Altındaki Yükseliş Devam Edecek mi?

Altındaki Yükseliş Devam Edecek mi?
  • 18 Eylül 2020 12:17

Altın fiyatlarındaki hareketlilik vatandaşların ve altın yatırımcılarının geleceğe dönük karar almasında zorluk yaşamasına sebep oluyor. Son olarak altın, üst üste ikinci haftayı da kazanç ile geçmeye yöneldi. “Altın fiyatları yükselmeye devam edecek mi ?” sorusu ise vatandaşların gündeminde.

Altın fiyatları vatandaşlar tarafından düzenli olarak kontrol ediliyor ve araştırılıyor. Dolar konusunda gözlenen sakin seyir ile beraber altın fiyatları ikinci haftayı da kazanç ile geçme hazırlığında. Şimdi herkes bundan sonra altın fiyatları yükselecek mi sorusunu soruyor. Bu doğrultuda uzmanların altın yorum ve değerlendirmeleri araştırılıyor.

ALtın Fiyatılarının Yükselişi Nasıl Olacak?
Yatırımcıların koronavirüs vaka sayısındaki artış ile Fed’in politika toplantısından çıkan sonuçlara odaklanmasıyla ve fiyatlara dair katalizör beklemesiyle beraber altın fiyatları; doların da sakin seyir izlediği esnada kazancını ikinci haftaya taşıma yoluna girdi. Şimdi, altın fiyatları yükselecek mi diye araştırılıyor. Covid-19 vaka sayısı yayılım hızı ile beraber dünya çapında 30 milyonu aştı. Brezilya, Hindistan ve ABD de en fazla vakaya sahip olan ülkeler arasında bulunuyor.

Altındaki bu yükseliş sürecek mi?
Altın ile ilgili olarak bir alım fırsatı yakalamak isteyenler altın fiyatları düşecek mi sorusunun cevabını merak ediyor. Singapur’da Phillip Futures emtiadan sorumlu kıdemli müdür Avtar Sandu; büyük merkez bankalarının açıklamalarından çıkan sonuçları değerlendirdi. Buna göre Sandu, aşırı düşük ve negatif faizlerin devam edeceği ve ekonomik büyümeye dair endişelerin de süreceğine dair bir sonuç yorumları. Bu durumun da uzun vadeli olarak altın fiyatlarını destekleyebileceğine işaret etti.

Aynı zamanda Sandu, altını son rekor seviyelerinin biraz daha üstüne çıkarabilecek yepyeni faktörlerin bulunmamasından kaynaklı olarak, altın fiyatlarının konsolide olması ve kısa vadede bu seviyelerde dalgalanma beklendiğine dair değerlendirme yaptı. Yaşanan gelişmelerle beraber özellikle vatandaşlar, altın alınır mı sorusuna odaklanıyor.

Peki Altın Neden Yükseliyor?
Vatandaşların merak ettiği altın düşer mi sorusunun yanıtı ve neden yükseldiğine dair değerlendirmeler de araştırılıyor. Singapur’da IG Asia piyasa stratejisti Jingyi Pan; altın fiyatları ile ilgili yaşanan yükselişin, risk beklentileri konusunda değişikliğe dair gelişme yaşanmamasından kaynaklı olarak büyük oranda dolardaki hareketlerden kaynaklandığı şeklinde değerlendirmede bulundu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Efes Selçuk'ta Yeni Dönemin İlk Meclis Toplantısı Yapıldı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.