AK Partili Keseli; Başkan Tugay sorumluluktan kaçıyor!

AK Partili Keseli; Başkan Tugay sorumluluktan kaçıyor!
  • 9 Nisan 2021 16:39
Karşıyaka’da gündem yine Cumhuriyet Mahallesi… Son gerçekleşen Meclis oturumunda Başkan Cemil Tugay’ın konuyu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na havale etme çıkışına AK Parti’ den tepki gecikmedi. AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Didem Keseli, “Başkan Tugay sorumluluktan kaçıyor.” dedi.
Karşıyaka’da Cumhuriyet Mahallesi’nin yılan hikayesine dönen imar planlamasında CHP’li İlçe Belediye Başkanı Cemil Tugay, planlamadaki yetkisini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na aktarmak istedi.
Meclis oturumunda yaptığı konuşmada, “Rica ediyorum, Çevre ve Şehircilik Bakanımıza deyin ki, Türkiye’nin genelinde uygulanan İmar Kanunu değil, Cumhuriyet Mahallesine özel olarak değiştirilmiş bir ek çıkarsın. Bu bölgeye özel İmar Kanunu düzenlesin. Önce oradan başlayalım” ifadelerini kullanan Cemil Tugay’a yanıt, AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Didem Keseli’den geldi.
Keseli şu ifadeleri kullandı:
“Sayın Başkan Cemil Tugay, son Meclis oturumuyla birlikte, ilçedeki hakimiyetini yitirdiğini, belediye başkanlığı sorumluluğunu yerine getiremediğini açıkça itiraf etmiştir. Ne demektir bölgeye göre özel imar kanunu düzenlensin? Madem yapamıyorsunuz, o zaman koltuğu hangi gerekçe ile işgal ediyorsunuz? Bir kere 6306 sayılı yasayla kentsel dönüşüm bölgesi ilan edilmemiş bir yerde Bakanlık tarafından planlama yapılması mümkün değildir. Dolayısıyla, ‘Bakanlık yapsın’ diyerek kenara çekilmek, topu taca atmaktır. Siz önce bölgeyi kentsel dönüşüm alanı ilan etmek için gerekli çalışmayı yaparsınız, ondan sonra Bakanlık konuya müdahil olur.” dedi.
Keseli, “İmar planı süreci içinde yaşanan aksaklıklara şöyle bir bakın. Belediye önce imar planını yapıyor ve imar planına çok fazla sayıda itiraz yağıyor belediye başkanı bu itirazları görmezden geliyor! Sonrasında vatandaş soluğu İzmir’e gelişinde Kılıçdaroğlu’nun yanında alıyor ve şikayette bulunuyor. Kılıçdaroğlu, program dışında olmasına rağmen muhtarlığa gidip itirazları dinlemek zorunda kalıyor. Sonrasında CHP İl Başkanlığı’nda Karşıyaka Belediyesi yok sayılarak CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan Başkanlığında mahalle muhtarı ile toplantı yapılıyor! Büyükşehir Belediye Başkanı daha sonra revizyon açıklaması yapıyor. Süreç muhtar, Büyükşehir ve CHP Genel Merkezi arasında işlerken Sayın Tugay Apar Topar Ankara’ya Gidiyor Genel Başkanı ile görüşüyor. Herkes kendisinden müjde beklerken Sayın Tugay dilinin altındaki baklayı çıkartıyor! Sonuç yine hüsran, yine iş bilmezlik! Neymiş? Bakanlık yapsaymış… Sayın Tugay’ın burada şu sorulara cevap vermesi gerekiyor; Kendisi burada kötü polisi mi oynuyor, yoksa hem CHP Genel Başkanı’nın hem de Büyükşehir Belediye Başka’nın sözleri üzerine başka bir açıklama yaparak kendince örgütünden öç mü alıyor? Kendi partisi içinde yok sayılan bir Karşıyaka Belediyesi’ni bu konuda yalnızca AK Parti olarak bizlerin muhatap kabul etmesi, Cemil Tugay yönetimi için trajik bir durumdur.”

Sözlerine “Yönetmeyi de, mevzuatı da bilmiyorlar.” diyerek devam eden Keseli, “3 ay önce Karşıyaka Belediye Meclisi’nde Meclis Üyemiz Adem Öztürk, planların mutlaka bir revizyona ihtiyaç duyduğunu söylediğinde siyasi bir kibir ile bunu görmezden gelenler, her geçen gün ilçemize ve Cumhuriyet Mahallemize zaman kaybettirmeye devam ediyor. Önceki belediye başkanı ilçemizden stadımızı, bugünün başkanı ise Cumhuriyet Mahallesi’nin geleceğini çalıyor. Karşıyaka halkı tüm bunların hesabını sandıkta sormak için gün saymaktadır. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ‘İmar planlarını biz yaptık, bölge halkı beğenmediği için iptal ettik.’ demesi üzerine Cemil Tugay’ın açıklama yaparak topu Bakanlığa atması ve bu kurumdan özel imar planı istemesi, Kılıçdaroğlu ve Soyer’e, ‘Beni yok sayanı, ben de yok sayarım’ mesajı mıdır?” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Gaziemirli gençler Çanakkale’de tarihin izini sürdü
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.