AK Partili Sürekli: İşi Zıvanadan Çıkardılar!

AK Partili Sürekli: İşi Zıvanadan Çıkardılar!
  • 15 Eylül 2021 13:50

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarla İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni sert bir dille eleştirdi.

Başkan Sürekli, 9 Eylül kortej yürüyüşü ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı Dünya Belediyeler Birliği Kültür Zirvesi’nde gerçekleştirilen semazen gösterisine tepki gösterdi.

AK Partili Sürekli: İşi Zıvanadan Çıkardılar!

Kortejde yer alan palyaçolar ve yarı çıplak semazen gösterisi için açıklama yapan Başkan Sürekli; İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni, kutlama, anma ve tanıtımlarda işi zıvanadan çıkarmakla suçladı.

Başkan Sürekli’nin açıklamaları şu şekilde oldu: “CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi; kutlama, anma ve tanıtımlarda işi zıvanadan çıkarmayı marifet saymaktadır! 9 Eylül zafer yürüyüşü kortejinin önünde palyaçoları, hokkabazları yürüten zihniyetleri, şimdi de 700 yıllık Mevlevi kültürünü kurban etmiştir. Adına ‘yeni kültür arayışı’ diyerek ortak değerlerimizi ve tarihimizi yerle yeksan eden bu yaklaşımları ile Mevlana’yı aslında hiç anlamadıkları, özümüze ne denli uzak düştükleri ortadadır. Öyle ki; İzmir’de sığındıkları hoşgörü zemini de bu marjinalliği kaldırmayacaktır.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Köy Enstitüleri'nin 84. Kuruluş Yıldönümü Bornova’da kutlandı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.