ben ilçe başkanlığımdan beri bu sorunlar Buca’da var. Buca’nın prestij projeleri olacak. Türkiye Parkı ve Tarih Yolu projemin Türkiye’de eşi benzeri yok. 81 vilayetten insan var. Doğudan, batıdan, kuzeyden, batıdan var. Biz artık Bucalılık kültürü oluşturmalıyız. Biz kültür etkileşimini sağlayacağız. Buca’da Mardin günleri olacak, Bitlis günleri olacak. Biz birbirimizi seveceğimiz ve Bucalılık kültürünü arttıracağımız bir projeler var. 14 ay önce 9 Eylül’den hocalarımızla çalışma yaptık, Buca’da jeotermal kaynak bir su var. Biz bunu yüzeye çıkaracağız. Nasıl bir turizmde kullanılır ona bakacağız. Buca Park ormanda jeotermal aylık kalınabilecek tam bir doğa parkı yapacağız. Açık kapalı yüzme havuzları, oyun parkurları, konferans salonları var. Bucalının hafta içi, hafta sonu çocuklarını alıp kaçabileceği bisiklete binebileceği yerler yapacağız. Eşim ve bende bisiklete binmeyi seviyoruz. Benim belediyeciliğe bakış açım var”

Cezaevi nasıl kaldırılacak? 
Arslan, kendisinin cezaevini kaldırmayı nasıl planladığını dile getirerek, “Hukuki süreç var. 1 buçuk yıllık bir zamanımız var gibi gözüküyor. Biz orayı Bakanlıktan tahsis ile alacağız. 2 yıllık bir süre var. Bu süre içerisinde bu projeyi tamamlarsak,  o tarihe kadar projeyi de bitirmiş oluruz. Menderes Caddesi’nde park sorunu var. Cezaevi’ne yapacağımız otopark ile bunun ilk 30 dakikası  vatandaşa ücretsiz olacak. Çünkü otopark yetersizliğinden dolayı kimse bir şey diyemiyor cadde üzerine park eden arkadaşlara. Otoparkımız olursa bu sorun ortadan kalkacak. Adnan Kahveci Bulvarı var, geliyor cezaevine tosluyor. Erdem Caddesi desem ne olacak. Cezaevine tosluyor. Böyle trafik sorununu çözmüş oluyoruz” ifadelerini kullandı.

Cezaevi kaldırılsın diye talep yok 

Cezaevi’nin kaldırılması noktasında şuana kadar CHP’li belediye başkanlarının harekete geçmediğini dile getiren Arslan, “Aday arkadaş demiş ki resmi ve gayri resmi talep ettik. Bunu nasıl söylemiş. Bakanlığı tehdit mi etti acaba? Bakanlık’tan bir talep yok resmi olarak. Söylüyorum. Levent Başkan sadece bu konuyu savcıya sormuş. İyi olur tabi ki kaldırılırsa, gazeteci arkadaşlara da söyledim. ben Bucalı olarak cezaevinin kaldırılması noktasında çıkararak ben söyledim. Çalışmalar başladı. Biz bu sözü verince yukarısı da hareketlenme durumunda kaldı. Yoksa gideriz 22’sinde (gülüyor)”

16 yıldır Buca’ya eser koyamadınız

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Buca’ya hizmet etmediğinin altını çizen Arslan, “İzmir’de bir ideolijk bir yapı var. Bu korku İzmir’e verildi ve açıkçası doğru bulmuyorum. 16 yıldır Buca’da eser koyabildiniz mi? keşke koysaydınız da Atatürk’ün ismini verdiniz mi? Bir tane eser yapsaydınız da verseydiniz. Cemil Başkan Ak Partili Başkan olarak Atatürk Maskını yaptı. Bu kadar köşk var. Atatürk sevgisi sadece lafta kalıyor. Atatürk Buca’da kalmış. Hiç mi malzeme yok ya. Koleksiyonlar var. Müzeye bağışlanabilir. İnşallah milli eğitim bakanlığından alıp Gazi Köşkü yapacağız. Meselelere ben ideolojik bakmıyorum. Belediye başkanının ideolojisi olmaz hemşehrilerine hizmet eder. Biz bu hizmetleri alamadık. Yapılan kapalı pazar yeri ve olimpik yüzme havuzuyla, bir tane gençlik merkezi, 2-3 pırlanta merkezi ile belediyecilik olmaz. Buca 500 binlik nüfus ilçe sadece bunları kaldırmaz. Buca küçük bir yer değil. Kangren olmuş çivi çakılmamış bir trafik var” diyerek tepkisini dile getirdi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Görkem Duman muhtarlarla buluştu

