Arslan’dan ‘Çelme’ çıkışı

Arslan’dan ‘Çelme’ çıkışı
  • 11 Eylül 2017 15:25

CHP’nin dün seçim startını verdiği, Çiğli’de Küçük Çiğli mahallesinden yapılan delege seçimlerinde Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın olduğu listenin kaybetmesi gündeme bomba gibi düştü.

Delege seçimleri sonrası Başkan Arslan Egepostası’na çarpıcı açıklamalarda bulundu. Arslan, “Hafta sonu yapılan delege seçimleri partimizin içine demokratik bir yarıştır.  Çıkan sonuçta kaybeden kimse yok. Bu yarışın sonunda kazanan Cumhuriyet Halk Partisi olacak” dedi. Arslan yazıldığı listenin seçim kaybetmesi konusunda ise “Benim açımdan bir sorun yok.”dedi.

CHP’nin dün startını verdiği delege seçimlerinde, mahallesi Küçük Çiğli’de kaybeden Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, yaşananları Egepostası’na değerlendirdi. Başkan Arslan, “Birbirimize çelme takmamıza gerek yok. Hedefimiz CHP’yi iktidara taşımak olmalı” dedi. Kaybeden listede ismi olmasına rağmen, tüzüğe göre, partili belediye başkanı olduğu için, doğal delege sayılan Arslan, “Benim açımdan bir sorun yok” diye konuştu. 

Hafta sonu yapılan delege seçimlerinin parti içi demokratik bir yarış olduğunu vurgulayan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, çıkan sonuçta kaybedenin olmadığını vurguladı. Başkan Arslan “Bu yarışın sonunda kazanan Cumhuriyet Halk Partisi olacak. Hafta sonu çıkan sonuçlar ile ilgili benim açımdan bir sorun yok. Ben daha önce de Nihat Gültekin ve Utku Gümrükçü arkadaşlarımla çalıştım. O nedenle parti içinde yapılan yarışta birbirimize çelme takmamıza gerek yok. Buradan çıkan sonuca hepimiz saygı göstereceğiz. Bizim asıl hedefimiz 2019 hedefi olmadır. 2019 hem ülkemiz için hem de partimiz için kritik bir seçim, bu nedenle hepimiz dikkatli davranmalıyız” dedi. Başkan Arslan sözlerini şöyle sürdürdü: 

REKABET VE HEYECANI YÜKSEK BİR SEÇİM OLDU

“Çiğli’de yapılan delege seçimlerinde ufak tefek rekabetten doğan sorunlar dışında rekabet ve heyecanı yüksek ve örgütümüze yakışır bir seçim oldu. Bu delege seçimleri bizim partimizin bayramlaşma günüdür. Bu günlerde kimse örgüt içinde kamplaştırma ve kutuplaşma yaratmamalı.

HEDEFİMİZ CHP’Yİ İKTİDARA TAŞIMAK OLMALI

Çiğli Cumhuriyet Halk Partisi’nin kalesidir. Bu kelede safları sıklaştırıp oylarımızı artırmak ve Çiğli’de oyumuzu daha fazla arttırarak CHP’yi Türkiye’de iktidara taşımalı ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu da ülkemizi yönetmek için iktidarın başına getirmeliyiz. Hepimizin hedefi bu olmalı. Türkiye’nin içinde olduğu bu dönemde bu hesapların yapılmaması gerekiyor.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Tugay Kültürpark’ta çocuklarla bir araya geldi

BAŞKANIN DELEGELİĞİ DEVAM EDİYOR

Öte yandan CHP Tüzüğü’ne göre; ilçe başkanı ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, ilçe çevresindeki belediyelerin partili başkanları, tüzüğün 48’inci maddesinde belirlenen muhtarlık bölgesi toplantılarında seçilen delegeler, doğal delege olarak belirleniyor. 

Tüzüğün doğal delegelerle ilgili maddeleri şöyle: 

Arslan'dan 'Çelme' çıkışı

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.