Altın Araziye Villa!

Altın Araziye Villa!
  • 6 Ocak 2016 13:30

Özelleştirme İdaresi tarafından satışa çıkarılan ve Denizli merkezli Körükmez İnşaat tarafından 5 milyon 860 bin liraya satın alınan Çeşme Dalyan’daki Aya Yorgi’ye komşu “altın” araziye, villa projesi yapılacak. İhaleyi kazanan Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Körükmez, arazide 0.25 yapılaşma izni olduğunu, satışın onaylanmasının ardından 13 villalık projeyi yapmayı düşündüklerini söyledi.

Geçen yıl Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın belediyeleri devre dışı bırakarak yaptığı imar planı değişikliklerinden sonra Özelleştirme İdaresi Başkanlığı da Çeşme’deki arazi için devreye girdi. Özelleştirme listesinde yer alan Dalyan Taşlık Mevkii’ndeki 7 bin 874 metrekarelik arsanın imarı, satış öncesi Tercihli Turizm ve Konut Yerleşim Alanı’na çevrildi. İmar by-pass’ı sonrası yapılan ihalede toplam 13 teklif verilirken; CHP İzmir eski milletvekili ve CHP Genel Başkan Başdanışmanı Erdal Aksünger’in firması Gama Bilgisayar da araziye talip oldu. Verilen tekliflerin değerlendirilmesinin ardından ihaleyi 5 milyon 860 bin lira bedelle en yüksek teklifi veren Körükmez İnşaat Turizm Gıda Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kazandı. Denizli merkezli firmanın Denizli, Aydın ve Muğla’da çok sayıda bitmiş konut projesi, üç ilde apart işletmeciliği de bulunuyor.

VİLLA PROJESİ YAPILACAK
İhaleyi kazanan Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Körükmez, satışın onay sürecinin tamamlanmasının ardından yüzde 99 olasılıkla 13 villadan oluşan projeyi hayata geçireceklerini söyledi. Denizli’de 1997 yılından bu yana inşaat sektöründe faaliyet gösterdiklerini, Denizli’de 2003 yılında ilk stüdyo daire projesini hayata geçirdiklerini söyleyen Körükmez, Çeşme’deki araziyi planladıkları fiyatın üstünde aldıklarını söyledi.

Özelleştirme İdaresi’nden daha önce de arazi alıp konut projesi yaptıklarını söyleyen Körükmez, “Çeşme’deki arazinin satış süreci henüz bitmedi. Özelleştirme İdaresi’ndeki işlemler tamamlanacak, karar Resmi Gazete’de yayınlanacak ve daha sonra tapu devri yapılacak. Tüm bu süreç tamamlandıktan sonra araziyi aldık diyebiliriz. Biz daha önce de Özelleştirme İdaresi’nden yerler aldım. Muş’ta bile yer alacaktım ama terör olayları nedeniyle vazgeçtim. Çeşme’deki araziyi de satışa çıkacağını öğrendiğimde gittim, inceledim. Bölge araştırması yaptım. Söz konusu arazide yapılaşma oranı 0.25. 13 tane villa yapabiliyorsunuz. Biz de 13 villa yapmak için projemizi hazırladık, planlamamızı yaptık. Araziye planladığımızın üzerinde rakam verdik. İhale ortamı farklı oluyor, iştaha geliyorsun. Katılan çok oluyor, fiyat yükseliyor. Bu ihaleye de çok katılan oldu ve düşündüğümüzden yüksek bedelle aldık” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Saime Bucaklıoğlu ulaşım projelerini açıkladı

“ÇEŞME’DE HER ARSA ALTIN ARAZİ”
Yatırım yapmayı sevdiğini, Denizli’nin dışında Aydın ve Muğla’da da birçok projeyi hayata geçirdiklerini söyleyen Körükmez, “Satın aldığımız araziye altın arazi diyorlar. Çeşme’de her arsa altın arazi. Bizimkinin bir farkı yok. Yapılaşma düşük, 13 villa sığıyor. Biz de bölgeye villa yapacağız. Ticari bir şirketiz. Tabi ki amacımız kazanç sağlamak. Yatırımlarımızı da buna göre yapıyoruz. Çeşme’deki arazinin ihalesine de bu düşünceyle girdik” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.