Bana belediyecilik meclis üyesi olunca bulaştı

Buca’nın sokaklarında Cumhuriyet Halk Partisi’nden hizmet alamadığı için bıkkınlık olduğunu dile getiren Ak Partili Arslan, “Bana belediyecilik işi meclis üyesi olunca bulaştı. Hayalimde bu yoktu, yol buraya geldi. Bende bir belediyecilik ve proje uygulamak bir tutkuya ulaştı. Engelli kardeşlerimize projelerimiz var. Mola evleri. Engelli anne babalar özel bakıma ihtiyacı olan engellileri kimseye bırakamıyorlar. Komşusu o çocuğa nasıl bırakacağını bilmiyor. Uzman pedagoglarla çocuk gelişimciler ile mola evleri kuruyoruz. Ailenin özel bir işi var, fatura yatıracak yada bir arkadaşıyla sohbet etmek istiyor. Biz haftada iki gün böyle bir hakkı olduğunu söylüyoruz. Oyun oynatıyoruz,eğitiyoruz. Mesela bu benim özlemle hasretle yapmak istediğim bir iş. O çocukla anne babanın yüzündeki mutluluğu görebilmek. Ben uzun zamandır siyaset yapıyorum. Milletvekili olsan geçecek. Biz geçici bir hayatta yaşıyoruz. Bırakıp gidiyoruz. Ben çok kaba inşaatını yarım bırakıp giden çok insan tanıdım. Böyle bir hayatta yaşıyoruz. Halka hizmet Hakk’a hizmet noktasında yapılırsa bu iş öteki dünyamızı da kazanmamıza sebebiyet verir. Bu kadar insanın Allah razı olsun demesi zaten yeterli bizim için. Onun dışında her şey geçici. Onurlu ve şerefli bir görev zaten. Emekli olunca da iyi bir iz bırakabildi isen, ‘Senin baban bu işleri yaptı’ diye iz bırakılmanın şerefi belediye başkanlığı yaparken görevin onuru şerefi zaten ayrı bir şey. Ben ilçe başkanı oldum 3 ay sonra referandum geldi. SKM açılışında yeni bir ilçe bakanıydım ve haykırdım. Bana göre siyaset halkın ve Hakk’ın rızası için yapılır. Bunun üstünde hiç bir şey tanımadım.”

Öğrencilere burs projemiz var 

Buca’nın öğrenci kenti olduğunu dile getiren Mustafa Arslan, öğrencilere yönelik projelerini de açıkladı: “Burs konusunda hem Buca’da okuyan öğrenciler hemde  dışarıda okuyan Bucalı kardeşlerimiz var. Bunlara burs sistemi yapacağız. 5 yıldızlı öğrenci yaşam köyü projemiz var. 5 yıldızlı bir otelde olan imkanlar, fitness, hamam , sauna,internetin olduğu odaları, meydanı ve çim konser alanı yaşam köyü projesi var. Bunu tamamen üniversite hocaları ile oturup konuştuğumuz projemiz var.” 

Kocaoğlu’na veryansın: “Buca metrosu Bakanlık’ta beklemiyor”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun “ Buca metrosu 6 aydır Bakanlıkta bekliyor” sözlerini eleştiren Arslan, Buca’nın sorunlarını bildiğini ve Buca metrosunun çoktan onaylandığını ifade etti. Arslan, “Bakanlıkta Buca ve İzmir üzerinde bekleyen Ulaştırma Bakanlığı da dahil olmak üzere bekleyen hiçbir proje yok. Aziz Kocaoğlu da biliyor, bekleyen hiçbir proje yok. Kocaoğlu daha önce şöyle dedi: “Buca metrosu için İtalyanlardan kredi bulmuştum. Şimdi onaylandı ama parayı nereden bulacağım.” Gazeteci arkadaşlar Google’dan baksın.  Bu bir algı yönetimi. “İtalyanlarla da anlaşmıştım nereden para bulacağım şimdi” dedi. Neyse ki; yolun sonuna da geldik artık. Bunu bence artık konuşmaya gerek yok. İnşallah Buca’nın 4 yıl içinde metro işi olacak ve bitmiş olacak. Vatandaşımız bakanlık onayladı, onaylamadı, kredi bulmuştum, şimdi bulamıyorum tartışmaları geride kaldı. Bizim 2 metro projemiz var. İzmir’de bir yere metro yapılacaksa önce Buca’ya yapılmalıydı. Nüfus yükünü Buca çekiyor kardeşim. Bizim otelkent yapımızda var. Sen zaten bakanın 10 sene önce onayladığı projeyi 8 sene yapamadın. Niye önce Buca’ya yapmadın diye sorarlar. Niye 12 sene önce yapmadın. 2 yıl önce çizip verdiler. Neden 8 yıl önce yapmadın. Başkanlık ve hükümet sisteminin değişme dönemine denk geldi.  6 ay beklediyse bekledi. En kalabalık şehir burası neden 10 yıl önce bunu planlamadın. Bucalılar, bana Eshot’un otobüsü buraya gelmiyor diyorlar. Otobüsün gelmediği yerler var Buca’da. 2 otobüs çıkıyormuş oda 45 – 50 dakikada bir geliyor, diyorlar. Zaten trafiği sorunlu bu kentin. 15 senedir niye yapmadın diyeceğim şeyler var. Buca’da yağmur yağınca her taraf göl oluyor. Alt yapımız kanalizasyon giderlerimiz eski. 600 bin nüfusa gelmiş Buca’ya yeterli değil. Yağmur giderlerimiz kanalizasyona gidiyor. Buca bir de  yağmur suyunu çekiyor. Vatandaşımızın ıskalamaması gereken bir şey var. Yağmur sezonunda mikroplara bağışıklı var büyüklere diyelim. Bizim öğrencilerimiz o mikroplu sulara okula gidiyor. Niye 15 yıldır yapılmadı kardeşim.”

