“Aldatma!”

  • 11 Eylül 2017 12:04

Yazmak okuyanı kirletmeden, masumca temizlenmektir…

Anlayamadıklarımız…

En çok neyi anlayamıyorsunuz?

Bazı insanların dedikleri, yaptıkları ve fikirleriyle ilgili bir türlü toparlayamadığım şeyler var…

Bu insanların gittiği yer her neresiyse, varacakları nokta her nerdeyse, hangi dinin cennetinde yerleri varsa, hangi hiçlikte, hangi ebediyet var olacaklarsa, orada kendine mahsus bir statüleri olacağı kesin.

Anlayamadıklarım, yapamadıklarım, beceremediklerim ve kabullenemediklerim için hakkımı helâl ediyorum.

Biri bana ilkokul öğrencisine anlatır gibi tane tane anlatsın;

İşte benim erkekler ve aldatmalara dâhil anlayamadıklarım ki aldatılmak konusunda birçok hemcinsim gibi bende 2 tez verdim, 1 doktora yaptım… Mezun olacağım günü ümitle bekliyorum…

*“Aldatan erkekleri anlamak için… Hamamböceğini takip edeceksin! Hamamböceği hızla bir istikamete doğru yol alırken, hiçbir engelle karşılaşmamasına rağmen aniden durur ve bambaşka bir yöne doğru koşmaya başlar.” Diyerek erkeklerle ilgili anlatılmak istenen nedir?

*“kendi içinde geçişli grup modeli” nedir? Burada söz konusu kaç kişidir? Kaç kişilik bir kombinasyon söz konusudur? Bunun karıncaların toplu kominal yaşamıyla bir alakası var mıdır?

*“sadakatinden şüphe ettiğiniz erkeği dövün” diye bir din öğretisi gerçekten var mıdır? Kanımca buradaki dövün aslında dayak atın anlamında değildir. Bu, eksik yazmaktan kaynaklı bir hatadır. Aslı “sadakatinden şüphe ettiğiniz erkeği övün’ dür.

Bir erkeği ne kadar överseniz o kadar sizindir. Günümüzün dini. Âmin.

 

*“sadakatsizliğine ortak ettiği kadınları dövmek” gerekmez mi? Bunun hiçbir din kitabıyla alakası yok soruyu ben sordum…

Şüphesiz Allah 10 numaradır, aşırı büyüktür, öle böle değildir. Erkekleri biz dersler alalım diye beyinden muaf yaratmıştır… Anlayamamız normaldir, mubahtır.

Mesela bir erkek karısını aldatıp… Boşandıktan sonra benim “karım” öyle de güzel böyle de güzel… Diyorsa salak mıdır? Yoksa dayak mı atmak gerekir? Cevap veriyorum artık senin “karın” değil, anca gidersin…

Mesela neden hiçbir erkek neden aldatıyorsun sorusuna “senden sıkıldım” diye yanıt veremez? Aslında sıkıldığı kendisi midir? Belki sorun midesidir?

Aldatmak bir seçim midir? Karşısındaki insanı enayi yerine koymak ya da koymamak kişinin kendi kişilik bozukluğu değil midir? Bir aldatmada kaç tane enayiye bir akıllı düşer?

*“Tek eşliliğin erkek doğasına aykırı olması” diye bir önermenin gerçekten gerçekliği var mıdır? Kadın insan tek eşli midir ki, soru erkek konulup sorulmuştur? Yoksa amaç aldatan erkeğe sen aldatsan da aldatılmazsın aslan parçası deyip gaz vermek midir?

Bir erkeği ne kadar gaz verirseniz o kadar sizindir. Günümüzün dini. Âmin.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Pehlivan’a Dağ ve Saygılı’dan tebrik ziyareti

 

Erkeğin tek eşli olamama sebebi, felsefi çıkarımını Schopenhauer’in “Aşkın Metafiziği ”nde yaptığı, benim pek de sallamadığım önermedir.

Olay şu ki; erkekler dölleyebilecekleri kadar çok dişinin peşindedirler, soylarını mümkün olduğunca çok kadını dölleyerek garanti alma derdindedirler. Kadınlar ise ayda sadece bir kere yumurta oluşturdukları için ve ertesinde kendilerini koruyacak bir erkeğe ihtiyaç duydukları için tek eşliliğe daha yatkındırlar, gibisinden bir şeyler.

Ki ayrıca bu önerme külliyen yanlıştır kanımca… Sadece erkeğin yaptığının ifşa edilebilir, kadının yaptığının ise saklanması gerektiğinin alt metnini içerir. Zira çok eşli erkek, tek eşli kadın matematiğe vurunca pek tutmayan bir hesaptır. Bildiğim kadarıyla da dünyada kadın ve erkek nüfusu nerdeyse eşittir. Üçü beşi aramıyorum.

Yani erkeğin çok eşliliği, dolaylı da olsa kadının çok eşliliği ile mümkün olabilir ancak.

Yazının tam burasına bir nedenle kusma ihtiyacı hissettim.

Midem hassas bazı şeyleri kaldırmıyor.

Zaten çok sorguluyorum kafam da kaldırmıyor… Hayatım bunların hiçbirini kaldırmıyor…

Ayrıca insan boşandıktan on küsur yıl sonra aldatılmayı neden sorgular ki…

Cinsime örnek olsun, bana hatırlatma olsun diyedir…

Hepimizin başına geldiği içindir. Bir kısmımız görmezden geldiği içindir.

Bazımız kabullendiği içindir. Ve fakat, hatta, ancak ama ( kesin anlayamadığım için bu kadar ünlem kelimesi var) bir kez daha birlikte olduğumuz içindir… Hatta yetinmeyip boy boy mutluluk fotoğrafları paylaştığımız içindir… Benim mide komple gitti…

Ama hiçbirimiz yok sayamadığımız içindir.

“Sizi gidi çapkınlar”ın hepsi ”kadınları aldatıp durduğunuz içindir.

Ya da Pazartesi sabahı uyanıp hayatındaki tüm aldatmaları toplayıp, bölüp çarpıp üstüne oturup “salak mıyım lan ben” dediğim içindir. Cevap veriyorum: EVET!

Ayrıca bu tartışılması gereken bir konu olduğu içindir, tartışmaya açık olduğu içindir.

Bu konuyu hangi zeminde tartıştığınız önemlidir.

Mesela laminat parkede tartışırsanız başka, seramikte tartışırsanız farklı sonuçlar elde edebilirsiniz. Bence en güzeli toprak zeminde tartışmaktır. Elektriğinizi alır.

HAMİŞ; Ben yazarken çok eğlendim, dolaylı olsa da rahatladım azcık, birkaç kişiye laf soktum, birkaç kişinin kulağını çektim, kimilerine güldüm geçtim, bazısına pardon dedim… Ama hiçbiriniz çıkıp “kadınlar da aldatır demesin” biliyorum… Nerden demeyin “görmüştüm” derim… Çünkü hiçbirimiz aldatan kadın değiliz o hep başkası… Mesela ben aldatmam! Yerseniz…

“Herkesi bir defa, bazılarını her zaman aldatabilirsiniz. Ama herkesi her zaman aldatamazsınız.” Abraham Lincoln

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.