AK Partili Vekil Dağ, Bu Kez İngilizce Açıkladı

AK Partili Vekil Dağ, Bu Kez İngilizce Açıkladı
  • 11 Şubat 2016 11:29

Alsancak Stadı depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle geçen ağustos ayında yıkıldı. Yerine yeniden 15 bin kişilik stad yapılacak. Ancak CHP, projesi açıklanmadığı için AK Parti’ye yönelik “Yoksa stad yerine AVM mi yapacaksınız” eleştirisini sürdürdü. En son CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel’in “Alsancak Stadı projesi çalışması hazır mı yoksa orası AVM mi olacak” sorusuna, AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, bu kez İngilizce yanıt verdi.

Dağ, “Alsancak Stadı AVM olmayacak. Tüm İzmir’in duyduğunu duymayanlara duyurayım. Hatta Türkçe anlamadılarsa İngilizce söyleyeyim. ‘Alsancak Stadium will be not AVM.’ Stadyumu, Spor Toto yapacak. Ayrıca bir proje olmayacak, tribünler yenilenecek. Başlayabilmek için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin arsa devrini yapması gerekiyor. Hatta sadece stad yapılması için devrettiğine dair şart da koysun. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin son kararı, harekete geçmek için yeterli değil. Kararda tahsis değil devir olması gerekiyor” dedi.

BELEDİYE 11 OCAK’TA ARSAYI TAHSİS ETTİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Alsancak Stadı’nın bulunduğu alanda yeniden bir stad inşa edilebilmesi amacıyla, kendi mülkiyetinde bulunan 4 bin 239 metrekare arsayı 25 yıl süreyle Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne bedelsiz olarak tahsis etti. 11 Ocak’ta Büyükşehir Meclisi’nde görüşülen ve oy birliğiyle kabul edilen teklife göre, plan ve projelerin Büyükşehir Belediyesi’ne iletilmesinden sonra, bu alanda sadece stad, otopark ve spor tesisleri yapılması şartıyla söz konusu arsanın devri gerçekleştirilecek.

“30 BİN KİŞİLİK STAD TEKNİK OLARAK MÜMKÜN DEĞİL”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geçen hafta Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda Alsancak Stadı yerine 30 bin kişilik stad yapılması önerisinde bulunmuş ancak yetkililer, doğu batı ekseninde stad yapılmasının UEFA kriterlerine uymadığını, teknik olarak imkansız olduğunu dile getirmişti.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Buca'da Doğaya ve Yeşile Yatırım Yapılacak
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.