Erhan Kılıç’ın önde olduğu anket düzmece 

Geçtiğimiz günlerde Buca özelinde açıklanan ve yüzde 51’lik bir oran ile Chpli Erhan Kılıç’ın önde olduğu anketin düzmece olduğunu iddia eden Arslan, söz konusu anketi algı operasyonu olarak nitelendirdi. Arslan, “Bu anketin düzmece anket olduğu kesinde. Yapmadan önce şu düzmece anketi bir kontrol etselerdi. Buca yerel seçim anket sonucu diyor. Arkada 01 – 25 Mart diyor. Gelmemiş tarihin anketi yazıyor. Tebrik ediyorum. Bende anket yaptırıyorum. Hatta ilk anketimi yaptırdım.  O zaman aday belli değildi. Yüzde 35 çıktı. Levent Başkan’ın projelerini sordum. Şu anda da yaptırıyorum. 2 bin –  3 bin kişiye de değil 100 bin kişiyle yapılan anket sonucunu göreceğim. Bu manüpilasyona açık. O nedenle açıklamayacağım. İlk yaptırdığım ankette mesela yüzde 77 hizmetlerden memnun değilim demiş Buca halkı. Bu hoşuma giden taraf. Herkes hoşuna giden tarafları açıklıyor.  O nedenle baksınlar 1-25 Mart yazıyor. Gelmemiş günün anketi var. Kim yaptırdıysa hayallerini yazmış. Asıl anket sandıktır. Bunu 1 Nisan sabahında göreceğiz” dedi.

Buca’da iktidar el değiştirecek

Arslan, iddiasını bu sözlerle sürdürdü: “Buca’da iktidar el değiştirecek, ben bunu net söylüyorum. Herkes söylüyor sokakta “Ben Chp’ye oy verdim, bu kez size vereceğim” diyor. Bende diyorum bunu bize 5 yıl verin. Hemde biz Buca’yı güzelleştirelim. Sonra gerekirse bizi gönderirsiniz. Zaten miras yemeye alışkınlar. Cemil Başkan’ın yaptıklarının yanında 10 yıldır taş üstüne taş koyulmadı. Bize emaneten bir 5 yıl versinler. CHP’li kardeşlerime söylüyorum. Arkadaşlar gelsinler bizim mirasımızı yesinler.”

Buca’ya benim dışımda proje ortaya koyan yok 
“Benim dışımda proje ortaya koyan da yok Buca’da” diyen Arslan, Bucalılara söz vererek konuşmasını sürdürdü: ” Parti ve partili ayırt etmeden biliyorsunuz Buca’da işçi konusu da var. Biz belediyede çalışan işçilerimizin emeği ile oynamayız. Evine rızkını götüren oradan 3 kuruş maaş alanları mezhebinden partisinde ve tuttuğu takımdan dolayı işinden etmeyiz. Bunda rahat olsunlar. Burada bir anlaşma var. Gizli bir akit. Biz idareci olarak Bucalı’nın parasını onlara veriyoruz. Onlarda bunu Bucalı’ya hizmet ederek ödüyorlar. İnancımız gereği de anlayışımız gereği de bunu yapamayız. Nasıl hizmet edilir, göstermek istiyorum.”

Chp Buca’da “Ben ele geçireceğim” kavgası var 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Buca’da “Ben ele geçireceğim” kavgasında olduğunu dile getiren Arslan, “Bir aday açıklıyorsun, 3 saat sonra değiştiriyorsun. Bir daha çıkıyorsun, son dakika başka birşey diyorsun. Yöntem ile ilgili, demek ki burada içte bir sıkıntı var. Mızrak çuvala sığmıyor. İçeride ben ele geçireceğim, hayır ben ele geçireceğim kavgası olarak okuyorum. Ben Bucalıların buna izin vermeyeceğini düşünüyorum. Ben bunu 18 Şubat’ta ortaya koydum. Benden başka proje açıklayan yok Buca’da. Bucalılar adayları incelesinler ve duyarlı olsunlar. Buca bir 5 yıl daha kaybetmemeli. Demiyorum ki şöyle yapın, böyle yapın. Yapılabilirliliğe baksınlar. Ben mesela Buca’da neler yapılabileceğini ve kendi kabiliyetlerimizi biliyorum, hükümetin kabiliyetlerini biliyorum. Bunu birleştirince bir 5 yıl farklı bir Buca çıkar. Belediyecilik bana virüs gibi bulaştı. Milletvekili de olabilirdim ama yok belediyecilik yapmak istiyorum dedim. Vatandaşımız kendisine hizmet edeni unutmuyor” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.