Alsancak Stadı’na Şartlı Muvafakat

Alsancak Stadı’na Şartlı Muvafakat
  • 12 Ocak 2016 10:20

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün bedelsiz tahsisini talep ettiği yıkılan Alsancak Stadı arazisi içindeki belediyeye ait 4239 metrekarelik arsa için şartlı muvafakat verecek.

Yeniden yapılacak Alsancak Stadı kompleksi içinde Büyükşehir Belediyesi’nin 4239 metrekarelik arsa payının Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne devri için ilk adım atıldı. Başkanlık önergesi olarak Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gelen, 4239 metrekare arsanın 25 yıl süreyle devri konusu bir sonraki meclise kaldı. Kamu İdarelerine Ait Taşınmazların Tahsis ve Devri Hakkında Yönetmelik gereği Alsancak Stadı’nın yeni projesinin henüz hazır olmadığı gerekçesiyle önerge Hukuk Komisyonu’na sevk edildi. Plan ve projelerin Büyükşehir Belediyesi’ne iletilmesinden sonra, bu alanda sadece stadyum, otopark ve spor tesisleri yapılması şartıyla belediye arsasının devrini gerçekleştirecek. Komisyonun kararına göre Belediye Meclisi, ilk veya ikinci toplantıda devir kararını alacak.

GÖZTEPE’YE BEDELSİZ VERİLDİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gürsel Aksel Tesisleri’ndeki 1400 metrekare, Karşıyaka Belediyesi de İlçe Stadı’ndaki 2770 metrekarelik hissesini, stat yapılması koşuluyla bedelsiz devretmişti. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, tribünleri yıkılan Alsancak Stadı’ndaki payını da Büyükşehir’den bedelsiz tahsis talep etmiş, daha önce projeyi görmeyi şart koşan Başkan Aziz Kocaoğlu, geçen hafta arazideki paylarını bedelsiz devredeceklerini açıklamıştı. Tahsisin tamamlanmasından sonra yeni stadın ihaleye çıkarılması bekleniyor. Karşıyaka İlçe ve Göztepe Gürsel Aksel Stadı’nın ihaleleri, mülkiyet ayırma ve birleşme çalışmaları ihaleye çıkmadan tamamlanmadığı için Ankara 18. İdare Mahkemesi kararıyla iptal edilmişti.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Filiz Ceritoğlu Sengel: Benim Hedefim Efes Selçuk!
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.