Altın Bilezik Atölyesi’nde maske üretimine başlandı

Altın Bilezik Atölyesi’nde maske üretimine başlandı
  • 27 Mart 2020 10:31

 

Gönüllüler sağlık çalışanları için makine başına geçti

Koronavirüs nedeniyle ülke genelinde kullanımı artan ve bulunması zorlaşan maske üretimi için Bornovalı gönüllüler kolları sıvadı. Altın Bilezik Projesi kapsamında kullanılmak üzere hazırlanan tekstil eğitim merkezini “Kullan-At” maske üretimi için hazırlayan Bornova Belediyesi, gönüllülerin de desteğiyle günde 3 bine kadar maske üretmeye başladı.

Temizlik, ilaçlama ve bilgilendirme çalışmaları ile risk grubundaki vatandaşlara yönelik eve teslim alıveriş hizmeti başta olmak üzere koronavirüs salgınına karşı gerekli tüm önemleri aldıklarını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Bu maskeleri öncelikle büyük risk altında görev yapan sağlık çalışanlarımız ve bu zorlu günlerde işlerinin başında olan olan personelimiz için. Elimizdeki malzeme ile 81 maske üretebiliriz. Şu an günlük hedefimiz günde 3 bin. Yine sağlık çalışanlarımız için tulum üretmek üzere de araştırmalarımız sürüyor. Malzeme desteği veren tekstilcilerimize ve üretim için makine başına geçen tüm gönüllü vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Salgına karşı verdiğimiz savaşı ancak böyle dayanışma içinde kazanabiliriz” diye konuştu.

Altın Bilezik Atölyesi’nde maske üretimine başlandı

MTK’nın katkısıyla

Dünya genelinde solunum cihazları ile birlikte en çok ihtiyaç duyulan malzemeler arasında yer alan maskeler, Bornova Belediyesi’nin nitelikli ara eleman yetiştirmek üzere hayata geçirdiği Altın Bilezik Projesi kapsamındaki

kursların verildiği Bornova Konfeksiyon Eğitim Merkezi’nde üretiliyor. Dikiş makinelerinin başına geçen gönüllü vatandaşlar, Çamdibi Şehit Er Adem Bilaloğlu Tesisleri’ndeki atölyede, Altın Bilezik Projesi’nin paydaşlarından olan MTK’nın temin ettiği kumaş ve gerekli diğer malzemeleri kullanarak kullan-at türde maske dikiyor.

Altın Bilezik Atölyesi’nde maske üretimine başlandı

İhtiyacı olan hastanelere destek

Bornova Belediyesi üretimine başladığı maskelerle birlikte yine sağlık çalışanları için bağışseverlerin de katkıları ile maske, önlük, eldiven ve siperlik temin etmeye başladı. İlgili malzemeler gerekli tüm önlemleri alan personel tarafından ihtiyacın yoğun olduğu hastanelere teslim edildi.

Aile Sağlığı Merkezleri’ne triyaj çadırı

Bornova Belediyesi, sağlık kuruluşlarına verdiği destek çerçevesinde Aile Sağlığı Merkezleri’nin bahçelerine triyaj çadırları da kurmaya başladı. Vatandaşların hastalıkları ile ilgili son durumları, belirtilerinin şiddeti ve aciliyetlerinin göz önüne alınarak durum kontrollerinin yapılması ve önceliklerinin belirlenmesi amacıyla kullanılan triyaj çadırı ihtiyacı, gelen talepler üzerine karşılanıyor.

Bu haber ilgini çekebilir ->  BORNOVA 1877'DEN GÖZ DOLDURAN PERFORMANS

Sağlık kuruluşlarının yetkilileri gösterdikleri hassasiyet ve verilen destek destek için Bornova Belediyesi’ne teşekkür etti.

Altın Bilezik Atölyesi’nde maske üretimine başlandı

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.